مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هم اکنون در این استان ۱۷ هزار و ۶۰ هکتار باغ انگور سیاه وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشتر باغات انگور این استان به صورت دیم کشت شده و این نوع کشت سهم ۱۲ هزار و ۲۵۰ هکتاری از این باغات دارد.
وی با بیان اینکه هشت هزار و ۴۸۰ هکتار از باغات دیم انگور این استان بارور است، افزود: میانگین تولید این باغات در هر هکتار هفت و نیم تُن بوده و پیش بینی تولید آن نیز ۶۱ هزار و ۵۰۰ تُن است.
وی سطح باغات آبی انگو آبی استان را چهار هزار و ۸۱۰ هکتار اعلام کرد و یادآور شد: از این میزان چهار هزار و ۵۲۵ هکتار بارور است که با متوسط عملکرد ۱۲.۵ تن در هکتار میزان پیش بینی تولید ۵۶ هزار و ۲۰۰ تن است.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاوزی با بیان اینکه شهرستان مریوان با ۴۲ درصد، سروآباد با ۲۲ درصد و بانه با ۱۳ درصد بیشترین سهم انگور دیم را دارد، اضافه کرد: در انگور آبی نیز سنندج با ۳۳ درصد و بیجار با ۲۶ درصد بیشترین سطح باغات را دارند.
فتحی گفت: کردستان از لحاظ سطح و تولید انگور دیم بعد از استان فارس در جایگاه دوم کشوری قرار دارد و از لحاظ انگور آبی نیز در این شاخص در جایگاه ۱۵ کشوری قرار دارد.
کردستان ۴۷ هزار هکتار باغ دارد و پیش بینی می شود امسال بیش از ۳۵۰ هزار تُن انواع محصولات باغی در آنها تولید شود.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۱۱۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی است بطوریکه باغداران استان با تولید سالانه بیش از ۴۵ هزار تُن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند و سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است.
استان کردستان یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی بویژه گندم در غرب کشور به شمار می رود که امسال توانسته در جایگاه دوم کشوری در خرید تضمینی این محصول را کسب کند.
همچنین رتبه اول تولید توت فرنگی با تولید بیش از ۴۰ هزار تُن به کردستان تعلق دارد.
میانگین سالانه بارش باران در استان کردستان بیش از ۵۴۰ میلیمتر است که این مقدار ۲ برابر میانگین کشور است.
۳۰۳۴/۹۱۰۲