به گزارش خبرنگار ایرنا ، روز 21 آبان 96 که آغاز شد هیچ کس نمی دانست که در اواخر آن روز قرار است چه رخدادی اتقاق بیفتند ، همه از کودک ، بزرگ و پیر و جوان روز را با خوشی آغاز کردند ، ولی ناگاه شبش دیگر شب نبود ، قهر زمین و زلزله ای که بزرگی آن خیلی از استان های کشورمان را لرزانده بود ، از عمق فاجعه ای بزرگ خبر می داد.
به گفته کارشناسان ، قدرت و بزرگی زلزله غرب کرمانشاه به اندازه چند برابر تخلیه انرژی بمب اتمی بود و این شد که هزاران تن را بی خانمان ، صدها کشته و هزاران نفر را نیز مجروح کرد.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله ، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی های صورت گرفته حدود 100 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
پس از زلزله قدرتمند 21 آبان پارسال ، پس لرزه هایش که همچنان نیز ادامه دارد زندگی را برای مردم غرب کرمانشاه سخت و طاقت فرسا کرد ، پس لرزه هایی با قدرت پنج و 6 ریشتر حکایت از روزهای سخت برای مردم شهرستان های قصرشیرین ، سرپل ذهاب ، گیلانغرب و ثلاث باباجانی دارد.
اکنون 11 ماه و 13 روز از زمان وقوع زلزله پارسال می گذرد و این مدت را تنها کسانی درک می کنند که در مناطق زلزله زده زندگی می کنند ، شب ها و روزهایی که هرلحظه دلت می لرزد و آرامش روحی و روانی نداری و هر آن خاطرات تلخ زیر آوار ماندن عزیزان و خراب شدن سرپناه در ذهنت تداعی می شود.
زمین که تکان می خورد گویی منتظری بازهم آن چنان اتفاقی بیفتند که همه شهر را ببلعد ، زیرا مردم زخم خورده اند و به اندازه یک عمر در این یکسال سختی کشیده اند و به چهره بسیاری که بنگری ، می بینی در یکسال به اندازه 10 سال پیر و ناتوان شده است.
بیشتر مردم مناطق زلزله زده غرب کرمانشاه را که می بینی اگرچه در ظاهر شاید سرپا هستند و همتشان را دوباره برای ساختن سرپناهی جدید و یک زندگی نو جزم کرده اند ، اما گویی باید چندین و چند سال بگذرد که این فاجعه بزرگ را به فراموشی بسپارند ، تازه آن هم اگر پس لرزه ها بگذارند.
همین هفته گذشته بود که زمین لرزه ای به بزرگی 4.9 دهم ریشتر قصرشیرین را لرزاند و بازهم باعث وحشت مردم منطقه شد.
پس لرزه ها می آیند و این پس لرزه ها در بلند مدت می تواند حادثه آفرین باشد ، زیرا پایه های منازل نیز کم کم سست می شود و مردم از این می ترسند که مبادا دوباره آنچه را که از نو ساخته اند با قهر زمین در یک آن دوباره به ویرانه ای تبدیل شود.
مرزنشینان غرب کرمانشاه در عین حال که خیلی مقاوم و باصلابت هستند اما خیلی مظلومند و هرآنچه که از بحران بوده است را در چند سال گذشته و به ویژه در یکسال اخیر تجربه کرده اند.
به عنوان مثال در قصرشیرینی که هم اکنون ما در آن زندگی می کنیم ، ابتدا بحران جنگ و آوارگی بوده و پس از آن بسته شدن مرز و بحران اقتصادی در طول سال ها به کرات تکرار شده ، بحران سیل و زلزله ، همین چند روز پیش بود که تندباد 120 کیلومتری نیز نمکی شد بر زخم هایی که در طول چند سال هنوز بر پیکره مردم این منطقه مرزی التیام نیافته است.
اکنون با همه ترس هایی که مردم از شنیدن و آمدن ماه آبان دارند ، اما یک چیز به خوبی روشن است و آن هم تلاش برای پاک کردن همه خرابی هایی که ناشی از قهر زمین بوده است.
