محسن آقایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از جمعیت یک میلیون و 603 هزار نفری استان کردستان یک میلیون و 219 هزار نفر واجد شرایط برای دریافت کارت ملی هستند که تاکنون برای حدود 790 هزار نفر این افراد کارت هوشمند ملی صادر شده است.
وی با بیان اینکه استان کردستان در زمینه صدور کارت هوشمند ملی چهارمین استان کشور است، افزود: میانگین کشوری صدور کارت ملی هوشمند حدود 55 درصد است و در این زمینه آمار استان حدود 10 درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
مدیرکل ثبت احوال کردستان همچنین به هزینه ثبت نام در طرح کارت ملی هوشمند اشاره کرد و یادآور شد: هزینه ثبت نام در مجموع حدود 310 هزار ریال است که 200 هزار ریال آن تعرفه ثبت احوال و 90 هزار ریال هزینه دفاتر پیشخوان دولت و 20 تا 30 هزار ریال نیز هزینه پیش ثبت نام است.
به گفته وی، 36 دفتر پیشخوان دولت در استان در این زمینه فعال است و 10 دفتر دیگر نیز قرار است بزودی به این تعداد افزوده شود.
آقایی با بیان اینکه پایان اسفند امسال آخرین مهلت ثبت نام در طرح کارت هوشمند ملی است، گفت: از سال آینده کارت هوشمند ملی کاربردی شده و کارت های قدیمی ملی فاقد اعتبار خواهند بود.
به گزارش ایرنا، طرح کارت هوشمند ملی از سال 1395 در کشور اجرایی شده است.
صدور کارت هوشمند ملی به عنوان کلید ورود به دولت الکترونیک که موجب توزیع عادلانه فرصت‌ها، کاهش بسیاری از هزینه‌های دولت و مردم خواهد شد، از سال 1391 آغاز شد و بر اساس هدفگذاری قرار است تا این کارت تا پایان سال 1397 برای تمام واجدان شرایط صادر شود.
وزارت کشور بر اساس بند د ماده 46 قانون برنامه پنج ساله توسعه کشور (مصوب 1389) مکلف است تا با همکاری دستگاه‌های ذیربط و با تکمیل و اصلاح پایگاه اطلاعات هویتی به صورتی که شامل تمام وقایع حیاتی و تغییرات مشخصات هویتی و صدور گواهی (امضاء دیجیتال) و سایر کاربردها باشد تا پایان برنامه نسبت به تامین و صدور کارت هوشمند ملی چندمنظوره برای آحاد مردم اقدام کند.
با پیاده‌سازی طرح کارت ملی هوشمند، این امکان فراهم می‌شود که خدمات به روشی ساده، سریع و با کیفیت بالاتر به مردم ارائه شود و این موضوع می‌تواند موجب بهبود سطح کیفی زندگی مردم و بالا بردن سطح رضایت مردم از دولت شود.
یکی از امکاناتی که در کارت ملی هوشمند قرار دارد، ویژگی‌های بیومتریکی صاحب کارت است، عکس و اثر انگشت صاحب کارت به صورت الکترونیکی در کارت وی ذخیره می‌شود.
به این ترتیب امنیت استفاده از کارت به طور قابل ملاحظه‌ای بالا می‌رود و دیگر هر کس با وارد کردن یک رمز عبور ساده امکان استفاده یا سو‌استفاده از یک کارت را ندارد.
برای استفاده از کارت حتما باید صاحب کارت حضور داشته باشد تا اثر انگشت وی به صورت دیجیتالی با اثر انگشتی که در هنگام ثبت‌نام در کارت ذخیره شده است، مقایسه و تطبیق داده شود و سپس اجازه استفاده از امکانات کارت به وی داده می‌شود.
اطلاعات درون کارت ملی هوشمند به صورت رمزنگاری نگهداری می‌شود و خود کارت از دسترسی‌های غیرمجاز به آن جلوگیری می‌کند.
خبرنگار: افسانه گلباغی**انتشار: سلیمانی
7348/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.