سید مهدی فرشادان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس برنامه ششم توسعه، افزایش مستمری مددجویان متناسب با نرخ تورم در نظر گرفته می شود و هر ساله روند افزایشی خواهد داشت که پیش بینی می شود این افزایش به صورت پلکانی تا 20 درصد باشد.
وی از ایجاد تبصره 14 در لایحه بودجه 97 با عنوان رفع فقر مطلق خبر داد و افزود: در لایحه 98 هم مانند لایحه بودجه سال جاری این بند در نظر گرفته شده و اعتباری معادل هفت هزار میلیارد تومان برای آن اختصاص پیدا کرده که در مقایسه با لایحه بودجه 97 تغییری ندارد.
فرشادان درباره دیگر محورهای این لایحه در زمینه حمایت از معیشت عمومی و عدالت اجتماعی تاکید کرد: برای تامین کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی و نهاده‌های دامی و کشاورزی معادل 14 میلیارد دلار با نرخ 4200 تومان در نظر گرفته شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره استمرار پرداخت یارانه نقدی هم یادآور شد: در بودجه سال آینده برای پرداخت یارانه به باقی اقشار، 42 هزار و 500 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی به افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان و بازنشستگان هم در این لایحه اشاره کرد و گفت: برای استمرار همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هم 2 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.
فرشادان به استمرار طرح تحول سلامت در لایحه بودجه 98 با 36 هزار میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: دولت با در نظر گرفتن اهمیت این طرح لایحه را تنظیم و به مجلس ارائه داده و تلاش می کنیم تا این بخش افزایش پیدا کند.
وی از اختصاص 14 هزار و 300 میلیارد تومان برای طرح توسعه و توازن منطقه ای هم در این لایحه خبر داد و اضافه کرد: بنا بر اعلام دولت، رویکردهای اصلی در تدوین لایحه بودجه سال 98، حفظ ثبات اقتصادی، مهار تورم و صیانت از تولید و اشتغال، مقابله فعالانه با تحریم‌ها و تامین معیشت مردم و ارتقای شاخص‌های سلامت و عدالت اجتماعی است.
فرشادان درباره کلیات لایحه بودجه 98 اظهار داشت: لایحه بودجه سال آینده با منابع بودجه بالغ بر 407 هزار میلیارد تومان است که نسبت به قانون بودجه 97، 5.4 درصد افزایش دارد و به‌ نحوی تنظیم شده که تهدیدهای ناشی از تحریم ها را به فرصتی برای کاهش مشکلات ساختاری اقتصاد، افزایش تاب‌ آوری و دستیابی به اهداف مندرج در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تبدیل کند.

** بودجه کردستان افزایشی است
نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی درباره سهم بودجه کردستان در لایحه 98 گفت: سهم کردستان از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای در قانون بودجه 97 بالغ بر 830 میلیارد تومان بود که 8.75 درصد کل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ایی کشوری را شامل می شد.
فرشادان یادآور شد: این رقم امسال بیش از 915 میلیارد تومان است که با افزایش نسبت به قانون بودجه 97، حدود 10.02 درصد اعتبارات بخش تملک دارایی های سرمایه ای کشور است.
وی درباره شائبه هایی که از کاهش سهم استان در لایحه بودجه 98 ایجاد شده هم اظهار داشت: اعتبارات آموزش و پرورش و بنیاد شهید بخش کلانی از اعتبار هر استان را شامل می شود که در لایحه 97 پیشنهاد دولت، این 2 در ردیف اعتبارات استانی لحاظ شد که با اعتراض نمایندگان مجلس، تصویب نشد تا همچنان به صورت کشوری پرداخت شود.
فرشادان افزود: با حذف این 2 ردیف در لایحه بودجه 97 رقمی که در قانون بودجه برای کردستان و کل استان های کشور لحاظ شد کمتر از رقم لایحه بودجه بود و این موضوع باعث ایجاد ابهام و اعلام کاهش اعتبارات از سوی برخی از افراد و رسانه ها شده بود.
وی تاکید کرد: در لایحه بودجه 97 دولت رقمی را که برای کردستان در نظر گرفته بود به غیر از آموزش و پرورش و بنیاد شهید و امور ایثارگران بود (چون به صورت کشوری پرداخت می شود) که با در نظر گرفتن قانون بودجه 98 نه تنها هیچ کاهشی در سهم استان نداریم بلکه افزایش هم دارد.
9937/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.