حال که ویروس کرونا در دنیا پاندومیک یا عالم گیر شده و تنها راه مبارزه با آن هم ماندن در خانه است و به همین دلیل در کشورهای درگیر این بیماری مردم شیوههایی برای سرگرم کردن خود و دادن روحیه به یکدیگر انتخاب کردهاند.
مردم چین که جزو نخستین افرادی بودند که به این بیماری مبتلا شدند و در خانه ماندند، هر روز در ساعت مشخصی پنجرههای خانه هایشان را باز میکردند و هم صدا فریاد ما مقاومت میکنیم، سر می دادند، ایتالیاییها هم در خانههایشان کنسرت ملی به راه انداختند و ایرانی ها نیز بتدریج با جدی گرفتن این بیماری و لغو سفرهای نوروزی در حال پناه بردن به خانههایشان هستند که همه امیدوارند هر روز بر تعداد افرادی که در خانه میمانند، افزوده شود.
حال در چنین شرایطی، سوالی مطرح میشود که هر قشری چه سهمی در مدیریت بحران کرونا میتواند داشته باشد؟
هنرمندان کردستانی هر کدام در این راستا احساس مسوولیت کرده و آنهایی که چهره شناخته شدهای هستند با انتشار کلیپهایی مردم را به در خانه ماندن تشویق کردند و از آنها خواستند موارد بهداشتی را رعایت و برای قطع زنجیره انتقال این بیماری مشارکت بیشتری کنند.
در خانه ماندن سلاح مبارزه با کرونا است
بیژن کامکار، یکی از موزیسینها و هنرمندان کُرد شناخته شده در ایران در کلیپی که به زبان کُردی در شبکه های اجتماعی منتشر شد، گفت: تمام استانهای کُرد زبان ایران درگیر بیماری ویروس کرونا شدند و بی شک همه به شیوههای مختلف دستورهای پزشکی را شنیدید.
وی خواستار رعایت اصول بهداشتی شد و افزود: درمانی هنوز برای این بیماری کشف نشده و بهترین راهکار برای پیشگیری از مبتلا شدن در خانه ماندن است لذا از همه مردم درخواست میکنم در خانه بمانند و به سفر نروند.
قطب الدین صادقی نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر هم با انتشار ویدئوی در فضای مجازی اظهار داشت: هم اکنون میلیونها نفر از مردم در دنیا اسیر بیماری ویروس کرونا شدند و هزاران نفر هم جان خود را از دست دادند.
وی یادآور شد: از مردم خواهش می کنم برای حفظ جان خود، عزیزان، همشهریان و هموطنان خود تا جایی که می توانند در خانه بمانند و ارتباطات اجتماعی خود را قطع کنند، لطفا به مهمانی و سفر نروید تا اینگونه بتوانیم همبستگی ملی خود را به عنوان یکی از نشانههای مدنیت نشان دهیم.
همه مسوول قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا هستند
رییس انجمن هنرهای نمایشی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به نظر کارشناسان و پزشکان آنچه میتواند در این شرایط بحرانی به کمک مردم برای مقابله با این بیماری بیاید رعایت بهداشت فردی و ماندن در خانه است.
فاتح بادپروا با اشاره به اینکه برای قطع زنجیره انتقال این بیماری همه مسوولیم و رسالتی بر عهده داریم، گفت: هنرمندان مشهور که طرفداران زیادی در جامعه دارند به سهم خود باید از طریق رسانه های مختلف مردم را به ماندن در خانه تشویق کنند.
وی افزود: شرایط اقتصادی حاکم بر ایران در سالهای اخیر موجب شده مردم در مشاغلی که دستمزد آن روزانه است، کار کنند لذا این افراد در مقابل ویروس کرونا بسیار آسیب پذیر هستند و می طلبد دولت و خیران آنها را حمایت کند.
این هنرمند حوزه تئاتر که دبیری چندین دوره جشنواره بینالمللی تئاترخیابانی مریوان را در کارنامه فعالیت خود دارد، یادآور شد: افرادی که شرایط ماندن در خانه را دارند برای سرگرمی خود و دیگر اعضای خانوادهشان در این ایام میتوانند کتاب به ویژه در حوزه رمان، نمایشنامه و شعر بخوانند.
بادپروا تماشای فیلم هم را هم به مردم در این روزهای درخانه ماندن توصیه کرد و گفت: از مردم و همشهریانم درخواست میکنم این بیماری را جدی بگیرند و در خانه بمانند.
تئاتری برای سرگرمی خانواده ها
مدیر مسوول آموزشگاه آزاد هنرهای نمایشی شانو هم به خبرنگار ایرنا گفت: ویروس کرونا دامنگیر جامعه ما شده و تمام مردم درگیر آن شدند و در چنین شرایطی هر فردی باید به اندازه توان خود برای اطلاع رسانی و آگاهی بیشتر تلاش کند.
بهار لطافتیان با اشاره به اینکه هنرمندان نقش موثری در آگاهکردن مردم دارند، افزود: در این مدت به عنوان یک هنرمند تا جایی که توانستم موارد پیشگیرانهای که از سوی پزشکان اعلام شده از طریق صفحههای خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشتم.
وی به تعطیلی کلاس های آموزشگاه شانو از سوم اسفند امسال اشاره کرد و گفت: برای اینکه هنرجویان در این ایام از دروس آموزشی عقب نیافتند و خللی در روند آموزش پیش نیاید، تصمیم به ارائه آن از طریق فضای مجازی گرفتیم.
