پدرام لعلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این سد در سه کیلومتری جنوب غربی روستای سورال از توابع شهرستان دهگلان قرار دارد، افزود: طول تاج این سد ۲۴۰ متر، عرض تاج هفت متر و ارتفاع از بستر رودخانه ۴۱ متر است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای کردستان با اشاره به اینکه اراضی تحت پوشش آبیاری تحت فشار سد سورال حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار است، تاکید کرد: مردم از حضور در پایین دست این سد و تردد در حاشیه رودخانه سورال خودداری کنند.
لعلی یادآور شد: ظرفیت مابقی سدهای استان هنوز پر نشده و با توجه به کاهش ۵۰ درصدی بارشهای کردستان در سال زراعی جاری و خالی بودن بخش مهمی از ظرفیت سدهای کردستان این سازهها طرفیت پذیرش آب با دبیهای مختلف را دارند.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ دشت بوده که ۵ دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر درجنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
از مجموع ۳۳ سد استان، ۱۱ سد در حال بهره برداری، ۱۰ سد در دست اجرا و ۱۲ مورد نیز مطالعاتی است.