احمد محمدرضایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه ابتلا به صورت تنفس یکی از مهمترین راههای ابتلا به ویروس کرونا است از این رو مردم باید از حضور در جمعهای چند نفره خودداری کنند.
وی با توجه به اینکه ابتلا به بیماری کرونا حدود ۱۴ روز دوره نهفتگی دارد و در این مدت فرد مبتلا حتی خود نیز از بروز علایم و ابتلا به آن بی خبر است، اضافه کرد: شب نشینیها در آخر هفته حتی به تعداد نفرات کمتر خارج از خانواده نیز میتواند یکی از محلهای مستعد ابتلا به این بیماری باشد.
مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری کردستان افزود: کارگروه زیستی این اداره کل متشکل از دستگاه های مختلف از جمله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی و بهداشتی کردستان در هفته جاری تصمیم به تعطیلی مدارس و دانشگاهها، آرامستانها، قلیان سراها گرفت و فعالیت مساجد نیز محدود شد.
وی توصیه کرد علائم ویروس کرونا شامل آب ریزش بینی، سرفه خشک، گلودرد، احتمالاً سردرد و تب بالاست که میتواند تا دو روز ادامه یابد بنابراین افرادی که این علائم را دارند باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرند.
محمدرضایی در خصوص اینکه چگونه می توانیم ریسک ابتلا به ویروس کرونا را کاهش دهیم، توصیه کرد: دستان خود را مرتب با صابون بشویید و دهان و بینی خود را هنگام عطسه یا سرفه بپوشانید و از افرادی که علائمی شبیه آنفولانزا دارند، فاصله بگیرید و از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی خودداری نمایید.
کروناویروس نخستینبار در سال ۱۹۶۵ کشف شد و مطالعه روی آن بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.
این ویروس به طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکند. با این حال تاکنون هفت کروناویروس انسانی کشف شده که آخرین نوع آن در دسامبر (آذر- دی) ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرد.
تاکنون ۲۲ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در کشور جان خود را از دست دادهاند و تعداد مبتلایان نیز به ۱۴۱ نفر رسیده ضمن اینکه ۲۰ استان کشور نیز درگیر این ویروس هستند.
در استان کردستان تاکنون مورد مثبت از ویروس کرونا ثبت نشده و برخی افراد با علائم مشکوک در مراکز درمانی تحت نظر هستند و آزمایشات آنها برای مشخص شدن نتیجه به تهران ارسال شده که جواب ۶ نفر آمده که همگی منفی بوده است.