نورعلی خزایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مجموع ۶۱۰ هیات مذهبی در سطح استان وجود دارد که ۴۰۰ هیات از این تعداد ایام محرم در اجرای برنامه های سوگواری و عزاداری سرور و سالار شهیدان مشارکت فعال دارند.
وی با اشاره به فعالیت ۲۵۰ مبلغ و مبلغه در این ایام در هیاتهای مذهبی استان افزود: همچنین در این ایام، ۲۵۰ مبلغ غیربومی نیز به مناطق و روستاهای محروم و فاقد روحانی استان اعزام شده تا مردم را با فلسفه قیام امام حسین(ع) و ویژگی های ماه محرم آشنا کنند.
رئیس شورای هیاتهای مذهبی کردستان یکی دیگر از برنامههای ایام محرم را برگزاری محافل قرآنی در هیاتهای مذهبی اهل تسنن اعلام کرد و یادآور شد: براساس برنامه ریزی های انجام شده در این ایام، ۶۱۰ محفل قرآنی در استان برگزار میشود.
وی اضافه کرد: برای نخستین جمعه ماه محرم نیز ۲۰ مکان آمادگی خود را برای برگزاری مراسم شیرخوارگان حسینی در سطح شهرها و روستاهای استان اعلام کردهاند ضمن اینکه چند روز قبل از آغاز ماه محرم، مراسم طشت گذاری نیز در سریش آباد برگزار شد.
خزایی افزود: همچنین با برنامهریزی هایی که انجام شده در مراسم عزاداری حسینی از مداحان بومی استان استفاده میشود و در این راستا ۵۰۰ مداح آمادگی خود را برای اجرای مداحی اعلام کردهاند.
وی برگزاری ۴۵۰ مراسم روضه خانگی توسط مسئولان هیات های مذهبی استان، برپایی ۱۲۰ ایستگاه صلواتی در طول مسیر عزاداری و اجرای دسته روی عزاداری توسط ۷۵ هیات مذهبی تجمیع شده را از دیگر برنامه های پیش بینی شده برای این ایام در استان کردستان اعلام کرد.
رئیس شورای هیاتهای مذهبی کردستان با اشاره به فعالیت ۱۴ اکیپ بازرسی ویژه محرم و فعالیت ۳۰ بازرس شورای هیاتهای مذهبی و کانون مداحان استان گفت: منشور ۲۰ گانه در راستای جلوگیری از بدعت و خرافه و آسیبهای عزاداری به هیأتهای مذهبی ابلاغ شده است.
عزاداران حسینی همه ساله دهه اول محرم را به مناسبت ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و ۷۲ یار با وفای ایشان به سوگ مینشینند.
۷۳۴۸/۹۱۰۲