به گزارش خبرنگار ایرنا، صدیقه ترابی روز سه شنبه در دوازدهمین نشست کمیسیون کشاورزی و آب کردستان اظهار داشت: لازم است توانمندی ها و قابلیت های هر منطقه شناسایی و تخصیص آب برای بخش های مختلف بر اساس این پتانسیل ها باشد.
وی افزود: لازم است دستگاه های مربوطه بر اساس استعدادهای هر منطقه، سند آمایش سرزمینی تهیه و با بروز رسانی این سند، برای تخیصص آب اقدام کنند.
ترابی تاکید کرد: در بخش صنایع و معادن نیز سند توسعه صنایع و معادن تهیه و جانمایی و مکانیابی طرح ها مشخص و بر این اساس تخصیص آب انجام شود.
مدیرکل برنامه ریزی، سیاست گذاری و تخصیص آب وزارت نیرو در خصوص تخصیص آب از سد ژاوه گفت: قرار بود در قالب این طرح 65 میلیون مترمکعب آب از این سد به بخش صنعت و شرب کرمانشاه اختصاص و به صورت تهاتری جایگزین تخصیص آب از سد گاوشان شود که این طرح در حال بررسی است.
مشاور وزیر نیرو نیز در این نشست اظهار داشت: آب به تنهایی نمی تواند محور توسعه باشد و برای این منظور باید زیرساخت ها دیگری هم فراهم شود.
داودرضا عرب با اشاره به اینکه آب می تواند نیرو محرکه توسعه باشد، افزود: در گذشته تلاش های زیادی برای صنعت استان اصفهان انجام شد اما به دلیل کم آبی، اینک صنعت در این استان با مشکلاتی مواجه است.
سرپرست شرکت آب منطقه ای کردستان هم در سخنانی گفت: شرق استان مشکل کم آبی شدید دارد و 50 هزار هکتار از اراضی آبی در دشت های ممنوعه قروه و دهگلان با مشکل کاهش ذخایر آب زیرزمینی مواجه هستند.
کامران خرم تاکید کرد: اگر از طریق سد ژاوه انتقال آب برای تامین ذخایر آب این منطقه صورت نگیرد در چند سال آینده این مناطق قابلیت کشت محصول را ندارند.
وی با اشاره به تخصیص کم آب در حوزه سد شهید کاظمی سقز اظهار داشت: تخصیص سهمیه آب از این سد و سهم کردستان در احیای دریاچه ارومیه باید بازنگری شود.
دبیر، خانه کشاورز کردستان نیز گفت: هم اکنون بیش از 113 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در استان داریم که با تخصیص آب بیشتر به این بخش می توان درآمد کشاورزان را چند برابر و شغل های بیشتری ایجاد کرد.
محمدسعید احمدپناه افزود: علاوه بر بخش کشاورزی، 80 هزار نفر در بخش دام و 43 هزار نفر در بخش باغات فعالیت می کنند که زندگی و درآمد آنها به تخصیص آب بستگی دارد.
به گزارش ایرنا، به منظور مهار و توسعه بهره برداری از منابع آب کردستان، هم اکنون 34 طرح سد مخزنی در استان در حال بهره برداری، ساخت و مطالعه است که از این تعداد، 9 طرح در حال بهره برداری، 11 طرح اجرایی و 14 طرح مطالعاتی است،
سالانه بیش از 4.3 میلیارد متر مکعب آب در کردستان تولید می شود که سهم استان 1.2 میلیارد مترمکعب در سال است که از این مقدار، 121 میلیون مترمکعب برای مصارف شرب، 10 میلیون مترمکعب برای مصارف صنعتی و یک میلیارد و 82 میلیون مترمکعب مصارف کشاورزی و صنایع وابسته به کشاورزی است.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.