به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا یزدانی روز شنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی کاشت نشایی چغندرقند در روستای قهرآباد سقز اظهار داشت: شورای اقتصاد امسال برای حمایت از چغندرکاران مصوب کرد کرایه حمل محصول از مزرعه تا کارخانه به کشاورزان پرداخت شود.
وی بدون اشاره به مبلغ تعیین شده برای پرداخت کرایه حمل این محصول به ازای هر تُن اضافه کرد: این حمایت می تواند بخشی از هزینه های تمام شده کشاورزان برای تولید این محصول و مشوقی برای استفاده آنها از روش های نوین کاشت و داشت چغندرقند باشد.
یزدانی یادآور شد: پرداخت کرایه حمل محصول به چغندرکاران از چند سال قبل قطع و این هزینه بر کشاورزان تحمیل شده بود.
وی با اشاره به ترویج روش کاشت نشایی چغندرقند در کشور افزود: این روش از 40 سال قبل در کشور مرسوم بوده اما در دهه های گذشته به فراموشی سپرده شده بود.
یزدانی تاکید کرد: در روش جدید کاشت نشایی به صورت ریشه لخت و به صورت مکانیزه است که این روش برای نخستین بار در کشور تجربه می شود.
وی با بیان اینکه ادوات این روش ساخت داخلی و از روی نمونه های خارجی مشابه سازی شده است، گفت: در برخی کشورها از جمله ژاپن نشاکاری به صورت ریشه در خاک است که روش علمی آن تنها در اختیار این کشور قرار دارد.
به گزارش ایرنا، در این کارگاه که در روستای قهرآباد سقز برگزار شد، کارشناسان 12 استان که در آن کاشت چغندرقند انجام می شود حضور داشتند و کشت نشایی چغندرقند به صورت عملی و تئوری برای کشاورزان حاضر تشریح و به نمایش درآمد.
عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت به همراه علیرضا یزدانی مجری کشوری طرح چغندرقند، علیرضا مهاجر مشاور وزیر و مجری طرح دانه های روغنی کشور و احمد زارع فیض آبادی معاون پشتیبانی سازمان تحقیقات کشور برای آغاز کشت مکانیزه کشت نشایی چغندر قند روز شنبه به کردستان سفر کردند.
بازدید از پایگاه اقلیم سرد طرح ایران ایکاردا و چند مزرعه نمونه دانه های روغنی و چغندرقند در استان کردستان از دیگر برنامه های این هیات بود.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.