اکنون با گذشت بیش از 11 ماه از زلزله ، بسیاری از مردم در منازل تازه ساخت زندگی جدیدی را آغاز کرده اند ولی هنوز بسیاری از مردم در کانکس به سر می برند و هنوز برخی نتوانسته اند سرپناهی برای عزیزانشان با توجه به سرد شدن هوا درست کنند.
اگر چه دولت خدمات بسیاری را به زلزله زدگان ارائه کرده است و بسیاری از نهادها و خیران نیز به کمک زلزله زدگان آمده اند ، اما هستند مستاجران قشر ضعیفی که به دلیل فقر و نداشتن سرمایه کافی ، امسال را نیز باید دومین زمستانشان را در کانکس و یا چادر بگذرانند.
در یکسال گذشته مقامات ارشد کشوری و لشکری سفرهای بسیاری به مناطق زلزله زده انجام داده اند و دغدغه همه کسانی که به این مناطق سفر کرده اند نیز فراهم کردن شرایطی مناسب برای زلزله زدگان و انجام سریع بازسازی بوده است.
از استان های مختلفی به کمک زلزله زدگان آمده اند و همه و همه عزمشان را جزم کرده اند تا مبادا زلزله زدگان غبار بی کسی چشمانشان را تر کند و یا کمرشان خم بماند.
اگرچه مردم این مناطق به داغ و سختی عادت دیرینه دارند ، اما داغ کابوس ناتمام زلزله به زعم خودشان داغی است که هیچگاه التیام نمی یابد.
با وجود همه کم و کاستی هایی که اکنون در مناطق زلزله زده وجود دارد، اما به دور از انصاف است که خدمات ارائه شده توسط دولت در این مدت را نادیده گرفت و اینکه در مدت کوتاهی کمتر از یکسال حجم زیادی از بازسازی ها در مناطق زلزله زده انجام شده است.
** پایان ساخت بیش از 15 هزار واحد مسکونی زلزله زده
رییس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه اعلام کرد که تاکنون 15 هزار و 320 واحد زلزله زده بازسازی و تحویل مردم شده اند.
رضا خواجه ای در گفت و گو با ایرنا افزود: پس از وقوع زلزله تاکنون 35 هزار و 400 واحد مسکونی پیکنی شده اند که از این تعداد تاکنون 32 هزار و 781 واحد آرماتوربندی و 32 هزار و 58 واحد بتن ریزی شده اند.
رییس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه عنوان کرد: همچنین 27 هزار و 792 واحد دارای اسکلت و 21 هزار و 687 واحد دیوار چینی شده اند.
خواجه ای با بیان اینکه 22 هزار و 358 واحد زلزله زده دارای سقف شده اند، گفت: کچ و خاک دیوارهای 16 هزار و 651 واحد هم تاکنون به اتمام رسیده است.
به گفته وی، تاکنون چارچوب و پنجره های 15 هزار و 320 واحد نصب شده و به مردم مناطق تحویل داده شده است.
رییس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه گفت: بنیاد مسکن تنها واحدها را تا مرحله نصب چارچوب و پنجره تکمیل می کند و دیگر مراحل شامل کاشی کاری و سفید کاری را مردم انجام می دهند.
خواجه ای در رابطه با واحدهایی که نیاز به تعمیر دارند، گفت: تاکنون کار تعمیر 59 هزار و 854 واحد زلزله زده آغاز شده و 53 هزار و 563 واحد به صورت کامل تعمیر شده اند.
** دولت 5850 میلیارد تومان به مناطق زلزله زده پرداخت کرده است
استاندار کرمانشاه گفت: از ابتدای وقوع زلزله آبان پارسال تاکنون ، دولت پنج هزار و 850 میلیارد تومان کمک در قالب تسهیلات بلاعوض ، ارزان قیمت ، عمرانی و سایر به مناطق زلزله زده پرداخت کرده است.
هوشنگ بازوند در جلسه ستاد بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی در فرمانداری سرپل ذهاب برگزار شد، افزود: زلزله پارسال در مجموع 6 هزار میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های استان وارد کرد که تاکنون دولت بیش از این میزان اعتبار برای استان گذاشته و این یک کار بی سابقه و قابل تقدیر است.
وی اظهار داشت: همچنین 400 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی در بحث اشتغال به مناطق زلزله زده اختصاص یافت.
