به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن دانایی فر روز یکشنبه در نشست با فعالان اقتصادی بانه در هتل داوینکو اظهار داشت: بنابر آمارها در انجام صادرات ار سیرانبند رشد دلاری بیشتر بوده و صادرات کالا در 9 ماه گذشته به لحاظ ارزش دلاری 46 درصد و به لحاظ وزنی 15 درصد افزایش یافته که نشان از رشد ارزش دلاری دارد.
وی به فرآیندها برای رسمی شدن مرز سیرانبند اشاره کرد و افزود: اکنون 14 مرز مشترک با عراق داریم و بیشتر این مرزها، مرزهای اقتصادی و مسافرتی هستند که این نشان می دهد دولت جمهوری اسلامی ایران اهمیت خاصی برای تجارت با عراق قایل است.
دانایی فر تاکید کرد: با توجه به نگاه ویژه دولت برای توسعه تجارت با عراق بازارچه های جدیدی در آینده راه اندازی می شود که در رونق اقتصادی کشور نقش مهمی خواهند داشت.
وی اضافه کرد: در سیرانبند نیز تمام تجهیزات و زیرساخت ها فراهم شده و کشور عراق نیز حدود یک ماه قبل برای تردد مسافر از سیرانبند از ما درخواست کرد و موضوع تردد از این مر زدر دستور کار وزارت خارجه قرار گرفته اما تحقق این امر نیاز به رضایت 2 طرف است.
دبیر توسعه روابط ایران با عراق و سوریه گفت: این موضوع با جدیت بیشتری دنبال می شود تا تردد مسافر در بازارچه سیرانبند بانه محقق شود اما با توجه به اینکه سیرانبند هنوز یک بازارچه است ابتدا باید به گذرگاه مرزی تبدیل شود.
وی افزود: بازارچه سیرانبند یکی از بازارچه های فعال کشور است اما برای رسمی شدن مرز باید رویه قانونی در بحث واردات و صادرات انجام شود لذا با صدور مجوز تردد مسافر این رویه های محقق نمی شود.
دانایی فر با بیان اینکه بازارچه سیرانبند می تواند در شکست تحریم های اقتصادی نقش مهمی داشته باشد، اظهار داشت: این بازارچه را باید به گذرگاه ارتقا دهیم البته رسمی شدن بازارچه نیازمند صدور برخی مجوزها از سوی کشور عراق است.
وی با اشاره به ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی بانه و مریوان با رویکرد تولید کالاهای صادرات محور یادآور شد: شورای نگهبان به لایحه تشکیل مناطق آزاد جدید ایراد گرفت لذا برای بررسی ها، اصلاحات و تغییراتی به کمیسیون اقتصادی مجلس برگشت داده شد.
دانایی فر تاکید کرد: بازار عراق و سوریه از بازارهای بزرگ منطقه هستند که نیاز به بازسازی و توسعه دارند و مرزهای باشماق، سیرانبند و تمرچین که به مناطق عراق نزدیک هستند و می توان از طریق این مرزها به بازارهای عراق دسترسی پیدا کرد.
وی با بیان اینکه زمینه های لازم برای فعالیت های بزرگ اقتصادی در کشور مهیا است، افزود: شرایط اقتصادی سوریه نسبت به عراق بهتر است و می توانیم یک رابطه تکاملی برقرار کنیم و نیازهای این بازار را تامین کنیم.
دبیر توسعه روابط ایران با عراق و سوریه اضافه کرد: دولت جمهوری اسلامی به لحاظ سیاسی با عراق و سوریه مشکل ندارد و با این نگاه می توان گام های بلند با نگاه جدیدتری در راه توسعه اقتصادی کشور بر داریم.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
7469/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.