به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار سرتیپ پاسدار سیدمجید میراحمدی روز سه شنبه در جلسه ستاد اربعین استان کرمانشاه در مرز خسروی افزود: مرز رسمی خسروی برای ما یک اولویت است و نهایت همدلی ، همکاری ، وحدت و برادری در بین نیروها برای برگزاری مراسم اربعین وجود دارد که قابل تقدیر است.
وی اظهار داشت: اولویت همه برنامه های ما با محور امنیت است و خدمات رسانی به زائران در مسیر مرز خسروی باید در امنیت کامل باشد.
رئیس کمیته هماهنگی و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم اربعین گفت: آنچه که مرز رسمی خسروی را برای همیشه تثبیت می کند و به رونق تردد زائران از این مرز کمک می کند خدمات رسانی مناسب در کنار امنیت است که این مهم هم اکنون با تلاش های صورت گرفته وجود دارد.
سردار میراحمدی اضافه کرد: امسال با لغو روادید انبوه زائران برای حضور در اربعین حسینی را جهت عزیمت به عراق از مرزهای کشورمان شاهد خواهیم بود و طبق پیش بینی های صورت گرفته سه میلیون زائر روانه کربلای معلا خواهند شد که بازگشایی مرز رسمی خسروی حجم سنگینی از مرز مهران را کاهش می دهد.
وی ادامه داد: استاندار کرمانشاه تلاش های بسیاری را برای بازگشایی مرز خسروی انجام داد که با امنیت خاطر زائران از این مرز به کربلای معلا مشرف شوند.
رئیس قرارگاه ویژه اربعین مرز رسمی خسروی نیز گفت: یگان های نظامی و انتظامی استان کرمانشاه با تمام توان در موضوع آمادگی برای تردد زائران اربعین نقش آفرینی کرده و آماده انجام ماموریت های محوله هستند.
جعفر همتی افزود: نیروهای مسلح در آماده سازی امکانات و زیرساخت ها برای مرز خسروی و تردد زائران نهایت همکاری را داشته اند و ارتش و سپاه در برپایی موکب، بیمارستان صحرایی و آماده سازی امکانات فعال بوده اند و نیروی انتظامی نیز در نظم و امنیت قصرشیرین و خسروی اهتمام لازم را داشته اند.
۸۰۶۶
امسال چهار مرز خسروی، مهران، چزابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات عالیات به عراق مطرح بوده که بعد از سالها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین جهت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفتهاند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدماتدهی به زائران در قالب موکبها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامهریزی شده است.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
۳۰۱۲/۸۰۶۶