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه گفت: دولت سقف امهال وام های زلزله زدگان را 2 هزار و 317 میلیارد تومان اعلام کرد که براساس اطلاعات اخذ شده از بانک ها ، تمام وام های زیر 50 میلیون تومان با موافقت رئیس جمهوری امهال شد.
بازوند ادامه داد: همچنین وام های بیشتر از 50 میلیون تومان نیز با تصویب کمیته ای قرار است تا پایان مهر امهال شود که دلیل تشکیل این کمیته نیز نظارت از سوی دستگاه های نظارتی است.
** ساخت 271 واحد مسکونی در قصرشیرین
فرماندار قصرشیرین از پایان عملیات ساخت 271 واحد مسکونی شهری و روستایی این شهرستان که در جریان زلزله 7.3 ریشتری 21 آبان پارسال تخریب شده بود، خبرداد.
مرادعلی تاتار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع این واحدهای تازه احداث شده ، 13 واحد در مناطق شهری و 258 واحد نیز در مناطق روستایی است.
وی اظهارداشت: در جریان زلزله پارسال ، 960 واحد شامل 650 واحد مسکونی شهری و 310 واحد مسکونی روستایی قصرشیرین تخریب شد.
وی بیان کرد: اکنون 629 واحد مسکونی شهری و روستایی قصرشیرین در مرحله پی کنی ، 639 واحد در مرحله پی سازی ، 534 واحد در مرحله اسکلت بندی ، 387 واحد در مرحله دیوار چینی، 424 واحد در مرحله سقف گذاری و 230 واحد نیز در مرحله گچ و خاک است.
وی در ادامه از معرفی پنج هزار و 193 تن از مالکان واحدهای مسکونی آسیب دیده شهری و روستایی ناشی از زلزله 7.3 دهم ریشتری 21 آبان پارسال برای دریافت تسهیلات مورد نیاز بازسازی به بانک های عامل این شهرستان خبر داد.
تاتار افزود: از مجموع واحدهای معرفی شده به بانک های عامل ، مالکان پنج هزار و 138 واحد مسکونی با عقد قرارداد با بانک های عامل، موفق به دریافت تسهیلات مورد نیاز شدند.
وی اضافه کرد که از مجموع واحدهایی که تسهیلات ساخت و یا تعمیرات را دریافت کرده اند ، 479 واحد احداثی و چهار هزار و 112 واحد نیز تعمیری است.
او گفت: در مجموع تاکنون 40 میلیارد و 770 میلیون تومان تسهیلات برای احداث و بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده ناشی از زلزله پارسال اختصاص یافت که از این میزان 35 میلیارد و 394 میلیون تومان آن جذب شده است.
وی همچنین از تشکیل پرونده برای یک هزار و 611 مستاجر واحدهای تعمیری و احداثی در این شهرستان خبرداد و گفت: تاکنون برای 308 واحد مسکونی شهری و 10 واحد تجاری قصرشیرین توسط شهرداری نیز پروانه ساخت صادر شده است.
** ساخت 2 مدرسه در قصرشیرین پایان یافت
فرماندار قصرشیرین با اشاره به به اینکه در جریان زلزله آبان پارسال ، 6 واحد آموزشگاهی در این شهرستان تخریب شد ، گفت: ساخت 2 مدرسه در روستاهای سید «حاتم و آقا برار» از توابع قصرشیرین پایان یافت و هم اکنون دانش آموزان در این 2 واحد مشغول تحصیل هستند.
تاتار افزود: ساخت دبیرستان 15 کلاسه معلم و باقر فانی نیز هم اکنون در مرحله سقف گذاری است.
وی اظهار داشت: همچنین دبیرستان 12 کلاسه رسالت و آموزشگاه قصرجدید نیز در مرحله فونداسیون و سنگ چینی هستند.
** ساخت پنج خانه بهداشت تخریبی در دست اقدام است
فرماندار قصرشیرین گفت: هم اکنون ساخت پنج خانه بهداشت در روستاهای «شیرین آب ، آقا برار ، سید احمد ، کرکهرک و گراوه تازه آباد» در دست انجام است که برخی از این واحدها در مرحله تحویل زمین و برخی نیز در مرحله سفت کاری و پایان اسکلت هستند.
