امید قادری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: یک هتل و یک هتل آپارتمان در هجیج و نودشه از توابع شهرستان پاوه، تعداد ۲۲ اقامتگاه بومگردی، یک مجتمع اقامتی در نودشه، پروژه ساماندهی طاق گرا در دهه فجر امسال افتتاح خواهد شد.
قادری با اشاره به احداث سه بازارچه دائمی صنایع دستی در استان، اظهار داشت: عملیات اجرایی احداث این سه بازارچه در شهرستانهای اسلام آبادغرب، روانسر و صحنه با اعتبار اولیه نزدیک به ۲ میلیارد تومان، تابستان امسال آغاز شد که در دهه فجر امسال افتتاح می شوند.
او در ادامه از کلنگ زنی چهار بازارچه دیگر در استان طی دهه فجر خبر داد و گفت: طبق برنامه، در این ایام کلنگ زنی چهار بازارچه دائمی صنایع دستی در شهرهای کرمانشاه، ماهیدشت، قصرشیرین و هرسین را خواهیم داشت.
قادری در خاتمه گفت: مرمت مرحله نخست بازار چال حسن خان، حمام قدیمی تکیه معاون الملک، انتقال و رونمایی قرآن های مرمت شده خطی به موزه پاوه از دیگر برنامه های میراث فرهنگی کرمانشاه در دهه فجر امسال است.
هم اکنون ۲۵۰ رشته صنایع دستی مصوب در کشور وجود دارد که از این تعداد ۶۰ رشته آن در استان کرمانشاه فعال است.
جاجیم بافی، چاقوسازی و ابزارآلات فلزی قلمزنی منبت، معرق، پارچه دستباف، نازک کاری چوب و ریزه کاری چوب، نمد مالی، مصنوعات چرمی و ساخت زیورآلات محلی، چیخ بافی و فلزکاری را میتوان از جمله صنایع دستی کرمانشاه نام برد.
همچنین دوختهای سنتی (رودوزی)، گلیم گل برجسته، سفالگری، طراحی سنتی، سبدبافی، نساجی (موج بافی و اهرامی بافی) تراش شیشه، رنگرزی سنتی، طراحی فرش، تذهیب، نگارگری، خراطی و مجسمه سازی از جمله دیگر تولیدات کنونی استان کرمانشاه است.
ماشته بافی، دواتگری سنتی (مسگری)، علامت سازی یا علم سازی، دباغی سنتی، هور بافی، جاجیم بافی، رنگریزی سنتی، داور بافی (سیاه چادر)، موج بافی را میتوان از جمله صنایع دستی فراموش شده کرمانشاه دانست که در گیلانغرب، کرمانشاه، دالاهو، اورامانات، سومار و در میان عشایر استان بیشتر وجود داشته است.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا، دارای بیش از چهار هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده است.