مدیر مسوول آموزشگاه آزاد هنرهای نمایشی شانو اضافه کرد: علاوه بر معرفی کتاب به هنرجویان که در ایام تعطیلات و ماندن در خانه آنها را مطالعه کنند، اقدام به اجرای طرحی برای جلوگیری از ایجاد فاصله در تمرینهای تئاتر هم کردیم.
لطافتیان با اشاره به اینکه این طرح شامل برگزاری جشنواره داخلی ویژه هنرجویان موسسه است، یادآور شد: در این راستا چند موضوع مرتبط با بیماری کرونا را انتخاب و به هنرجویان اعلام کردیم تا در این رابطه براساس خلاقیت خود نمایشی را طراحی و اجرا و سپس فیلم آنرا برایمان ارسال کنند.
وی افزود: این هنرجویان میتوانند ابتدا طرح مکتوب نمایش خود را برای استادان راهنمای خود ارسال تا بعد از رفع نواقص اقدام به اجرای آن کنند.
لطافتیان با اشاره به اینکه بعد از تهیه فیلم این نمایشها، آنرا در فضای مجازی منتشر میکنیم، اضافه کرد: این کار هنرجویان میتواند موجب تشویق مردم به در خانه ماندن و هم چنین باعث تلنگری به جامعه شود و علاوه براین اقدام خوبی هم در راستای ایجاد سرگرمی برای خانواده این افراد است.
مدیر مسوول آموزشگاه آزاد هنرهای نمایشی شانو با اشاره به اینکه تاکنون استقبال خوبی هم از این طرح شده است، گفت: بعد از قطع زنجیره انتقال کرونا و برگشت جامعه به حالت عادی، طی مراسمی به افراد برگزیده در این طرح جوایزی اهدا خواهیم کرد.
نسخه واحدی برای اوقات فراغت مردم نمی توان پیچید
وی با اشاره به اینکه نسخه ای برای سرگرمی و اوقافت فراغت تمام مردم در این ایام نمی توان پیچید، یادآور شد: هر فردی براساس علایقش میتواند زمینه سرگرمی خود را فراهم کند.
لطافتیان اظهار داشت: موسیقی جزو هنرهایی است که اکثر مردم از گوش دادن به آن لذت میبرند و این می تواند یکی از مواردی است که میتوان در این ایام در برنامههای خود قرار دهیم.
وی افزود: تقویت روحیه از دیگر مواردی است که مردم در این روزها باید به آن توجه و از شنیدن زیاد اخبار منفی و ناراحت کننده دوری کنند.
حمیدرضا کردستانی کارگردان تئاتر هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مهمترین سهم و وظیفه ما به عنوان یک هنرمند کمک به فرهنگسازی است و در شرایط کنونی جامعه این رسالت صدچندان میشود.
وی اضافه کرد : بمباران خبری که این روزها در خصوص این بیماری اتفاق افتاده باعث شده مردم اصل قضیه را درست درک نکنند.
این کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه هر کسی از دیدگاه خود برداشتی از ویروس کرده و داستانی برای آن ساخته است، یادآور شد: جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری مهمترین وظیفه اقشار تاثیرگذار به ویژه هنرمندان است که از طریق هنر خود می توانند مردم را آگاه کنند.
کردستانی بهترین راهکار برای اوقات فراغت مردم در زمان در خانه ماندن را کتاب خواندن و تماشای فیلم دانست و اظهار داشت: شاید برخی مواقع به دلیل مشغله کاری فرصت این کتاب خواندن و فیلم دیدن را نداشتیم و حال فرصتی پیش آمده می توانیم نهایت بهره را از آن ببریم.
وی تاکید کرد: کتاب های زیادی وجود دارد که هر فردی در زندگی خود باید آن را بخواند که از جمله آن میتوان به کتاب قلعه حیوانات نوشته جورج اورول اشاره کرد.
کردستانی با بیان اینکه انتخاب فیلم و کتاب براساس ذائقه و علاقه هر فردی است، افزود: هر فردی با آگاهی از اینکه به چه ژانری بیشتر علاقمند است و از آن لذت می برد می تواند فیلم هایی را انتخاب و در این ایام به تماشای آن بنشیند.
هنرمندان با زبان هنر به پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا بپردازند
جلال نصیری هانیس فیلمساز کردستانی دارای مدرک دکتری پژوهش هنر هم به خبرنگار ایرنا گفت: هنرمندان در این ایام می توانند ایده های هنری خود را که برای پیشگیری از شیوع بیشتر بیماری کرونا دارند با متولیان فرهنگ و هنر در میان بگذارند.
وی اضافه کرد: هنرمندانی که شهرت و محبوبیت فراگیر دارند، می توانند در شبکه های اجتماعی با ارسال پیام تصویری، مردم را ترغیب به انجام هر چه بیشتر مصوبات ستاد پیشگیری و درمان کرونا کنند.
نصیری هانیس یادآور شد: برای تعطیل نشدن آموزش هنر در این روزها، می توانند ارتباطشان را با هنرجویان رشته ها ی تخصصی خود از طریق فضای مجازی حفظ کرده، آموزش یا مشاوره دهند.
وی افزود: در راستای غنی کردن اوقات فراغت در ایام در خانه ماندن خواندن کتاب ها و دیدن فیلم های خوب به مردم پیشنهاد می کنیم.
این فیلمساز کُرد اظهار داشت: از همه مهمتر هنرمندان با زبان هنر می توانند آسیبهای وارده از این بحران را به قشر محروم و آسیب پذیر جامعه و هر چه بهتر و بیشتر به سایر مردم و مسوولان یادآوری کنند.