اگر هم طبیعت گرد دو آتشه هستید کرمانشاه پر از کوههای بکر و زیبایی است که بوی صفا و صمیمیت مردمان صمیمی را دارد، مردمانی که با نان محلی،کره و ماست و شیر ارگانیک و آش ترخینه از شما پذیرایی خواهند کرد.
به گزارش ایلنا، کرمانشاه پایتخت با شکوه دوران هخامنشی و ساسانی و کوه بیستون با کتیبه حاکی از پادشاه بزرگ داریوش همچون نگینی در میان این کوه همیشه استوار میدرخشد و میزبان گردشگران عزیز در ایام نوروز است.اگر به طبیعت زیبای کوهستانی علاقه مندید کرمانشاه بهترین گزینه برای سفر نوروزی شما خواهد بود.
طاق بستان
طاقبستان که یکی از معروفترین مکانهای توریستی شهر کرمانشاه است، مجموعهای از سنگ نگارهها و سنگ نبشتههای دوره ساسانی است که در شمال غربی شهر کرمانشاه قرار دارد. این مجموعه ارزش هنری و تاریخی زیادی دارد که شامل دو طاق بزرگ و کوچک و چند سنگ نبشته است.آنچه روی سنگهای دو طاق حجاری شده، صحنههای تاریخی تاجگذاری خسرو پرویز، تاجگذاری اردشیر دوم، تاجگذاری شاهپور دوم و سوم است.وجود کوه و چشمه در این مکان، آن را به گردشگاهی مفرح تبدیل کرده که از زمانهای دیرین تا به امروز مورد توجه بوده است.
بیستون
مجموعه تاریخی بیستون در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی شهر کرمانشاه، جنوب غربی شهر بیستون و در پای کوهی به همین نام در مسیر همدان به کرمانشاه قرار دارد. قداست کوه بیستون، شرایط مطلوب آب و هوایی و قرارگیری بر سر راههای مهمی از جمله جاده ابریشم، باعث شد تا پادشاهان و فرمانروایان بسیاری به این منطقه توجه کنند و آثار و یادگارهای بیبدیلی در دل و دامنه این کوه به یادگار مانده است.
گوردخمه اسحاق وند
گوردخمههای اسحاقوند، سه گوردخمه در ابعاد مختلف هستند که در در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان هرسین و در صخرههایی واقع شدهاند که در شمال شرقی روستای ده نو قرار دارند. نام اسحاقوند با توجه به روستایی که در آن نزدیکی قرار دارد برای این گوردخمهها انتخاب شده است. این گوردخمهها طبق نظر برخی از باستانشناسان، قدیمیترین مقابر صخرهای سرزمین پارس هستند و به دوران مادها تعلق دارند. گوردخمههای سمت راست و چپ تزییناتی ندارند، اما در بالای گوردخمه میانی تصویر مردی به حالت تمامقد با چهرهای نیمرخ وجود دارد. این مرد لباس چیندار بلندی به تن دارد و دستهایش را به حالت نیایش بلند کرده است. در مقابل او مشعل و آتشدان قرار دارد و یک هیکل کوچک در پشت آتشدان ایستاده که دستهایش بلند است و شیئی در دستان خود دارد.
معبد آناهیتا
معبد آناهیتا از بزرگترین بناهای سنگی در ایران است که در شهر کنگاور در کرمانشاه قرار دارد. «آناهیتا» فرشته و نگهبان آب، فراوانی و زیبایی بوده است و ایرانیان مقام ارزشمندی را باری او قائل بودهاند. معبد آناهیتا پرستشگاهی است که همانند سایر بناهایی که بر بلندی ساخته شدهاند، برگرفته از شیوه سکوسازی است. بر فراز این اثر تاریخی، ردیفی از ستونهای سنگی وجود دارد. ستون های این بخش ۵۴/۲ متر هستند. معبد آناهیتا به دورهی اشکانی یا ساسانی نسبت داده میشود.
