به گزارش ایرنا، همه در بحبوحه عید نوروز بودند و بارانی که قرار بود باعث خیر و برکت باشد در برخی استان های کشور بلای جان مردم شهرها و روستاهای مختلف شد تا در چند روز گذشته 'سیل' واژه پرتکرار این روزهای رسانه ها باشد.
این واژه نه تنها در بیشتر خبرها جایی برای خود باز کرده بلکه در 10 روز گذشته در 25 استان کشور به نوعی دامنه حرکت خود را گسترده و در برخی استان ها منجر به فوت چند نفر شده است.
سیل تنها در هفته جاری منجر به فوت 19 نفر در شیراز، یک نفر در کرمانشاه، یک نفر در لرستان، یک نفر در کهگیلویه و بویر‌احمد و یک نفر هم در خوزستان شده و علاوه بر آن در روزهای 28 و 29 اسفند نیز موجب آوارگی بیش از 50 هزار نفر در شهرستان آق قلای استان گلستان شد .
در پی این سیل و حوادث در نقاط مختلف کشور کردستانی ها که خود درگیر بارش های سیل آسا بودند با جانباختگان این حوادث در سراسر کشور عزادار شدند و با آنان گریستند.
نوروز و سنت های آن در بین مردم استان کردستان از اهمیت فراوانی برخوردار است اما امسال به منظور اعلام همدردی با بازماندگان جانباختگان، بسیاری از جشن ها در این استان لغو شد و اهالی این خطه در کوتاه ترین زمان ممکن نیز کمک های مردمی را به سمت مناطق زلزله ارسال کردند.

** لغو جشنواره ها و جشن های ملی و استانی
همزمان با وقوع سیل در مناطق مختلف کشور، کردستان میزبان هنرمندانی از سراسر کشور برای برگزاری چندین جشنواره ملی و آیینی بود که به درخواست مردم برگزاری آنها لغو به زمان دیگری موکول شد.
استاندار کردستان در این ارتباط گفت: مردم این استان به دلیل وقوع سیل اخیر در چند استان کشور به پاس احترام به درگذشتگان این حوادث مراسم و برنامه های نوروزی خود را برگزار نمی کنند.
بهمن مرادنیا اظهار داشت: در ایام تعطیلات نوروزی امسال شاهد بروز حادثه دلخراش وقوع سیل در برخی استان های کشور بودیم که موجب جان باختن تعدادی از هموطنان و بروز خسارات فراوان مالی شد، که مردم کردستان خود را در غم و مصیبت بازماندگان شریک می دانند.
در راستای این مصیبت، مردم روستای تنگیسر جز نخستین افرادی بودند که در کردستان اقدام به لغو جشن های نوروزی کردند تا پیشتازی مردم این استان در انسانیت و همدری را به نمایش بگذارند.
جشن نوروزی از آیین های باستانی در کردستان است که از دهه اخر اسفند تا دهه اول فروردین همه ساله در بسیاری از روستاهای این استان به صورت خودجوش برگزار می شود اما مردم روستای تنگیسر به محض اطلاع از جاری شدن سیل در نقاط مختلف کشور ضمن انتشار اطلاعیه ای خبر از لغو آن دادند.
برگزاری هفتمین جشنواره موسیقی کُردی که از شب دوشنبه با حضور گروه های منتخب کشوری در سنندج آغاز شده بود به دلیل ابراز همدردی با مردم سیل زده کشور و تسلی خاطر بازماندگان این بلای طبیعی لغو و به زمان دیگری موکول شد.
ویژه برنامه جشن روز ملی هنرهای نمایشی نیز که بنا بود روز چهارشنبه هفتم فروردین ماه جاری در سالن آمفی تئاتر باشگاه فرهنگیان سنندج برگزار شود به منظور ابراز همدری با بازماندگان مردم مناطق سیل زده لغو شد.
سومین جشنواره هه لپه رکی بانه و اختتامیه نخستین جشنواره سراسری قلم روستا دیگر برنامه هایی بود که از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان برگزاری آن به زمان دیگری موکول شد.

** کنسرت هایی که لغو شد
عادل نادری خواننده سرشناس کُرد نیز از نخستین خوانندگان استان کردستان بود که تمامی اجراهای نوروزی خود را به دلیل احترام به خانواده‌های قربانیان سیل اخیر لغو کرد.
نادری در بیانیه خود نوشته است: تماس‌های بسیاری از مردم هنردوست مناطق مختلف برای اجرای نوروزی به ویژه اجرا در تنگیسر داشته‌ام اما با نگاه به وضعیت اخیر مانند حادثه سیل گلستان و شیراز و دیگر مناطق مخصوصاً وضعیت زلزله‌زدگان سرپل ذهاب و کرمانشاه تصمیم به لغو این اجراها گرفتم.
وی با بیان اینکه کردها علاوه بر علاقه به هنر و فرهنگ، به انسان‌دوستی مشهورند، گفته است: از تمام مردم نوعدوست در هر جا و هر کشوری که هستند دعوت می‌کنیم تا به یاری آسیب‌دیدگان و کمک به مردم حادثه‌دیده بیایند.
محمد پرویزی، ادریس درخشان راد و صلاح قربانی هنرمندان کامیارانی که جز فینالیست های برنامه چریکه ی شه و شبکه کردستان بودند اجرای خود در هشتم و نهم فروردین را به خاطر همدردی با هم وطنان سیل زده کشور لغو و به زمانی دیگر موکول کردند.

** 25 ایستگاه جمع اوری کمک های مردمی در استان دایر شد
مردم کردستان علاوه بر اینکه جشن ها و مراسمات شاد خود در عید نوروز را کنسل کردند و یک روز پس از وقوع حادثه اولین کاروان کمک های مردمی استان به ارزش چهار میلیارد ریال به مناطق سیل زده در استان گلستان ارسال کردند.
گروه سرمایه گذاری ایستک کردستان به نمایندگی از مردم استان این محموله را با حجم چهار تریلی شامل اقلام اساسی ازقبیل آب معدنی، مرغ، برنج، پتو و نان را تهیه کرده و با هماهنگی جمعیت هلال احمر استان به مناطق سیل زده ارسال کرد.
کمک های نقدی مردم این استان به اینجا ختم نشد و اکنون کمک های آنان در قالب 15 ایستگاه از سوی جمعیت هلال و 10 ایستگاه از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان در شهرستان های استان در حال جمع آوری است.
همچنین این نهادها روز 9 فروردین در مصلاهای نماز جمعه با برپایی چادر در تمامی شهرستان های استان آماده دریافت کمک های نقدی و غیر نقدی مردم هستند.
به گزارش ایرنا مردم کردستان بی منت شادی های عید خود را در مسیر تقویت همبستگی و یکپارچگی اجتماعی تغییر داده اند تا بگویند ایران در دل مردمان کرد جای گرفته و ضربان قلبشان با مردم ایران تنظیم می شود.
3034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.