به گزارش ایرنا، معاون سلامت دامپزشکی استان کردستان از اجرای واکسیناسیون بیش از 200 هزار قطعه طیور روستایی بر علیه بیماری نیوکاسل با استفاده از واکسن مقاوم به حرارت نیوکاسل در یک دوره 16 روزه خبر داد.
دکتر مخدوم گفت: برای اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی طرح واکسیناسیون طیور روستایی بر علیه بیماری نیوکاسل از 26 مهر آغاز و تا 11 آبان در سطح استان اجرا می شود و 30 درصد روستاهای استان که احتمال وقوع بیماری در آنها زیاد است، تحت پوشش این طرح قرار می گیرند.
وی اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح کنترل و پیشگیری بیماری نیوکاسل در طیور روستایی، جلوگیری از انتشار بیماری به واحدهای صنعتی، کاهش خسارت ناشی از بیماری نیوکاسل و کمک به اقتصاد خانوارهای روستایی است.
معاون شبکه دامپزشکی سروآباد نیز از آغاز اجرای طرح واکسیناسیون رایگان طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل در این شهرستان خبر داد و تاکید کرد: همزمان با سراسر استان کردستان طرح واکسیناسیون رایگان طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل با استفاده از واکسن مقاوم به حرارت نیوکاسل اجرا می شود.
حسین پروایی افزود: سهم شهرستان سروآباد در اجرای طرح واکسیناسیون طیور روستایی، 20 هزار قطعه طیور بومی است که در 35 روستای هدف با اولویت مناطق پرخطر انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای موفق این طرح در سال گذشته با همکاری بسیج سازندگی سپاه که باعث پیشگیری از وقوع و اپیدمی بیماری نیوکاسل در طیور روستایی و کاهش چشمگیر موارد ابتلای این بیماری در طیور صنعتی شد، گفت: امسال نیز شبکه دامپزشکی با تمام توان و امکانات خود نسبت به انجام کامل این طرح اقدام می کند.
پروایی طیور روستایی مشمول طرح واکسیناسیون را شامل ماکیان، بوقلمون، کبوتر، اردک و غاز دانست و یاداور شد: اجرای موفق طرح واکسیناسیون طیور روستایی نیازمند تعامل و همکاری دهیاران و اهالی روستاها با دامپزشکی است.
به گفته وی، کاهش میزان آلودگی ویروس در مناطق پرتراکم طیور صنعتی و کنترل بیماری در طیور روستایی از دیگر اهداف مهم اجرای این طرح است.
بیماری نیوکاسل بیماری ویروسی است که می تواند باعث تلفات زیاد و کاهش تولید در طیور صنعتی و روستایی شود . طیور روستایی از مخازن مهم ویروس نیوکاسل هستند بنابراین کنترل بیماری در آنها از اهمیت زیادی برخوردار است

**
عملیات واکسیناسیون تب برفکی فاز دوم به تعداد 4519 راس گاو و گوساله بصورت کاملا رایگان در شهرستان سروآباد با موفقیت به پایان رسید.
معاون شبکه دامپزشکی سروآباد اضافه کرد: این طرح از اول مهر جاری آغاز و تا 20 مهر بمدت 16 روز کاری با تشکیل دو اکیپ مایه کوب دولتی اجرا شد.
وی ادامه داد: در این مدت بازدیدهای مکرر توسط رئیس شبکه و بازرسان اداره کل انجام شد و تهیه واکسن با کیفیت توام با حضور به موقع اکیپ های وایه کوبی موجب رضایتمندی دامداران و همکاری بیشتر آنها شد و در حال حاضر هیچ مشکلی از لحاظ این بیماری در شهرستان سروآباد و استان کردستان وجود ندارد.

**
رئیس شبکه دامپزشکی بیجار نیز از پایان عملیات مایه کوبی فاز دوم واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین در این شهرستان خبر داد.
دکتر هادی اسکندری اظهار کرد: برای ایمن سازی دام های سنگین، فاز دوم عملیات واکسیناسیون تب برفکی به صورت رایگان از ابتدای مهر ماه امسال و بمدت 25 روز کاری انجام شد.
به گفته وی، این طرح به صورت ضربتی و با پیروی از یک برنامه مدون و هدفمند با واکسیناسیون بیش از 3200 نوبت راس دام سنگین (گاو و گوساله) پایان یافت.
اسکندری افزود: شبکه دامپزشکی بیجار در قالب 2 اکیپ مایه کوبی دولتی، تعداد 72 واحد دامی اعم از گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی و روستاها را در این طرح مایه کوبی کرد.
وی تاکید کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از 5600 نوبت راس دام سنگین و 140 هزار نوبت راس دام سبک در سطح این شهرستان مایه کوبی شدند و هیچ گونه کانونی از بیماری تب برفکی در این شهرستان مشاهده نشده است.

**
عملیات واکسیناسیون مرحله دوم تب برفکی در میان جمعیت دامی گاو و گوساله شهرستان کامیاران نیز به صورت کاملا رایگان انجام شد.
رئیس شبکه دامپزشکی کامیاران گفت: طرح تب برفکی مرحله دوم در راستای برنامه اقتصاد مقاومتی و توسعه خدمات دامپزشکی به دامداران طبق دستورالعمل اجرایی طرح از طرف اداره کل دامپزشکی استان و همزمان با دیگر شهرستان های استان در میان جمعیت دامی گاو و گوساله با استفاده از توان نیروهای دولتی با نظارت حضوری کارشناسان شبکه و بازرسان ویژه اداره کل از اول مهرماه سال جاری در مدت 19 روز کاری اجرا شد.
عباس گلی افزود: در 75 واحد از دامداری های صنعتی، نیمه صنعتی، مناطق پر خطر نظیر کانون های بیماری، شعاع کانون، اطراف میدان دام این شهرستان بویژه تمامی روستاهای نزدیک استان های همجوار به تعداد 6478 راس دام سنگین با استفاده از سر سوزن یکبار مصرف برای هر یک از دام ها، واکسینه عملیات مایه کوبی انجام شد.
وی اضافه کرد: در فاز اول این طرح در سال جاری 4762 راس گاو و گوساله و 38742 راس گوسفند و بز در این شهرستان مایه کوبی شدند که با این اقدامات پیوسته در حال حاضر موردی از بیماری تب برفکی در این شهرستان گزارش نشده است.
خبرنگار: فرزاد آداک ** انتشار: مجید سلیمانی
7354/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.