به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل انتقال خون کردستان، دکتر هومن قصری اظهار کرد: بیش از 30 درصد آسیب دیدگان حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته رهگذرانی بودند که هیچ نقشی در استفاده از مواد محترقه نداشتند.
وی افزود: در شب آخرین چهارشنبه سال گذشته، 86 نفر در استان کردستان مصدوم شدند که از این تعداد بیشترین آسیب ها به ترتیب مربوط به چشم ها، دست ها و پاها بوده است.
دکتر قصری یادآور شد: عمده حوادث ناشی از چهارشنبه سوری، سوختگی های پلک، مژه ها و شدیدترین آنها پارگی نواحی مختلف چشم، آسیب های شبکیه و نابینایی در اثر برخورد ترکش موارد محترقه است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: در سال گذشته یک مورد اعزام مصدوم به تهران برای تخلیه چشم انجام شد که در نهایت نیز این فرد بینایی خود را از دست داد.
وی گفت: انفجار مواد محترقه غیر استاندارد و دست‌ساز دارای قدرت تخریب بسیار بالایی است و این مساله معلولیت های جسمی، روانی و همچنین هزینه های فراوانی را برای افراد به همراه دارد.
به گفته وی، ممکن است عوارض ناشی از انفجار و سوختگی مواد محترقه غیرقابل جبران باشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: جبران صدمات وارده ناشی از سوختگی بر جسم دشوار و زمان بر است و با وجود جراحی های پلاستیک پیچیده و متعدد نیز تا سال ها اختلال عملکرد و بدشکلی عضو ماندگار است.
دکتر قصری همچنین از آماده باش بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی کردستان برای ارائه خدمات به آسیب دیدگان احتمالی حوادث چهارشنبه سوری خبر داد و افزود: آمبولانس ها و بخش های مختلف مراکز درمانی، خدمت رسانی را در سریع ترین زمان ممکن به مصدومان احتمالی انجام خواهند داد.
وی از خانواده ها خواست از تردد غیر ضروری در شب چهارشنبه آخر سال در سطح شهر پرهیز کرده و از فرزندان خود مراقبت کنند تا میزان آسیب ها به حداقل برسد.
چهارشنبه ‌سوری یکی از جشن‌های ایرانی است که در شب واپسین چهارشنبه سال (غروب سه ‌شنبه) برگزار می‌شود و اولین جشن از مجموعه جشن‌ها و مناسبت‌های نوروزی است.
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.