به گزارش خبرنگار ایرنا، مرزنشینان استان کرمانشاه و قصرشیرین روز گذشته در مرز خسروی به صورت رسمی شاهد بازگشایی این مرز بین المللی به عنوان اصلی ترین، باسابقه ترین ترین و قدیمی ترین مرز برای تردد زائران عتبات عالیات بودند.

مرز رسمی خسروی قدیمیترین مرز کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات پس از سال ۹۲ روزگذشته بار دیگر پذیرای کاروان های زائر اباعبدالله الحسین (ع) بود و یک بار دیگر توانست مسیر وصل عاشقان سرور و سالار شهیدان در آستانه  عاشورای حسینی (ع) باشد.

روز گذشته نگاه تمام عاشقان امام حسین(ع) به سمت مرز خسروی دروازه قدیمی کربلای معلا بود و مرز خسروی پس از هفت سال بار دیگر شاهد به آغوش کشیدن زائرانی بود که کوتاهترین مسیر و مناسب ترین گذرگاه را برای زیارت ضریح ۶گوشه اباعبدالله الحسین (ع) برگزیدند.
در بازگشایی مرز خسروی علاوه بر مسئولان کشوری نمی توان نقش مهم هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه و مجموعه مدیران استان را برای ایجاد زیرساخت های خسروی نادیده گرفته به نحوی که وزیر کشورمان در کنفرانس خبری روز گذشته نیز بخوبی به این مساله اشاره کرد.
عبدالرضا رحمانی فضلی با اظهار خوشحالی از بازگشایی این مرز گفت: «استانداران ۲ استان دیاله و کرمانشاه نقش تاریخی در بازگشایی این مرز داشتند.»

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق پس از اتصال به سوریه در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می شود.

مرز خسروی در قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاه با شهرهای مذهبی و زیارتی عراق، یک گذرگاهی بسیار مهم است که همواره مورد توجه زائران و مسافران ایرانی و عراقی بوده است.

مرز خسروی از سال ۹۲ تا چهاردهم شهریورماه ۹۸ برای تردد کاروانی و گروهی زائران عتبات عالیات بسته بود، ولی روز گذشته با حضور وزیر کشورمان و وزیر کشور عراق و مسئولان و مقامات نظامی۲ کشور، این مرز رسمی و بین المللی به روی زائران عتبات عالیات باز شد.

خوشبختانه با کمک های کشورمان و تلاش های دولت عراق و با ریشه کن شدن داعش از عراق و آزادشدن عراقی ها از دست این گروه تروریستی، مرز خسروی امسال بالاخره پس از سالها انتظار شاهد حضور زائران اربعین و عتبات عالیات خواهد بود.

امسال با لغو رواید برای سفر زائران اربعین به عراق، بازگشایی مرز خسروی و اضافه شدن آن به سه مرز مهران، چذابه و شلمچه یک ضرورت و نیاز بود که خوشبختانه قفل بسته مرز خسروی با کلید تدبیر دولت امروز پس از سال ها چشم انتظاری باز شد و از دیروز زائران می توانند از این مرز بین المللی به عراق عزیمت کنند.

با توجه به اهمیت مرز بین المللی خسروی به گفته مسئولان و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است یک میلیون و ۲۰۰ هزار زائر اربعین از خسروی به عراق تردد کنند ضمن اینکه مسیر تردد تمامی زائران اتباع بیگانه نیز این مرز بین المللی خواهد بود.

                                                                                                                                                                                 

 آمادگی ۱۰۰ درصد برای حضور زائران عتبات عالیات 

فرماندار قصرشیرین از آمادگی ۱۰۰ درصدی این شهرستان برای حضور و تردد زائران عتبات عالیات و اربعین حسینی خبرداد و گفت: ۱۸ کمیته پای کار آمده اند و شبانه روزی در تلاشند و این روحیه و آمادگی را داریم تا در خدمت زائران عتبات عالیات باشیم.

مرادعلی تاتار افزود: دیروز شاهد تحقق بازگشایی مرز رسمی خسروی به عنوان اصلی‌ترین قدیمی‌ترین و باسابقه ترین و سهل الوصول ترین مرز برای تردد زائران بودیم.

وی ادامه داد: با همت مردم و مسئولان، امکانات و ظرفیت های بسیار خوبی برای پذیرایی از زائران حسینی در مرز رسمی خسروی فراهم شده و به یقین می توان گفت که امکانات و زیرساخت های این مرز رسمی قابل قیاس با دیگر مرزها نیست و  آماده ترین گذرگاه برای حضور و حجم بالای زائران عتبات عالیات است.

 وی اضافه کرد: وجود پایانه بین المللی با گنجایش بسیار بالا، راه دسترسی مناسب، مسافت کوتاه با شهرهای مذهبی و زیارتی عراق، وجود اماکن اقامتی و هتل های بسیار مناسب برای اسکان مسافران و زائران، فیبرنوری، تامین روشنایی، ایجاد توقفگاه خودروهای سواری با حجم بسیار بالا در پنج نقطه قصرشیرین و مرز خسروی در بیش از ۱۵۰ هکتار مساحت با ظرفیت بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی سواری از امکانات برای رفاه زائران است.

وی همچنین از ایجاد توقفگاه برای توقف اتوبوس های زائران، استقرار بیمارستان های صحرایی، پیش بینی اردوگاه اسکان اضطراری و آمادگی مراکز بهداشتی و درمانی و همچنین آماده باش نیروهای مسلح و به خصوص ارتش و هنگ مرزی و سپاه برای خدمات رسانی به زائران اربعین  خبرداد.

