سعدی نقشبندی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طبق برنامه ریزی های انجام شده امسال عملیات بذر کاری در 430 هکتار، بذر پاشی در یک هزار و 890 هکتار و عملیات علوفه کاری در 96 هکتار از مراتع استان با همکاری بهره برداران اجرایی می شود.
وی اضافه کرد: عملیات غنی سازی مراتع با هدف بهره وری بیشتر، غنی شدن پوشش گیاهی، رشد گیاهان خوش خوراک و جلوگیری از فرسایش خاک انجام می شود.
نقشبندی با اشاره به قرق بیش از پنج هزار هکتار از مراتع استان افزود: این مراتع در شهرستان های مختلف از جمله سنندج، بانه، مریوان، سروآباد، کامیاران و دیواندره قرار دارند و طرح های بیولوژیکی آبخیزداری در آنها اجرا می شود.
وی تاکید کرد: ممنوعیت چرا و برداشت علوفه در این مراتع از 15 فروردین تا 15 آبان خواهد بود و بهره برداران نمی توانند در طول یکسال در این مراتع چرای دام داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: قرق مراتع یکی از روش‌های مدیریتی مرتعداری و آبخیزداری در راستای حفظ و احیای مراتع است که به منظور ایجاد شرایط لازم جهت زادآوری، تکثیر گونه‌های گیاهان مرتعی و افزایش تولید علوفه مرتعی، تغذیه سفره های آب زیرزمینی، کاهش سرعت آب و کنترل و بهره وری مناسب از سیلاب و افزایش پوشش گیاهی صورت می گیرد.
وی اظهار داشت: امسال در راستای اجرای برنامه‌های صندوق توسعه ملی در استان عملیات قرق و حفاظت از مراتع استان با مشارکت مجریان طرح های مرتعداری در چارچوب عملیات بیولوژیک آبخیزداری اجرا می شود.
نقشبندی گفت: سال گذشته عملیات حفاظت و قرق در مراتع استان در 105 هکتار در منطقه سرتخت سارال دیواندره و 100 هکتار در گوریجه مریوان انجام شد.
وی با بیان اینکه مراتع یکی از مهمترین و با ارزش‌ترین منابع ملی کشور محسوب می‌شود، تاکید کرد: لازمه حفظ این منابع ارزشمند، آموزش، آگاهی‌ بخشی فرهنگ سازی در سطح اقشار جامعه، بویژه روستاییان و دامداران بعنوان بهره‌برداران مستقیم این منابع ارزشمند است.
به گزارش ایرنا، با توجه به مرغوبیت خاک و شرایط آب و هوایی مراتع این استان یکی از غنی ترین مراتع کشور بوده و در مجموع یک هزار و 830 گونه گیاهی در آن رشد می کند.
20 درصد از مراتع استان کردستان جزو مراتع درجه یک (متراکم) بوده و در این مراتع درجه یک سالانه بیش از 450 کیلوگرم علوفه خشک تولید می شود و مابقی را مراتع درجه 2 (نیمه متراکم) تشکیل می دهد.
در مجموع 67 هزار خانوار روستایی در این استان بهره برداری بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستان 6.5 درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
در استان کردستان حدود یک میلیون و 788 هزار هکتار منابع طبیعی شامل 373 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 414 هزار هکتار مرتع وجود دارد که معادل 61 درصد سطح استان را شامل می شود.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.