تاتار افزود: همچنین سه واحد خانه بهداشت روستاهای «سید سعید ، سید ایاز و مرکز سومار» نیز در دست اقدام است.
** آسیب دیدن 23 باب مسجد در جریان زلزله پارسال در قصرشیرین
این مقام مسئول گفت: همچنین در جریان زلزله پارسال ، 23 باب مسجد در قصرشیرین دچار آسیب شد که از این تعداد هشت باب تخریبی و بقیه تعمیری است.
تاتار افزود: از مجموع مساجد تخریبی، 2 مسجد از سوی ناحیه مقاومت سپاه در روستاهای «فتاح بگ و طهماسب» در مرحله اجرای سفت است و مساجد روستاهای 'سید حاتم ، برفی گوشکوری ، سید خلیل ، سید ایاز ، آقابرار و داربلوط' نیز بدون مجری هستند.
وی گفت: 14 باب مسجد شهرستان نیز که نیازمند تعمیر و مرمت است هم اکنون بدون مجری و پیمانکار است.
وی مجموع تسهیلات ارائه شده به زلزله زدگان توسط دولت را بسیار چشمگیر اعلام کرد و گفت: 60 قطعه زمین به متراز هر قطعه 150 تا 200 مترمربع به 135 تن از مستاجران واحدهای تخریبی قصرشیرین اهدا شد که قرار است در قالب ساختمان 2 طبقه احداث شود.
تاتار گفت: با پیگیریهای انجام شده از سوی استاندار و دیگر مسئولان ، مستاجران واحدهای تخریبی که زمین به آنها واگذار شده از تسهیلات ساخت و ساز همانند دیگر مالکان واحدهای تخریبی برخوردار شده اند.
اینک مرزنشینان قصرشیرین و دیگر مناطق زلزله زده که این روزها شرایط سختی را می گذرانند ، امید دارند که همچنان مسئولان همانطور که بارها اعلام کرده اند تا آخر بازسازی همراه و کنارشان باشند تا خرابی ها را از چهره شهر و روستاها بزدایند و با بازسازی و نوسازی واحدها و مناطق زلزله زده ، تسکینی بر آلام ناتمام آن ها باشد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از 27 هزار تن جمعیت و 186 کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
7079/3012/8066
گزارش از نازنین باباخانی
به گفته کارشناسان ، قدرت و بزرگی زلزله غرب کرمانشاه به اندازه چند برابر تخلیه انرژی بمب اتمی بود و این شد که هزاران تن را بی خانمان ، صدها کشته و هزاران نفر را نیز مجروح کرد.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله ، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی های صورت گرفته حدود 100 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
پس از زلزله قدرتمند 21 آبان پارسال ، پس لرزه هایش که همچنان نیز ادامه دارد زندگی را برای مردم غرب کرمانشاه سخت و طاقت فرسا کرد ، پس لرزه هایی با قدرت پنج و 6 ریشتر حکایت از روزهای سخت برای مردم شهرستان های قصرشیرین ، سرپل ذهاب ، گیلانغرب و ثلاث باباجانی دارد.
اکنون 11 ماه و 13 روز از زمان وقوع زلزله پارسال می گذرد و این مدت را تنها کسانی درک می کنند که در مناطق زلزله زده زندگی می کنند ، شب ها و روزهایی که هرلحظه دلت می لرزد و آرامش روحی و روانی نداری و هر آن خاطرات تلخ زیر آوار ماندن عزیزان و خراب شدن سرپناه در ذهنت تداعی می شود.
زمین که تکان می خورد گویی منتظری بازهم آن چنان اتفاقی بیفتند که همه شهر را ببلعد ، زیرا مردم زخم خورده اند و به اندازه یک عمر در این یکسال سختی کشیده اند و به چهره بسیاری که بنگری ، می بینی در یکسال به اندازه 10 سال پیر و ناتوان شده است.
بیشتر مردم مناطق زلزله زده غرب کرمانشاه را که می بینی اگرچه در ظاهر شاید سرپا هستند و همتشان را دوباره برای ساختن سرپناهی جدید و یک زندگی نو جزم کرده اند ، اما گویی باید چندین و چند سال بگذرد که این فاجعه بزرگ را به فراموشی بسپارند ، تازه آن هم اگر پس لرزه ها بگذارند.
