به گزارش خبرنگار ایرنا، از چند سال قبل در فصل بهار روستای دره تفی در 15 کیلومتر غرب مریوان میزبان شماری زیادی از لک لک های مهاجر می شود که در این روستا لانه سازی کرده و جوجه آوری می کنند.
ورود لک لک ها به روستا دره تفی بویژه در این فصل در کنار سایر جاذبه های طبیعی و گردشگری، این روستا را به مقصد تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.
لک لک ها در کوچه های این روستا و بر بالای تیرک های برق و درختان بلوط لانه سازی کرده و اهالی روستا نیز با مهربانی با آنها رفتار می کنند و همین امر باعث شده هر سال بر تعداد لک لک های مهاجر افزوده شود.
لک لک ها در مسیر کوچ به مناطق گرمسیر در عربستان و جده توقفی در دره تفی می کنند و رفتار توام با مهربانی مردم روستا آنها را به ماندن ترغیب کرده است به همین خاطر مردمان این دیار به این پرنده مهاجر حاجی لک لک یا حاجی لق لق هم می گویند.
یکی از دوستداران محیط زیست در این روستا گفت: در سال های قبل تنها یک جفت لک لک در بالای یکی از تیرک برق های این روستا لانه می کرد که مردم برای جلوگیری از برق گرفتگی لانه ای دست ساز برای لکل لک ها بر بالای تیرک آهنی ساختند.
زانا شیرزادی افزود: پس از آن، کم کم بر تعداد لک لک های مهاجر اضافه شد و جمعی از جوانان روستا در ابتکاری خودجوش در فصل بهار محل های مناسبی را برای لانه سازی آنها فراهم کردند.
وی اضافه کرد: هم اکنون بیش از 60 جفت لک لک در این روستا لانه سازی کرده و مردم روستا از وجود شان ابراز خوشحالی می کنند.
شیرزادی یادآور شد: در برخی موارد که لک لک ها دچار آسیب های مانند شکستگی بال و پا می شوند، مردم روستا به مداوای آنها می پردازند.
وی گفت: لک لک ها در خرداد ماه جوجه آوری می کنند و چند ماه پس از آن برای تغذیه و بزرگ کردن جوجه ها در لانه های خود می مانند و با شروع فصل سرما روستا را به مقصد مناطق گرمسیر ترک می کنند.
وی از اداره محیط زیست مریوان خواست جوانان روستا را در تهیه لانه بیشتر برای لک لک ها یاری کند تا این فرهنگ در دیگر مناطق استان نیز نهادینه شود.
رئیس اداره محیط زیست مریوان نیز گفت: سالانه بیش از 700 جفت لک لک در روستاهای حاشیه دریاچه زریبار مریوان لانه سازی کرده و جوجه آوری می کنند.
صباح پناهی با قدردانی از این اقدام اهالی روستا دره تفی و میزبانی از لک لک ها در این روستا اظهار کرد: علاوه بر این روستا در چند روستای دیگر نیز لک لک ها در محیط داخل روستا لانه سازی کرده اند.
وی یادآور شد: لانه سازی لک لک ها در روستا نشانه وجود محیطی توام با امنیت و آرامش در این مناطق است و این اتفاق بسیار خوبی برای دوستداران محیط زیست است.
پناهی تاکید کرد: این اداره هر سال مهاجرت لک لک ها را رصد کرده و در صورت مشاهده هر گونه تلفات و بیماری در بین لک لک ها با همکاری دامپزشکی به سرعت وارد عمل می شود.
وی افزود: دریاچه زریبار مریوان به عنوان یکی از پاک ترین زیستگاه های پرندگان در کشور محسوب می شود و تاکنون هیچ گونه تلفات ناشی از بیماری در بین کلنی های پرندگان در حاشیه و اطراف این دریاچه مشاهده نشده است.
لک لک پرنده‌ای بزرگ با پاها و گردن دراز و منقار بلند و راست است که آهسته به پرواز در می‌آیند و در حال پرواز پاها و گردن را کشیده و اندکی رو به پایین نگه می‌دارند.
آرام و کند راه می‌روند نر و ماده هم ‌شکل هستند و روی درخت‌ها، صخره‌ها یا ساختمان‌ها آشیانه می‌سازند، لک‌لک‌ها یک تیره از راستهٔ لک‌لک ‌سانان هستند که گونه‌های مختلفی دارند.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.