غار قوری قلعه
غار قوری قلعه در استان کرمانشاه در فاصله ۸۷ کیلومتری شهر کرمانشاه و ۲۵ کیلومتری پاوه قرار دارد. غار در دامنه رشته کوه شاهو و داخل کانیهای آهکی ایجاد شده و ارتفاع دهانه آن از سطح دریا حدود ۱۲۰۰ متر است.در حال حاضر غار از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول که حدود ۵۰۰ متر طول دارد، از دو تالار و دالانهای رابط بین آنها تشکیل شده و نورپردازی از زوایای مختلف آن را تبدیل به مکانی زیبا برای گردشگری کرده است؛ بخش دوم که با دری آهنی از بخش توریستی جدا شده است. این بخش از غار موانع طبیعی بسیاری دارد و به همین دلیل، تنها کوهنوردانی که تجهیزات لازم را به همراه دارند میتوانند از این بخش غار بازدید کنند. زیباترین پدیدههای غارسنگی در این بخش از غار قرار دارند و طول این بخش چند برابر طول بخش توریستی است.
سراب نیلوفر
سراب نیلوفر دریاچه کوچکی در ۲۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه است. این دریاچه مملو از گلهای نیلوفر آبی است و در فصول گرم سال غنچهها و برگهای آن سر از آب برآورده و قسمت زیادی از آن را میپوشانند. اطراف این سرآب تأسیسات رفاهی گردشگری احداث شده است. سرآب نیلوفر پنجاهوپنجمین اثر طبیعی ملی است که در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.
موزه پارینه سنگی زاگرس
موزه پارینه سنگی زاگرس موزهای تخصصی در زمینه پیش از تاریخ است که از موزههای تخصصی جهان قرار دارد. این موزه نخستین موزه پارینه سنگی خاورمیانه است. موزه پارینه سنگی در خیابان مدرس، تکیه بیگلربیگی قرار دارد. این موزه را فریدون بیگلری و مرادی بیستونی در سال ۱۳۸۶ تاسیس کردهاند. در این موزه میتوانید مجموعهای از ابزارآلات سنگی، استخوانهای انسان از دوره پارینهسنگی در ایران و کشورهای دیگر را ببینید.
علیرضا مرادی بیستونی کارشناس اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره طبخ غذاها و کلوچههای سنتی و همچنین صنایع دستی استان کرمانشاه اظهار داشت: استان کرمانشاه به دلیل کوهستانی بودنش دارای تنوع غذایی بسیاری است.
وی افزود: در منطقه قصر شیرین آب و هوای بسیار گرمی دارد و به دلیل وجود نخلستان های خرما در منطقه نان خرمایی هایی با کیفیت عالی طبخ می شود به عنوان یک غذا بسیار زیاد استفاده میشود و در مناطق کوهستانی مانند سنقر، اورامانات ، ارتفاع زمین از سطح دریا به 1600 متر و در برخی مناطق 1900 متر می رسد و همین باعث شده که تنوع غذایی با روغن حیوانی در کرمانشاه نسبت به جاهای دیگر متنوع شود.
مرادی بیستونی ادامه داد: استفاده از روغن کرمانشاهی برای طعم و عطر و مزه غذا بسیار استفاده می شود از جمله خورشت خلال بادام که در این غذا هم از گوشت قرمز، بادام و روغنی حیوانی استفاده می شود که این غذا بسیار خوش طعم و خوشمزه است.
این کارشناس میراث فرهنگی ادامه عنوان کرد: به واسطه دامداری خوبی که در این منطقه وجود دارد دنده کباب کرمانشاهی از جمله غذای معروف این استان است و همچنین آش عباسعلی کرمانشاهی و بسیار خوشمزه است و در گذشته به عنوان پیش غذا استفاده میشده است.
وی در ادامه به آش ترخینه این استان اشاره کرد و افزود: آش ترخینه نیز از آش های پرطرفدار این استان است که دارای طعمی ترش و خوشمزه است.
مرادی بیستونی از کلوچههای استان به عنوان سوغاتی در ایام نوروز به نان برنجی،کاک و نان خرمایی اشاره کرد و افزود: در ایام نوروز در اکثر رستورانها، نمایشگاهها و سیاه چادرهای عشایری از انواع آشها از جمله آش دوغ و کلوچه های سنتی این استان از گردشگران عزیز پذیرایی میشود.
این کارشناس میراث فرهنگی در پایان افزود: داخل نمایشگاههای صنایع دستی ایام نوروز انواع صنایع دستی از جمله، حصیر، گلیم ، گیوه، مرس، صنایع چوبی، منبت ، معرق، سازهای سنتی ، ابزار الات فلزی به نمایش و به فروش می رسد و همچنین چاقو کرند به هنوان سوغات استفاده میشود که بعد از چاقو زنجان بسیار معروف است و چرم سازی و کاشی سازی از صنایع دستی مردم خوب کرمانشاه هستند.