مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: مراکز درمانی کردستان روزانه به 110 واحد فرآورده خون نیاز دارند و هر 13 دقیقه یک واحد خون در مراکز درمانی کردستان توزیع می‌شود.

به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، محمدسعید کریمیان در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه از آغاز امسال تا 14 تیر 11 هزار و 787 واحد فرآورده خون از انتقال خون کردستان به مراکز درمانی استان که مجوز تزریق خون به بیماران را دارند ارسال شده است، اظهار کرد: انتقال خون کردستان تامین کننده 13 نوع فرآورده مختلف خون است.

وی با بیان اینکه محصولات خون شامل سه دسته محصولات پلاسمایی، پلاکتی و گلبول‌های قرمز است، افزود: اداره کل انتقال خون سه نوع محصول پلاسمایی، چهار نوع محصول پلاکتی و شش نوع محصول گلبول قرمز و خون کامل را تامین و به صورت شبانه روزی در بین مراکز درمانی استان توزیع می‌کند.

کریمیان گفت: امسال 2 هزار 521 فرآورده پلاکتی شامل پلاکت های جداسازی شده از خون کامل، پلاکت های جداسازی شده از خون کامل و پرتودهی شده، پلاکت های تهیه شده به روش آفرزیس و پلاکت های آفرزیس پرتودهی شده در مراکز درمانی استان توزیع شده است.

وی به طول عمر کوتاه این دسته از فرآورده های خون اشاره و تصریح کرد: طول عمر فرآورده‌های پلاکتی تنها سه روز است و استمرار اهدای خون برای تامین این نوع محصولات یک ضرورت است.

مدیرکل انتقال خون استان در خصوص موارد مصرف فرآورده های پلاکت افزود: خونریزی‌های شدید، سرطان‌های خون، انواع بیماری‌های وراثتی کمبود پلاکت و نارسایی‌های مغز استخوان از جمله بیماری‌های نیازمند به تزریق فرآورده های پلاکتی است.

وی فرآورده‌های گلبول قرمز خون را پرمصرف‌ترین محصولات خون برشمرد و ادامه داد: امسال پنج هزار و 496 فرآورده گلبول قرمز خون توزیع شده که این رقم بیش از دو برابر فرآورده‌های پلاکتی و پلاسمایی است.

کریمیان، فرآورده‌های گلبول قرمزی که توسط انتقال خون کردستان تامین می‌شود را گلبول قرمز متراکم، گلبول قرمز متراکم پرتودهی شده، گلبول قرمز متراکم کم لکوسیت، گلبول قرمز متراکم کم لکوسیت و پرتودهی شده، گلبول قرمز شسته شده و واحدهای خون کامل عنوان کرد.

وی از افزایش تولید گلبول های قرمز کم لکوسیت خبر داد و گفت: امسال هزار و 52 واحد از این نوع فرآورده خون که بیشتر مورد استفاده بیماران تالاسمی و دیگر دریافت کنندگان مستمر خون است به مراکز درمانی ارسال شده است و این رقم در مدت مشابه سال گذشته 975 واحد بوده است.

کریمیان از کاهش توزیع فرآورده‌های پلاسمایی نیز خبر داد و گفت: امسال 2 هزار و 521 واحد فرآورده پلاسمایی توزیع شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 980 واحد کاهش نشان می‌دهد و این کاهش به دلیل اجرای طرح های متعدد مدیریت مصرف خون و مدیریت خون بیمار است.

وی بیمارستان های توحید، کوثر و بعثت سنندج را پرمصرف ترین بیمارستان های استان از حیث مصرف خون و فرآورده های آن اعلام کرد و ادامه داد: سه بیمارستان امام خمینی (ره) سقز، فجر مریوان و صلاح الدین ایوبی بانه نیز در بین بیمارستان های شهرستان های استان بیشترین تعداد فرآورده های خون را از واحد توزیع خون و سنجش مصرف بیمارستانی انتقال خون کردستان دریافت کرده‌اند.

کریمیان در پایان با بیان اینکه کردستان در تامین فرآورده های خون مورد نیاز استانی خودکفا است، از جامعه اهداکنندگان کردستانی خون تقدیر کرد و گفت: تامین خون سالم و کافی و نجات دادن جان بیماران نیازمند بدون حضور اهداکنندگان خون امکان پذیر نیست و امیدواریم حضور آنان همیشه گرم و پرشور باشد.

اداره کل انتقال خون کردستان سالانه میزبان 37 هزار داوطلب اهدای خون است و با دو مرکز فعال در شهرستان های سنندج و سقز خون مورد نیاز 17 بیمارستان استان را تامین می کند.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.