محسن ابراهیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به علت کاهش بارندگی زمستانی در چند سال اخیر، توان تولید برق نیروگاه های آبی بیش از چهار هزار مگاوات کاهش و در نقطه مقابل مصرف مشترکین بیش از 2 هزار مگاوات افزایش یافته است.
وی از کاهش تولید پنج هزار مگاواتی تولید برق نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و افزود: به علت عدم اصلاح الگوی مصرف، حدود 20 هزار مگاوات برق فقط برای سیستم های سرمایشی ایام تابستان در کشور مصرف می شود که این میزان بیش از نقطه اوج مصرف برخی کشورهای منطقه است.
ابراهیمی با تشریح اینکه در گذشته ساعت اوج مصرف یا پیک بار از ساعت 20 شب آغاز می شد، تاکید کرد: به دلیل استفاده بی رویه از سیستم های سرمایشی که نیاز به مصرف برق بالایی دارند، پیک مصرف برق به ساعات میانه روز و بین 12 تا 16 منتقل شده است.
مدیر شرکت توزیع برق بیجار یادآور شد: در صورت اصلاح الگوی مصرف و صرفه جویی حداقل 10 درصدی، بیش از 5500 مگاوات در مصرف برق صرفه جویی می شود و در طول تابستان قطعی و خاموشی برق بخاطر افزایش مصرف نخواهیم داشت.
وی اضافه کرد: دمای متعادل و صحیح در خصوص استفاده از لوازم سرمایشی حدود 25 درجه سانتیگراد است در حالیکه بسیاری از بانک ها و ادارات دمای سیستم های سرمایشی را روی 16 درجه تنظیم می کنند که برق بیشتری مصرف می کند.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی و اعلام زمان قطع برق امکان پذیر نیست، گفت: شبکه برق کشور علاقه مند به قطع برق مشترکان نیست اما در صورتی که میزان مصرف متناسب با میزان تولید و ظرفیت شبکه ها نباشد به ناچار برق مناطقی را تا کاهش میزان مصرف قطع می کند.
ابراهیمی اظهار داشت: میانگین مصرف خانگی در کشور حدود 1500 کیلو وات ساعت در سال است که بیش از متوسط جهانی 900 کیلووات است.
وی یادآور شد: خاموشی با توجه به ظرفیت تولید برق در کشور سراسری است و سهم کاهش مصرف برق در استان کردستان حدود 30 مگاوات ساعت اعلام شده که از این میزان، شهرستان بیجار موظف به کاهش 2.5 مگاوات در ساعات اوج مصرف است.
وی از مشترکین خانگی، تجاری و اداری خواست با اصلاح الگوی مصرف، استفاده بهینه و کاهش حداقل 10 درصدی در مصرف برق از خاموشی های در فصل تابستان جلوگیری کنند.
مدیر شرکت توزیع برق بیجار تاکید کرد: کشاورزانی که در ساعت اوج مصرف حدود چهار ساعت در مصرف برق برای موتورهای چاه های آب خود صرفه جویی کنند، بیش از 20 ساعت برق رایگان به آنها داده می شود.
ابراهیمی با اشاره به افزایش هفت درصدی مصرف برق در بیجار افزود: میزان تولید انرژی برق از 21 مگاوات ساعت به 23 مگاوات ساعت افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: همه دستگاه های پرمصرف، ادارات، سازمان ها و شهرک های صنعتی موظف هستند برای کاهش مصرف برق از مولدهای جایگزین در ساعات اوج استفاده کنند.
وی گفت: در شهرستان بیجار، مخابرات، بیمارستان امام حسین(ع) و شرکت کیمیا معادن صبانور از سیستم مولد برق در ساعات پیک مصرف برق در روزهای اخیر استفاده کردند.
بیجار با 41 هزار مشترک برق، 89 هزار و 162 نفر جمعیت در 142 کیلومتری شمال شرق سنندج قرار دارد.
7350/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.