به گزارش ایرنا؛ دکتر علیرضا حیدری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به احتمال بروز و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در فصل های سرد سال، طرح پایش، مراقبت و دیده وری از پرندگان مهاجر در سایت های حیات وحش استان اجرا می شود.
وی گفت: عامل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از طریق پرندگان مهاجر انتقال می یابد و پرندگان آلوده به ویروس در طول مسیر مهاجرت خود می توانند محیط و سایر پرندگان وحشی غیر مهاجر را آلوده کنند و از این طریق بیماری را به ماکیان روستایی انتقال دهند.
حیدری کنترل و جلوگیری از انتشار ویروس بیماری در منطقه را در گرو تشخیص سریع این بیماری در اولین کانون دانست و تصریح کرد: همچنین انجام دیده وری و پایش پرندگان وحشی در تالاب ها و روستاها و واحدهای صنعتی پرورش طیور موجود در اطراف این مکان ها تا شعاع 10 کیلومتری توسط تیم های مشترک و یا انفرادی ادارات حفاظت محیط زیست و دامپزشکی می تواند در تشخیص سریع و به موقع این بیماری مثمرثمر باشد.
وی افزود: در هفت ماه امسال در استان حدود 9 هزار مورد بازدید و پایش از واحدهای صنعتی، روستایی، تالاب ها، آبگیرها و کشتارگاه های صنعتی طیور، به عمل آمده که این تعداد بازدید 2 هزار و 500 نمونه اخذ شده و براساس آزمایش های صورت گرفته خوشبختانه تاکنون موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشده است.
او با بیان اینکه پایش، دیده وری و مراقبت فعال پرندگان مهاجر در سایت های استان ساکن می شوند، یاد آور شد: برای دامپزشکی که وظیفه تامین بهداشت و سلامت جمعیت دامی را برعهده دارد انجام این پایش ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: براساس اطلاعات اخذ شده از اداره کل حفاظت محیط زیست استان حدود 21 سایت در 10 شهرستان استان در اطراف تالاب ها، سراب ها ، سدها، رودخانه ها و آبگیرها وجود دارد که تعدادی از پرندگان مهاجر معمولا از اوایل آذرماه تا اردیبهشت ماه سال بعد در این مکان ها زیست می کنند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در پایان از مردم و مرغداران خواست در صورت مشاهده هرگونه تلفات پرندگان چه در حیات وحش و در طیور بومی را به نزدیک ترین اداره دامپزشکی و یا با سامانه تلفنی 1512 و یا سامانه پیامکی 100010001512 را به اداره کل دامپزشکی استان اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا ؛ در استان کرمانشاه چهار میلیون و 650 واحد دامی و بیش از یک هزار و 333 واحد دامپروری صنعتی شامل 700 واحد مرغداری گوشتی صنعتی، 176 واحد گاوداری شیری، 181 واحد پرواربندی گوساله و 219 واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین 24 واحد مرغداری تخمگذار، 13 واحد پرورش بوقلمون صنعتی، 9 واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، 2 واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از 309 هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در استان کرمانشاه سالانه بیش از 451 هزار تن انواع محصولات دامی شامل 336 هزار تن شیرخام، 36 هزار و 300 تن گوشت قرمز، 63 هزار و 800 تن گوشت طیور، 11 هزار و 100 تن تخم مرغ و چهار هزار و 83 تن عسل تولید می شود.
اکنون یک کشتارگاه صنعتی دام در شهر کرمانشاه و 11 کشتارگاه سنتی و 9 کشتارگاه مرغ در استان فعال است.
3033/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.