به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اداره کل زندان های کردستان، سید اسدالله جولایی مدیرعامل ستاد دیه کشور در سفر خود به استان کردستان با برخی از مسئولان از جمله نماینده ولی فقیه و استاندار کردستان دیدار و گفت و گو کرد.
آیت الله سیدمحمد حسینی شاهرودی گفت: باید در قانون به این موضوع مهم توجه شود که در جرائم غیرعمد حتی الامکان از مجازات حبس استفاده نشود.
وی با تاکید بر این موضوع که کمک های ستاد دیه باید صرفا به افراد مستحق و نیازمند واقعی اعطا شود، اظهار داشت: اعضای هیات امنای ستاد دیه کردستان همگی از معتمدین و چهره های سرشناس استان هستند و بر کسی پوشیده نیست که کمک های این ستاد مردمی قطعا به دست افرادی که مستحق کمک هستند، خواهد رسید.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری کاهش ورودی زندان ها را به معنای کاهش بسیاری از آسیب ها در جامعه قلمداد کرد و افزود: ستاد دیه به واسطه رسالتی که عهده دار است از سویی با تلاش در جهت اصلاح قوانین موجب کاهش ورود بسیاری از جرائم غیرعمد به زندان شده و از سوی دیگر با کمک به آزادی این قبیل زندانیان، در افزایش خروجی زندان ها نیز سهم بسزایی دارد.
مدیرعامل ستاد دیه کشور نیز در این دیدار با اشاره به اینکه ستاد دیه فعالیت خود را از سال 1369 و به همت بزرگ مردانی همچون شهید اسدالله لاجوردی آغاز کرد، گفت: یکی از برکات نظام مقدس اسلامی همین ستاد دیه است که از ابتدای تاسیس تاکنون بیش از 120 هزار زندانی جرائم غیرعمد را از زندان آزاد کرده است.
اسدالله جولایی با تاکید بر این موضوع که مقام معظم رهبری نیز به موضوع ستاد دیه اهتمام ویژه دارند، اظهار داشت: معظم له همواره در جشن های گلریزان حضوری موثر داشته و با کمک های مادی و معنوی خود این مجموعه را در دستیابی به اهداف انسان دوستانه یاری می رسانند.
وی اصلاح قانون صدور چک را حاصل تلاش های چندین ساله ستاد دیه در مجلس دانست و افزود: یکی دیگر از برنامه های مهم و در دست انجام ستاد دیه در راستای کاهش ورودی زندانیان جرائم غیر عمد به زندان، در خصوص قوانین مربوط به مهریه است که امیدواریم با اصلاح قوانین مربوط به این حوزه، شاهد این باشیم که در آینده زندانیانی با جرائمی همچون مهریه در زندان نباشند.
مدیرعامل و عضو هیات مدیره ستاد دیه کشور همچنین در دیدار با استاندار کردستان نیز از آزادی 10 هزار و 679 نفر زندانی جرائم غیرعمد توسط ستاد دیه در سال گذشته خبر داد.
جولایی گفت: برای آزادی این تعداد زندانی 972 میلیارد تومان از طریق مختلف از جمله وام های قرض الحسنه، کمک های بلاعوض ستاد دیه، کمک های خیرین و گذشت شکات هزینه شده است.
استاندار کردستان نیز در این دیدار ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته از سوی ستاد دیه اظهار داشت: کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد در حقیقت کمک به کاهش مفاسد گوناگون در جامعه خواهد بود که از این منظر می توان به اهمیت اقدامات ستاد دیه پی برد.
بهمن مرادنیا با بیان اینکه وجود 318 زندانی با جرائم غیرعمد برازنده استانی فرهنگی همچون کردستان نیست افزود: خانواده های این افراد ممکن است بدلیل نبود سرپرست خانواده با آسیب های متعدی مواجه شوند.
استاندار کردستان با اعلام حمایت قاطع از ستاد دیه استان افزود: باید دست در دست هم دهیم تا آمار زندانیان جرائم غیرعمد در استان به حداقل ممکن برسد که در این راستا استانداری کردستان هرگونه حمایتی را از ستاد دیه دریغ نخواهد کرد.
مدیرکل زندان های استان کردستان نیز عملکرد نمایندگی ستاد دیه در استان طی سال های گذشته را قابل قبول دانست و گفت: در سال 95 ستاد دیه کردستان 220 زندانی جرائم غیرعمد را از زندان آزاد کرد که این تعداد در سال 96 با رسیدن به 277 نفر، 25درصد افزایش یافته است.
اسحاق ابراهیمی میزان مبالغ بلاعوض اعطا شده از سوی ستاد دیه کشور و استان برای کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد در سال 1395 را 20 میلیارد و 650 میلیون ریال اعلام کرد و افزود: این مبلغ در سال 1396 به بیش از 26 میلیارد ریال رسیده که در این خصوص نیز رشد 27 درصدی را شاهد بوده ایم.
نایب رئیس هیات امنای ستاد دیه کشور همچنین افزایش گذشت شکات طی سال های گذشته را نیز قابل توجه دانست و اضافه کرد: در سال 1396 شکات پرونده های زندانیان جرائم غیرعمد در استان با گذشت مبلغی حدود 80 میلیارد ریال از حق خود تاثیر بسزایی در کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد داشتند که این رقم نیز نسبت مدت مشابه در سال 95 چیزی حدود 53 درصد رشد نشان می دهد.
ابراهیمی تعداد زندانیان جرائم غیرعمد آزاد شده از ابتدای سال جاری تاکنون را 115 نفر اعلام کرد و گفت: برای آزادی این تعداد زندانی 92 میلیارد و 770 میلیون ریال از محل کمک های بلاعوض ستاد دیه، وام بانک های عامل، گذشت شکات، صندوق تامین خسارت های بیمه بدنی و موارد دیگر هزینه شده است.
مدیرکل زندان های کردستان با بیان اینکه در حال حاضر 318 زندانی جرائم غیرعمد در مراکز اصلاحی و تربیتی سطح استان تحمل حبس می کنند، یادآور شد: از این تعداد 248 نفر بدهکار مالی، 59 نفر مهریه و 11 نفر نیز مربوط به تصادف و یا حوادث کارکاهی می باشند.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.