همین هفته گذشته بود که زمین لرزه ای به بزرگی 4.9 دهم ریشتر قصرشیرین را لرزاند و بازهم باعث وحشت مردم منطقه شد.
پس لرزه ها می آیند و این پس لرزه ها در بلند مدت می تواند حادثه آفرین باشد ، زیرا پایه های منازل نیز کم کم سست می شود و مردم از این می ترسند که مبادا دوباره آنچه را که از نو ساخته اند با قهر زمین در یک آن دوباره به ویرانه ای تبدیل شود.
مرزنشینان غرب کرمانشاه در عین حال که خیلی مقاوم و باصلابت هستند اما خیلی مظلومند و هرآنچه که از بحران بوده است را در چند سال گذشته و به ویژه در یکسال اخیر تجربه کرده اند.
به عنوان مثال در قصرشیرینی که هم اکنون ما در آن زندگی می کنیم ، ابتدا بحران جنگ و آوارگی بوده و پس از آن بسته شدن مرز و بحران اقتصادی در طول سال ها به کرات تکرار شده ، بحران سیل و زلزله ، همین چند روز پیش بود که تندباد 120 کیلومتری نیز نمکی شد بر زخم هایی که در طول چند سال هنوز بر پیکره مردم این منطقه مرزی التیام نیافته است.
اکنون با همه ترس هایی که مردم از شنیدن و آمدن ماه آبان دارند ، اما یک چیز به خوبی روشن است و آن هم تلاش برای پاک کردن همه خرابی هایی که ناشی از قهر زمین بوده است.
اکنون با گذشت بیش از 11 ماه از زلزله ، بسیاری از مردم در منازل تازه ساخت زندگی جدیدی را آغاز کرده اند ولی هنوز بسیاری از مردم در کانکس به سر می برند و هنوز برخی نتوانسته اند سرپناهی برای عزیزانشان با توجه به سرد شدن هوا درست کنند.
اگر چه دولت خدمات بسیاری را به زلزله زدگان ارائه کرده است و بسیاری از نهادها و خیران نیز به کمک زلزله زدگان آمده اند ، اما هستند مستاجران قشر ضعیفی که به دلیل فقر و نداشتن سرمایه کافی ، امسال را نیز باید دومین زمستانشان را در کانکس و یا چادر بگذرانند.
در یکسال گذشته مقامات ارشد کشوری و لشکری سفرهای بسیاری به مناطق زلزله زده انجام داده اند و دغدغه همه کسانی که به این مناطق سفر کرده اند نیز فراهم کردن شرایطی مناسب برای زلزله زدگان و انجام سریع بازسازی بوده است.
از استان های مختلفی به کمک زلزله زدگان آمده اند و همه و همه عزمشان را جزم کرده اند تا مبادا زلزله زدگان غبار بی کسی چشمانشان را تر کند و یا کمرشان خم بماند.
اگرچه مردم این مناطق به داغ و سختی عادت دیرینه دارند ، اما داغ کابوس ناتمام زلزله به زعم خودشان داغی است که هیچگاه التیام نمی یابد.
با وجود همه کم و کاستی هایی که اکنون در مناطق زلزله زده وجود دارد، اما به دور از انصاف است که خدمات ارائه شده توسط دولت در این مدت را نادیده گرفت و اینکه در مدت کوتاهی کمتر از یکسال حجم زیادی از بازسازی ها در مناطق زلزله زده انجام شده است.
** پایان ساخت بیش از 15 هزار واحد مسکونی زلزله زده
رییس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه اعلام کرد که تاکنون 15 هزار و 320 واحد زلزله زده بازسازی و تحویل مردم شده اند.
رضا خواجه ای در گفت و گو با ایرنا افزود: پس از وقوع زلزله تاکنون 35 هزار و 400 واحد مسکونی پیکنی شده اند که از این تعداد تاکنون 32 هزار و 781 واحد آرماتوربندی و 32 هزار و 58 واحد بتن ریزی شده اند.
