به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل محمدی روز چهارشنبه در نشست با اهالی روستای پیاوین که به منظور بررسی جاذبه های گردشگری این روستا برگزار شد، اظهار کرد: اعتبارات عمرانی با هدف توسعه زیر ساخت های گردشگری این روستا اختصاص می یابد.
وی افزود: بخش نمشیر بانه، جاذبه های طبیعی و گردشگری زیادی دارد که با معرفی و شناسایی این جاذبه ها می توان گردشگران بیشتری را جذب و برای روستاییان اشتغال ایجاد کرد و با برنامه ریزی های انجام شده طی چند سال آینده بخش نمشیر مقصد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی می شود.
محمدی تاکید کرد: رمز موفقیت و ترقی روستاها، تلاش برای ماندن روستاییان است و در صورتی که به شهرها مهاجرت کنند روستاها نابود و حاشیه نشینی و آسیب های اجتماعی در جامعه رشد می کند.
وی یادآور شد: برای نوسازی و بازسازی بافت های روستایی تسهیلات بانکی با نرخ سود چهار درصد به مبلغ 150 میلیارد ریال برای اهالی این روستا در نظر گرفته شده که روستاییان می توانند با کمک این تسهیلات خانه های خود را نوسازی و باز سازی کنند.
بخشدار نمشیر حفظ شرایط موجود بافت روستای پیاوین را برای جذب گردشگران ضروری دانست و گفت: این تسهیلات به همه متقاضیان پرداخت می شود ضمن اینکه تسهیلات ویژه ایی هم برای متقاضیان احداث مسکن مطابق با بافت سنتی روستا پیش بینی شده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بانه نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه روستای پیاوین به عنوان روستای هدف گردشگری معرفی شده است باید زیرساخت های یک منطقه گردشگر پذیر را برای این روستا فراهم کنیم.
بختیار خدری اظهار کرد: سوئیت هایی براساس بافت سنتی موجود باید برای گردشگران ایجاد کنیم که به امکانات رفاهی مورد نیاز برای ماندگاری گردشگران مجهز باشند.
وی شرایط احداث مسکن در روستا را حفظ وضعیت موجود و استفاد از مصالح بومی اعلام کرد و افزود: علاوه بر 150 میلیارد ریال وام 4 درصد، برای نوسازی خانه های روستایی نیز وام احداث مسکن پرداخت می شود.
خدری ادامه داد: باسازی و احداث مسکن روستای پیاوین باید با هماهنگی بخشداری، میراث فرهنگی و بنیاد مسکن انجام شود و در ساخت بنا باید تمام اصول سنتی منطبق با بافت سنتی روستا رعایت شود.
وی به نقش مشارکت روستاییان در توسعه و عمران روستا اشاره کرد و یادآور شد: مردم باید در توسعه و پیشرفت روستای خود مشارکت فعال داشته باشند چرا که این روستای گردشگر پذیر است و می تواند اشتغال و تولید ایجاد کند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بانه نیز در این نشست گفت: بافت سنتی و قدیمی این روستا در کنار بهره گیری از مصالح بومی و محلی به جاذبه ایی برای جذب گردشگر تبدیل شده است.
سعداالله رحیمی خواه افزود: گردشگری در بانه رونق گرفته است اما برای جذب گردشگران به روستاها باید جاذبه های روستایی را به آنها معرفی کنیم.
به گفته رحیمی خواه، روستای پیاوین ثبت ملی شده است و این موقعیت زمینه را برای توسعه زیرساخت های گردشگری از جمله جاده استاندارد و ایجاد امکانات رفاهی و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: طرح هایی که برای ساخت و ساز و نوسازی خانه های این روستا پیشنهاد می شود باید اداره میراث فرهنگی آنها را تایید کند که در این امور باید از الگوهای موفق استفاده کنیم.
رحیمی خواه یادآور شد: تاکنون 24 اثر تاریخی و طبیعی در بخش نمشیر ثبت ملی شده است ضمن اینکه سکونت انسانی و تاریخ زندگی بشر در این بخش به بیش از 6 هزار سال قبل می رسد.
وی افزود: سه قرآن تاریخی در روستای هفتاش، نجنه و شوی از توابع این بخش وجود دارد که بسیاری از مردم برای دیدن و زیارت کردن این قرآن های تاریخی علاقه دارند.
به گزارش ایرنا، قرآن تاریخی نجنه 450 ساله، قرآن تاریخی شوی 240 ساله و قرآن تاریخی هفتاش 320 سال قدمت دارند که همه این قرآن ها به عنوان آثار ملی ثبت شده اند.
روستای پیاوین با 57 خانوار از توابع بخش نمشیر در 35 کیلومتری بانه قرار دارد، شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع است.
خبرنگار: زینب طلایی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7469/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.