به گزارش ایرنا وجود رقابت در اقتصاد یک اصل پذیرفته شده است که با وجود فراز و فرودهای فراوان در اقتصاد، این اصل خدشه ناپذیر مانده است.
یکی دیگر از اصول مهم در اقتصادهای پویا و فعال، اصل عرضه و تقاضا است این اصل مهم اگر توسط مدیران اقتصادی و اتاق فکر مراکز تولیدی مدیریت نشود، ممکن است خسارات جبران ناپذیری برای بخش های مختلف مراکز صنعتی، تولیدی، اقتصادی و بازرگانی به همراه داشته باشد.
وجود بازارهای متنوع و متعدد هم از عوامل مهم تعیین کننده در پویایی و فعال شدن اقتصاد است که نقش مهمی در مدیریت دو اصل مهم بالا به عهده دارد.
بازار می تواند رقابت را افزایش دهد، تعادل بخشی لازم بین عرضه و تقاضا را بوجود آورد، بیکاری را رفع، سد معابر را به فرصتی برای عبور از رکود در داد و ستد تبدیل و فرصت های لازم برای مانور قدرت های مختلف اقتصادی را فراهم نماید.
در این میان وجود بازار روز و فعالیت دست فروشان، در جهان و بخصوص در بسیاری از کشورهای در حال توسعه مورد توجه قرار گرفته است و حتی می تواند به عنوان یک فرصت مثبت اقتصادی، برای ایجاد رقابت سالم، منطقی به منظور تنظیم نوسانات قیمت، تعادل بین عرضه و تقاضا عمل کند.
این بازار اکنون در اغلب کلان شهرها و مراکز استانها فعال است ولی در بیجار با مشکلات زیادی مواجه شده است هرازگاهی از سر لطف، مهر و عطوفت انسانی فعال می گردد و گاهی نیزبا قهر و غضب مواجه می شود.
تعبیری که امروزه برای دست فروشان در میان اعضای اتاق فکر مدیران شایع شده است، موضوع سد معبر است که شهرداری خود را مالک و مسئول رفع آن می داند، بدون اینکه به اصل مسئله توجه شود ، صورت مسئله پاک می گردد و تا کنون نیزبه نحو شایسته ای با آن برخورد نشده است.
در سالهای اخیر این موضوع به شدت فکر و وقت مدیریت شهر بیجار را به خود مشغول نموده است و هرازگاهی با تدبیرهای روزانه و موقتی تسکینی می یابد و بعد از چند روز این زخم دوباره سرباز می کند.
نکته مهمی که باید مدیریت شهرستان بیجار به آن توجه نماید، وجود بیکاری پنهان در بین اقشار مختلف این دیار است که مردم را ناچار به ورود به این عرصه کرده است.
یکی از این اقشار که می تواند بیکاری خود را بطور موقت برای امرار معاش و ادامه حیات آبرومندانه رفع کند، قشری است که از تحصیلات بالا برخوردار نیست، نمی توان گفت اینان دست فروشانی نیستند که سد معبر شده اند، بلکه مردانی هستند که بیکاری آنان را سد معبر نموده است.
سوال مهم اینست چرا محل درآمد زایی (بازار روز) که بسیار هم مورد توافق اتاق اصناف است و بازاریان نیز با آن کنار آمده اند در بیجارتعطیل شده است؟چرا برای فعال نمودن آبرومندانه آن تدبیری اندیشیده نمی شود.؟
سوال مهم اغلب دست فروشان است که چند وقت پیش جلو فرمانداری بیجارتجمع نموده بودند.
رشید کاظمی یکی از این دستفروشان می گوید: من در تهران دست فروشی می کردم، در بهترین مکان و محل ها هم می توانستم کار کنم، اما بخاطر پدر پیرم باید چند سالی بیجار باشم سرمایه زیادی ندارم تا مغازه اجاره و اجناس بخرم، من بیکارهستم و می خواهم کار کنم.
وی ادامه داد: برای یک دامداری 10راسی باید حدود 30تا 40میلیون سرمایه گذاری داشته باشید، آنهم اگر در روستایی که اهالی به او اجازه بدهند.
وی ادامه داد: روستا باید مدرسه راهنمایی هم داشته باشد وقتی اینها فراهم نیست، باید بطور موقت تا فصل کشاورزی و کار در روستا به دست فروشی بپردازم پس من سد معبر نیستم.
او می گوید: حکایت ما شده از همه جا رانده و ازهمه جا مانده شده ایم. اکنون در بیجار بیکارم، اجازه دوره گردی و دست فروشی هم نمی دهند، جمعه بازار را هم تعطیل کرده اند.
مسئول اتاق اصناف بیجار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: بازار هیچ مشکلی با بازار روز ندارد، این یک واقعیت اجتماعی و اقتصادی است و در همه جا پذیرفته شده است اما باید با مدیریت صحیح و برنامه ریزی شده باشد.
اسدالله حاتم زاده افزود: ما پیشنهادات خوبی را به فرمانداری ارایه کردیم ولی مثل اینکه امکان اجرایی شدن آنها مقدور نیست.
وی تاکید نمود: هیچ فرد بازاری در بیجار توقع و انتظار ندارد مردم را با زور به بازار بکشاند بازار خود باید مشتری جذب نماید، مردم بر اساس تصمیم گیری اقدام می کنند.
وی تاکید نمود: زندگی و امرار معاش طبقه ضعیف باید مورد توجه قرار گیرد و با فعالیت بازار رسمی هیچ منافاتی ندارد نباید بی نظمی در معابر شهر را با رزق و روزی مردم کاسب به یک چشم نگریست.
حاتم زاده از آمادگی اتحادیه برای راه اندازی بازار روز در بیجار خبر داد و اظهار کرد: چنانچه یک محل مناسب با نظارت خاص در شهر اختصاص یابد، بسیاری از بازاریان و مغازه داران نیز حاضرند در این بازار سرمایه گذاری کنند و با قشر ضعیف جامعه بهتر همراهی نمایند.
به گفته این فعال بازار بیجار، علل مختلفی باعث به وجود آمدن دست فروشی شده است و تنها با قوه قهریه نمی توان آن را درمان کرد آسیبهای اقتصادی، نوسانات قیمت ها، رکود بر بازار و هزینه های بالای کشاورزی و علل مختلف دیگر، همه دست به دست هم داده است تا عده ای که نیروی فعال بودند و اکنون جویای کارهستند را به عرصه دست فروشی هدایت کند.
وی وضعیت بلا تکلیفی دست فروشان و دوره گردها را یک تهدید جدی اقتصادی و آسیب اجتماعی برشمرد و تاکید نمود: باید به سرعت اتاق فکر مدیریت شهرستان بیجار برای برون رفت از وضعیت شکننده تدابیر شایسته ای اتخاذ نماید.
عمده ترین فعالیت مردم شهرستان بیجار بعد از کشاورزی که یک فرصت فصلی است مغازه داری، داد و ستد در بازار است.
بیش از چهار هزار و 500 مغازه و اماکن تجارتی، اقتصادی و بازرگانی دراین شهرستان فعال است.
بیش از70 درصد مغازه های این شهرستان به فعالیت خرید و فروش خواربار و میوه اختصاص دارد.
7350/1904
خبرنگار: سید باقر سبحانی/انتشار دهنده: مسعود احمدی
** برای آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان به کانال زیر بپیوندید:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.