                                                                                                                                                                                     

حضور سه میلیون زائر ایرانی در مراسم اربعین را پیش بینی می‌کنیم

وزیر کشور گفت: اگرچه نمی‌توانیم به صورت دقیق تعداد زائران اربعین امسال را برآورد کنیم اما براساس آمارها احتمال حضور سه میلیون زائر در این مراسم را می‌توان پیش‌بینی کرد.

عبدالرضا رحمانی فضلی ظهر جمعه در جریان بازدید از مرز خسروی شهرستان قصرشیرین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه حضور زائران کربلا در پنج روز اخیر نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰۰ درصد افزایش نشان می دهد، افزود: روز گذشته (پنجشنبه) از طریق مرز مهران ۱۵ هزار نفر عازم کربلا و نجف شده اند.   

وی اضافه کرد که براساس پیش بینی استاندار کرمانشاه احتمال می رود حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر از زائران اربعین امسال از مرز خسروی عازم کربلا شوند.

او در ادامه سخنان خود به بازگشایی مرز خسروی شهرستان قصرشیرین برای تردد زائران اربعین حسینی (ع) نیز اشاره کرد.

وی تصریح کرد که تمام مقدمات، اقدامات، تسهیلات و خدمات در مرز خسروی برای تردد زائران اربعین الحمدالله فراهم است.

وزیر کشور در ادامه گفت: با بازگشایی مرز خسروی می توانیم بار دیگر مرزهای کشور را تخلیه کنیم و این مسیر برای برخی از استان ها نزدیکتر است و می تواند برای زائران مفید واقع شود.

                                                                                              

بازگشایی مرز خسروی اتفاق مهمی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و عراق است        

وزیر کشور عراق نیز بازگشایی مرز خسروی را یک اتفاق مهم بین ۲ کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق دانست.

یاسین الیاسری، همچنین آمادگی کشور عراق را برای پذیرایی از زائران اربعین حسینی را اعلام کرد و افزود: تمهیدات لازم برای برگزاری مراسم اربعین اندیشیده شده است.                                                             

مطالبه اصلی مرزنشینان استان کرمانشاه محقق شد 

استاندار کرمانشاه در حاشیه بازدید از مرز رسمی خسروی در گفت وگو با خبرنگاران افزود: با پیگیری های زیاد بالاخره این مطالبه جدی مردم استان کرمانشاه محقق شد و در امر بازگشایی همه نقش آفرینی کردند.

وی اضافه کرد: رئیس جمهوری، وزیر کشور، مجمع نمایندگان استان کرمانشاه بخصوص نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی همه در این هدف مقدس مشارکت کردند.

بازوند گفت: برای استان کرمانشاه افتخار است که میزبان زائران عتبات عالیات باشد و به آن ها خدمت کند.

                                                                         

تمامی امکانات و زیرساخت های لازم برای تردد زائران از مرز رسمی خسروی فراهم است

رئیس قرارگاه ویژه اربعین حسینی در مرز خسروی نیز از آمادگی مرز و ایجاد امکانات و زیرساخت های لازم برای تردد زائران عتبات عالیات خبرداد.

جعفر همتی در گفت وگو با خبرنگاران در مرز رسمی خسروی افزود: در ۲ سال گذشته و امسال زیرساخت های تردد زائران اربعین از ورودی استان کرمانشاه تا نقطه صفر مرزی فراهم شده و امسال نیز ۱۸ کمیته مسئولیت های مهمی را برعهده دارند و بنده نیز به عنوان رئیس قرارگاه ویژه اربعین حسینی در مرز خسروی ۲ هفته است با حکم ورزیر کشور در مرز مستقر شده و تمامی امکانات در بخش های بهداشت و درمان، پایانه و حمل و نقل، سوخت و همه امکاناتی که زائران نیاز دارند با آرامش خاطر از این مرز تردد کنند فراهم و کارها انجام شده که در این رابطه از زحمات فرماندار قصرشیرین و مجموعه کارکنان فرمانداری قدردانی می شود. 

وی گفت: ما اولین سال میزبان زائران اربعین هستیم و تلاش می کنیم تا زائران با خاطره ای خوب از این مرز تردد کنند.

بازگشایی مرز خسروی به عنوان آرزوی دیرینه مردم استان کرمانشاه محقق شد 

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل هاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بالاخره یکی از آرزوهای دیرینه مردم استان و قصرشیرین محقق شد و بازگشایی مرز با همت مسئولان ارشد نظام و زحمت های در خور استاندار کرمانشاه و همکاران ما در مجلس شورای اسلامی هم مجمع نمایندگان استان و هم کمیسیون امینت ملی که به صورت نمادین برای اثبات امنیت این مسیر به صورت زمینی به عتبات عالیات مشرف شدند، محقق شد.

فرهاد تجری در گفت وگو با خبرنگاران در مرز رسمی خسروی افزود: زحمات زیادی در رابطه با بازگشایی مرز خسروی کشیده شد و امید است در مسیر کار با توجه به موقعیت خاص استان و آرزوی مردم که میزبانی زائران امام حسین (ع) است این مرز رسمی در زمان کوتاهی به جایگاه قبلی و سابق خود برای عزیمت حجم انبوه زائران برسد.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.  

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز تا بغداد پایتخت کشور عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا نیز ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد.  

عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.  

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.  
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

۳۰۱۲/۸۰۶۶

گزارش از نازنین باباخانی 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.