به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، برهان صلواتی اظهار داشت: این صادرات شامل سوخت، محصولات کشاورزی، لبنی، معدنی، روغن پایه، ظروف یکبار مصرف، داروهای گیاهی و انواع بستنی واحدهای تولیدی استان بوده که به کشورهای همسایه از جمله عراق صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه تعاون یکی از بخشهای اثرگذار اقتصادی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، افزود: در حال حاضر یک هزار و ۸۳۳ تعاونی شامل ۲۴۷ تعاونی در دست اجرا و یک هزار و ۵۸۶ تعاونی فعال در این استان وجود دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان ادامه داد: ۵۰۲ تعاونی در بخش خدمات، ۳۴۷ مورد در بخش مسکن، ۳۲۶ مورد در بخش کشاورزی و ۳۰۵ مورد نیز در بخش صنعت این استان فعال هستند.
صلواتی یادآور شد: ۴۸ شرکت تعاونی اقتصادی جدید نیز امسال در حوزههای کشاورزی، صنعتی، صنایع دستی و عمران در این استان تشکیل و راهاندازی شده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۶ هزار و ۵۴۸ نفر در کل تعاونیهای فعال استان مشغول بکار هستند، بیان کرد: این تعاونی ها با سه هزار و ۵۴ عضو و سرمایه گذاری اولیه حدود ۲۰ میلیارد ریالی و اشتغالزایی ۴۱۶ نفری در حال فعالیت هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: یکی از عوامل موثر در توسعه اقتصاد کشور روحیه جمعی و فضای همکاری اجتماعی است که فعالیت با تعاون، همکاری و خرد جمعی، ماندگاری بیشتری داشته و در ایجاد فرصتهای شغلی بادوام اثرگذار است.
صلواتی با بیان اینکه تعداد اعضای کل تعاونیهای استان ۲۰۵ هزار نفر است، اظهار داشت: ۴۱ درصد اعضای تعاونیهای استان را بانوان تشکیل میدهند.
وی افزود: حداقل و حداکثر تعداد عضو در تعاونی ها به نسبت سرمایه، نوع فعالیت، فرصت شغلی و رعایت اصل عدم تمرکز و سهم متغیر بوده ولی تعداد اعضا به موجب ماده شش قانون بخش تعاون، نباید کمتر از هفت نفر باشد و این تعداد باید در زمان فعالیت شرکت تعاونی نیز حفظ شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان ادامه داد: بر اساس قانون، به استثنای یک مورد، سقفی برای حداکثر تعداد عضو برای شرکتهای تعاونی تعیین نشده و فقط شرکتهای تعاونی مسکن که احداث واحدهای مسکونی اعضا را بر عهده دارند، در تعداد اعضا نباید از حداکثر ۵۰۰ نفر عضو تجاوز کنند.