محمد حسین سدری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در یکسال گذشته اجرای 124 طرح تحقیقاتی در کردستان آغاز شد و اکنون 43 مورد از این طرح ها به اتمام رسیده و 81 مورد نیز در حال اجرا است.
وی افزود: طرح های تحقیقاتی این استان در بخش های حفاظت خاک و آبخیزداری، زراعی، باغبانی، آب و خاک، گیاه پزشکی، دام، جنگل ها و مراتع، اقتصادی و اجتماعی و کنترل گواهی بذر و نهال اجرا می شود.
سدری تاکید کرد: 78 مورد از 124 مورد طرح آغاز شده مربوط به طرح های تحقیقاتی ملی، هفت مورد مستقل، 30 مورد خاص کردستان و سه مورد نیز ترویجی و تطبیقی است.
وی یادآور شد: در یک سال گذشته محققان کردستانی توانستند در 12 طرح یافته و دستاورد تحقیقاتی جدیدی را در بخش های دامداری، پرورش زنبور عسل، زراعت، منابع طبیعی و مراتع بدست بیاورند.
وی تهیه و تدوین 28 گزارش نهایی طرح های تحقیقاتی، صدور گواهی هسته‌های بذری (پرورشی، پیش پایه و پایه) برای هکتار 421، صدور گواهی بذور تجاری (مادری و گواهی شده) برای هفت هکتار، نظارت بر خرید 63 تن بذر تجاری و پایش کیفیت گندم تولید داخل در 500 تعداد نمونه را از دیگر اقدامات علمی این مرکز در این مدت اعلام کرد.
سدری گفت: از دیگر اقدامات این مرکز نظارت بر تولید یک میلیون و 550 هزار اصله نهال شناسه دار، نظارت بر تولید و گواهی یک میلیون و 549 اصله نهال، نظارت بر احداث و تولید پیوندک در 50 واحد از باغات مادری و نظارت بر تولید 2 میلیون و 510 هزار رانر تولید شده گلدانی توت فرنگی است.
به گزارش ایرنا، نخستین واحد و هسته تحقیقاتی بخش کشاورزی کردستان سال 1343 با عنوان اداره اصلاح و تهیه نهال و بذر تاسیس شد، این مرکز سال 1394 با عنوان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان کار خود را ادامه داد.
هم اکنون 35 محقق و پژوهشگر در جمع نیروی انسانی این مرکز مشغول فعالیت هستند که 21 نفر از آنان عضو هیات علمی هستند.
اجرای بیش از 630 طرح تحقیقاتی از جمله فعالیت های این مرکز در در 12 سال گذشته است که در نتیجه این تلاش ها 205 یافته و دستاورد تحقیقاتی کاربردی، 850 مقاله علمی انگلیسی و فارسی ارائه و 13 جلد کتاب نیز منتشر شده است.
در حال حاضر این مرکز با بهره مندی از چهار بخش تحقیقاتی زراعی - باغی، منابع طبیعی، علوم دامی و آبخیزداری، سه واحد تحقیقات اقتصادی - اجتماعی، کنترل و گواهی بذور نهال و اطلاع رسانی، سه ایستگاه تحقیقاتیی، 2 پایگاه تحقیقاتی و سه آزمایشگاه تخصصی در امر تحقیقات و آموزش کشاوری فعالیت می کنند.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان دارای پنج ایستگاه شامل ایستگاه سارال، ایستگاه قاملو، ایستگاه گریزه، ایستگاه بزمرخز و ایستگاه دامپروری است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.