منصور وحیدیفر شامگاه چهارشنبه در نشست با هنرمندان و اهالی هنر سقز اظهار داشت: ما بعنوان تیم صندوق اعتباری هنر کشور به تمام مناطق محروم و کم برخوردار کشور رفتیم و با هنرمندان و اهالی هنر در همه حوزه های فرهنگی و هنری دیدار داشتیم.
وی هدف از این بازدیدها را شناسایی اهالی فرهنگ و هنر گمشده که سال هاست در حوزه هنر فعالیت میکنند ولی تاکنون از خدمات این صندوق بهرهمند نشدند اعلام کرد و افزود: از هنرمندان سراسر کشور فارغ از قوم و نژاد و دین و مذهب در مکان های صعب العبور، بیمارستان، آسایشگاه و منزل بازدید و دیدار کردیم.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ هزار نفر در صندوق اعتباری هنر عضویت آنها ثبت شده است تاکید کرد: هر هنرمندی که از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مربوطه احراز هنرمندی آنها تایید شود تمام خدمات صندوق اعتباری هنر کشور شامل می شوند.
قائم مقام صندوق اعتباری هنر از ایجاد سامانه جامع اطلاعات یکپارچه هنرمندان در آینده نزدیک خبر داد و اضافه کرد: در این سامانه جدید هنرمندان ضمن عضویت در آن می توانند تجربیات و آثارشان را در این سایت بارگزاری کنند تا از مزایای اقتصادی آن بهرهمند شوند.
وحیدی فر با بیان اینکه در استان کردستان ۲ هزار و ۱۷ هنرمند توسط صندوق اعتباری هنر بیمه شده اند، افزود: امیدواریم تا پایان ۱۵ آذرماه سال جاری همه هنرمندان حوزه هنر، موسیقی و حوزه های دیگر فرهنگی هنری را تحت پوشش این صندوق اعتباری قرار دهیم.
وحیدیفر در بخشی از سخنان خود به فعالیت های کارآفرینی در حوزه هنر اشاره کرد و افزود: همانطور که در برنامه اصل ششم توسعه آمده است فعالیت اقتصادی در حوزه فرهنگی و هنری بایستی بیشتر از قبل رشد کند و این صندوق هم ضمن حمایت از کارآفرینی در این حوزه از هنرمندان حمایت کامل می کند.
وی یادآور شد: هر هنرمندی که در حوزه های مختلف هنر همچون مطبوعات، هنرهای تجسمی، نمایشی فرهنگ مکتوب، فعالیت قرانی و غیره فعالبت کند مورد حمایت صندوق اعتباری هنر قرار میگیرد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز هم در این دیدار اظهار داشت: مشکلات بیمه، عدم حمایت جدی از نویسندگان و هنرمندان، بوروکراسی اداری در بیمه هنرمندان و عدم ارائه تسهیلات از جمله مشکلات هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران است که علیرغم وعده های قبلی، تاکنون اقدامات خاص نشده است.
هیوا حاج محمدی با بیان اینکه صندوق اعتباری هنر تاکنون خدمت چندانی به هنرمندان این دیار نکردند افزود: خدمات بیمهای، کمک های موردی و حمایتی، دادن وام و مستمری به هنرمندان و نویسندگان ناتوان از جمله وظایف صندوق اعتباری هنر بوده اما تاکنون نتیجه خاصی برای هنرمندان شهرستانی نداشته است.
در این نشست هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران درخواست ها، مسائل و مشکلات خود را اینگونه بیان کردند: عدم پاسخگویی، مبهم بودن شیوه بیمه افراد، افزایش حق بیمه، تاخیر در پرداخت ها، عدمرسیدگی به هنرمندان پیشکسوت، بیمه تکمیلی، شیوه مبهم و پیچیده عضویت در صندوق و بیمه، راه اندازی نمایندگی صندوق اعتباری هنر در استان ها و شهرستان ها از جمله مسائل مطرح شده تو سط آنان بود.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.