امید قادری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تمام خسارات بخش های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با مستندات به سازمان میراث فرهنگی کشور و ستاد مدیریت بحران استانداری کرمانشاه اعلام شده است.
او با بیان اینکه این میزان خسارت توسط کارشناسان میراث فرهنگی و به صورت واقعی برآورد شده است، از مسئولان ملی و استانی خواست خسارات وارد شده را به این مجموعه اختصاص دهند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه در ادامه به خسارات وارد شده در زلزله 21 آبان سال 96 نیز اشاره کرد و گفت: در این حادثه در مجموع 18 میلیارد تومان خسارت به آثار تاریخی، تاسیسات و مسیرهای گردشگری وارد شد اما 600 میلیون تومان خسارت به میراث فرهنگی اختصاص دادند که سهم ناچیزی است.
قادری با بیان اینکه مسیرها و تاسیسات گردشگری و آثار تاریخی در زلزله آسیب های جدی دیده است، گفت: در حادثه زلزله آثار شاخصی مانند زیج منیژه، سراب پیران سرپل ذهاب، سراب مورت گیلانغرب، سراب شالان، چشمه ریزه و سراب های اسلام آبادغرب و کرندغرب آسیب زیادی دیده است.
او با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی برای بازسازی، نوسازی و احیای واحدهای آسیب دیده نیاز جدی به اعتبارات دارد از مسئولان خواست نسبت به اختصاص این اعتبارات تلاش کنند.
سیل فروردین ماه امسال بیش از یک هزار و 560 میلیارد به بخش های مختلف استان کرمانشاه خسارت وارد کرد.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان سال 96 در 11 کیلومتری بخش ازگله و 32 کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 932 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی 103 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.
البته در زلزله 6.4 ریشتری یکشنبه چهارم آذر 97 هم 771 نفر مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیده، به این آمارها اضافه شد.
مسئولان ارشد استان گفته اند که همه واحدهای خسارت دیده روستایی و شهری را تا پایان سال 98 تکمیل می کنند.
8066/3033
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.