رییس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه عنوان کرد: همچنین 27 هزار و 792 واحد دارای اسکلت و 21 هزار و 687 واحد دیوار چینی شده اند.
خواجه ای با بیان اینکه 22 هزار و 358 واحد زلزله زده دارای سقف شده اند، گفت: کچ و خاک دیوارهای 16 هزار و 651 واحد هم تاکنون به اتمام رسیده است.
به گفته وی، تاکنون چارچوب و پنجره های 15 هزار و 320 واحد نصب شده و به مردم مناطق تحویل داده شده است.
رییس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه گفت: بنیاد مسکن تنها واحدها را تا مرحله نصب چارچوب و پنجره تکمیل می کند و دیگر مراحل شامل کاشی کاری و سفید کاری را مردم انجام می دهند.
خواجه ای در رابطه با واحدهایی که نیاز به تعمیر دارند، گفت: تاکنون کار تعمیر 59 هزار و 854 واحد زلزله زده آغاز شده و 53 هزار و 563 واحد به صورت کامل تعمیر شده اند.
** دولت 5850 میلیارد تومان به مناطق زلزله زده پرداخت کرده است
استاندار کرمانشاه گفت: از ابتدای وقوع زلزله آبان پارسال تاکنون ، دولت پنج هزار و 850 میلیارد تومان کمک در قالب تسهیلات بلاعوض ، ارزان قیمت ، عمرانی و سایر به مناطق زلزله زده پرداخت کرده است.
هوشنگ بازوند در جلسه ستاد بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی در فرمانداری سرپل ذهاب برگزار شد، افزود: زلزله پارسال در مجموع 6 هزار میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های استان وارد کرد که تاکنون دولت بیش از این میزان اعتبار برای استان گذاشته و این یک کار بی سابقه و قابل تقدیر است.
وی اظهار داشت: همچنین 400 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی در بحث اشتغال به مناطق زلزله زده اختصاص یافت.
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه گفت: دولت سقف امهال وام های زلزله زدگان را 2 هزار و 317 میلیارد تومان اعلام کرد که براساس اطلاعات اخذ شده از بانک ها ، تمام وام های زیر 50 میلیون تومان با موافقت رئیس جمهوری امهال شد.
بازوند ادامه داد: همچنین وام های بیشتر از 50 میلیون تومان نیز با تصویب کمیته ای قرار است تا پایان مهر امهال شود که دلیل تشکیل این کمیته نیز نظارت از سوی دستگاه های نظارتی است.
** ساخت 271 واحد مسکونی در قصرشیرین
فرماندار قصرشیرین از پایان عملیات ساخت 271 واحد مسکونی شهری و روستایی این شهرستان که در جریان زلزله 7.3 ریشتری 21 آبان پارسال تخریب شده بود، خبرداد.
مرادعلی تاتار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع این واحدهای تازه احداث شده ، 13 واحد در مناطق شهری و 258 واحد نیز در مناطق روستایی است.
وی اظهارداشت: در جریان زلزله پارسال ، 960 واحد شامل 650 واحد مسکونی شهری و 310 واحد مسکونی روستایی قصرشیرین تخریب شد.
وی بیان کرد: اکنون 629 واحد مسکونی شهری و روستایی قصرشیرین در مرحله پی کنی ، 639 واحد در مرحله پی سازی ، 534 واحد در مرحله اسکلت بندی ، 387 واحد در مرحله دیوار چینی، 424 واحد در مرحله سقف گذاری و 230 واحد نیز در مرحله گچ و خاک است.
وی در ادامه از معرفی پنج هزار و 193 تن از مالکان واحدهای مسکونی آسیب دیده شهری و روستایی ناشی از زلزله 7.3 دهم ریشتری 21 آبان پارسال برای دریافت تسهیلات مورد نیاز بازسازی به بانک های عامل این شهرستان خبر داد.
تاتار افزود: از مجموع واحدهای معرفی شده به بانک های عامل ، مالکان پنج هزار و 138 واحد مسکونی با عقد قرارداد با بانک های عامل، موفق به دریافت تسهیلات مورد نیاز شدند.
وی اضافه کرد که از مجموع واحدهایی که تسهیلات ساخت و یا تعمیرات را دریافت کرده اند ، 479 واحد احداثی و چهار هزار و 112 واحد نیز تعمیری است.
