پیام شریفی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در اجرای سیاست های حفاظت احیا، توسعه و بهره‌برداری سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور امسال 25 هزار نشاء گیاهان دارویی از جمله گونه های آویشن، ختمی و زوفا تولید و در مراتع کاشته می شود.
وی افزود: برای نخستین بار است که این نشاء ها در طرح های احیا و غنی سازی مراتع استان کردستان با تعیین اولویت بندی و با روش های علمی و فنی تولید و مورد استفاده قرار گرفته و کاشته می شوند.
شریفی تاکید کرد: با توجه به مرغوبیت خاک و شرایط آب و هوایی، مراتع این استان از غنی ترین مراتع کشور است و در مجموع یک هزار و 830 گونه گیاهی در آن رشد می کند.
به گزارش ایرنا، سال گذشته به منظور تثبیت خاک و حفظ ذخایر ژنتیکی و گونه های شاخص مراتع، عملیات بذرپاشی در یک هزار و 110 هکتار از مراتع استان کردستان انجام شد.
روش کاشت نشایی می تواند با صرفه جویی آبیاری، استفاده از نشاهای مرغوب و پربازده و کاهش خطرات سرما زدگی و بارش تگرگ نقش مهمی در افزایش بهره وری داشته باشد.
در مجموع 67 هزار خانوار روستایی در این استان بهره بردار بخش مراتع هستند و 6.5 درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
20 درصد از مراتع استان کردستان جزو مراتع درجه یک (متراکم) بوده و در این مراتع درجه یک سالانه بیش از 450 کیلوگرم علوفه خشک تولید می شود و مابقی را مراتع درجه 2 (نیمه متراکم) تشکیل می دهد.
از مساحت 2 میلیون و 937 هزار هکتار استان کردستان، بیش از 60 درصد آن شامل یک میلیون و 587 هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد و میزان جنگل های این استان374 هزار هکتار است.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.