او گفت: در مجموع تاکنون 40 میلیارد و 770 میلیون تومان تسهیلات برای احداث و بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده ناشی از زلزله پارسال اختصاص یافت که از این میزان 35 میلیارد و 394 میلیون تومان آن جذب شده است.
وی همچنین از تشکیل پرونده برای یک هزار و 611 مستاجر واحدهای تعمیری و احداثی در این شهرستان خبرداد و گفت: تاکنون برای 308 واحد مسکونی شهری و 10 واحد تجاری قصرشیرین توسط شهرداری نیز پروانه ساخت صادر شده است.
** ساخت 2 مدرسه در قصرشیرین پایان یافت
فرماندار قصرشیرین با اشاره به به اینکه در جریان زلزله آبان پارسال ، 6 واحد آموزشگاهی در این شهرستان تخریب شد ، گفت: ساخت 2 مدرسه در روستاهای سید «حاتم و آقا برار» از توابع قصرشیرین پایان یافت و هم اکنون دانش آموزان در این 2 واحد مشغول تحصیل هستند.
تاتار افزود: ساخت دبیرستان 15 کلاسه معلم و باقر فانی نیز هم اکنون در مرحله سقف گذاری است.
وی اظهار داشت: همچنین دبیرستان 12 کلاسه رسالت و آموزشگاه قصرجدید نیز در مرحله فونداسیون و سنگ چینی هستند.
** ساخت پنج خانه بهداشت تخریبی در دست اقدام است
فرماندار قصرشیرین گفت: هم اکنون ساخت پنج خانه بهداشت در روستاهای «شیرین آب ، آقا برار ، سید احمد ، کرکهرک و گراوه تازه آباد» در دست انجام است که برخی از این واحدها در مرحله تحویل زمین و برخی نیز در مرحله سفت کاری و پایان اسکلت هستند.
تاتار افزود: همچنین سه واحد خانه بهداشت روستاهای «سید سعید ، سید ایاز و مرکز سومار» نیز در دست اقدام است.
** آسیب دیدن 23 باب مسجد در جریان زلزله پارسال در قصرشیرین
این مقام مسئول گفت: همچنین در جریان زلزله پارسال ، 23 باب مسجد در قصرشیرین دچار آسیب شد که از این تعداد هشت باب تخریبی و بقیه تعمیری است.
تاتار افزود: از مجموع مساجد تخریبی، 2 مسجد از سوی ناحیه مقاومت سپاه در روستاهای «فتاح بگ و طهماسب» در مرحله اجرای سفت است و مساجد روستاهای 'سید حاتم ، برفی گوشکوری ، سید خلیل ، سید ایاز ، آقابرار و داربلوط' نیز بدون مجری هستند.
وی گفت: 14 باب مسجد شهرستان نیز که نیازمند تعمیر و مرمت است هم اکنون بدون مجری و پیمانکار است.
وی مجموع تسهیلات ارائه شده به زلزله زدگان توسط دولت را بسیار چشمگیر اعلام کرد و گفت: 60 قطعه زمین به متراز هر قطعه 150 تا 200 مترمربع به 135 تن از مستاجران واحدهای تخریبی قصرشیرین اهدا شد که قرار است در قالب ساختمان 2 طبقه احداث شود.
تاتار گفت: با پیگیریهای انجام شده از سوی استاندار و دیگر مسئولان ، مستاجران واحدهای تخریبی که زمین به آنها واگذار شده از تسهیلات ساخت و ساز همانند دیگر مالکان واحدهای تخریبی برخوردار شده اند.
اینک مرزنشینان قصرشیرین و دیگر مناطق زلزله زده که این روزها شرایط سختی را می گذرانند ، امید دارند که همچنان مسئولان همانطور که بارها اعلام کرده اند تا آخر بازسازی همراه و کنارشان باشند تا خرابی ها را از چهره شهر و روستاها بزدایند و با بازسازی و نوسازی واحدها و مناطق زلزله زده ، تسکینی بر آلام ناتمام آن ها باشد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از 27 هزار تن جمعیت و 186 کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
7079/3012/8066
گزارش از نازنین باباخانی
کپی شد