به گزارش خبرنگار ایرنا، امروز روز انتخابات است، انتخاباتی متفاوت تر از حال و هوا و تنش های سیاسی و در جامعه کوچکتری به نام مدرسه، دانش آموزان امروز به منظور تمرین دموکراسی نمایندگانی را از میان همسن و سالانشان برای خود انتخاب می کنند.
از درب حیاط مدرسه که وارد می شوی، با فضایی کاملا انتخاباتی روبرو خواهی شد، در میان این فضای پرشور انتخاباتی چیزی که بیشتر از همه جلب توجه می کند، شوق و اشتیاق دانش آموزان است و از اینکه بدون هیچگونه زور و اجباری و به تنهایی حق انتخاب دارند سر از پا نمی شناسند.
در این میان تبلیغ طرفداران هر کدام از کاندیداها نیز در نوع خود جالب توجه است، هر کسی با تدابیر خاص و شعارهایی از جنس دانش آموزی در صدد کسب بیشترین آرا برای همکلاسی مورد نظر خود است.
تبلیغات دانش اموزان از حدود 10 روز پیش با چسپاندن عکس کاندیداها و شعارهای مورد نظر بر روی تابلوهای اعلانات و در و دیوار مدرسه آغاز شد، حتی مسئولان مدارس فضایی را برای کاندیداها فراهم کردند تا برنامه های خود را به همکلاسی هایشان اعلام کنند.
و امروز پس از چند روز تبلیغات جالب و جذاب دانش آموزان روز انتخاب فرا رسیده و رای دهندگان با شرکت در این رویداد علاوه بر اینکه با فرآیند برگزاری انتخابات و رای گیری آشنا می شوند، حس مسئولیت پذیری را در وجود خود تقویت کرده و اعتماد بنفس شان نیز بالا می رود.
انتخابات شوراهای دانش آموزی هر سال یک ماه پس از آغاز سال تحصیلی جدید (آبان ماه) برگزار خواهد شد و سه شنبه اول آبان امسال بیست و یکمین دوره آن با شور و حال وصف ناپذیری در سطح مدارس کشور برگزار شد.
بیست و یکمین دوره انتخابات شوراهای دانش آموزی استان کردستان نیز همزمان با سراسر کشور و با حضور 200 هزار دانش آموز در یک هزار و 800 مدرسه شهری و روستایی برگزار شد.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان در آیین نمادین این انتخابات که در دبیرستان دخترانه شهید نامدار مرادی سنندج برگزار شد با اشاره به ماده 18 آیین نامه اجرایی مدارس گفت: بر اساس این ماده شوراهای دانش آموزی یکی از ارکان اصلی مدرسه بود و در تصمیم گیری های آموزشگاه نقش مهمی را ایفا می کند.
حجت الله نریمانی اظهار داشت: در این دوره از انتخابات 200 هزار دانش آموز مشارکت دارند و حدود 12 هزار نفر به عنوان اعضای اصلی و علی البدل شورا انتخاب می شوند.
وی با بیان اینکه سال گذشته یک هزار و 760 شورا در سطح استان تشکیل شده بود، افزود: 30 هزار و 680 نفر از دانش آموزان داوطلب عضویت در شورای دانش آموزی شدند که در نهایت 10 هزار و 185 نفر به عنوان اعضای اصلی انتخاب شدند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه شوراهای دانش آموزی تمرین مهارت های اجتماعی و زندگی است، از مدیران مدارس خواست با توجه به جایگاه قانونی که برای شورا های دانش آموزی تعریف شده است، از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنند.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج نیز انتخابات شوراهای دانش آموزی را مظهر مشارکت جویی و مشارکت خواهی دانش آموزان و تمرین مشارکت سیاسی و آموزش شهروندی اعلام کرد.
سید فواد حسینی افزود: متولیان، عوامل اجرایی، هیات بازرسی و ناظرین این انتخابات از خود دانش آموزان است و دانش آموزان با شرکت در این برنامه در تعیین سرنوشت خود نقش آفرینی می کنند.
وی هدف از برگزاری این انتخابات و تشکیل شوراهای دانش آموزی را مشارکت پذیری و تعهد دانش آموز به مسایل اجتماعی و تمرین و آماده کردن دانش آموز برای ورود به جامعه اعلام کرد.
انتخابات شوراهای دانش آموزی در ایران از سال 1379 در سطح مدارس آغاز شد و اعضای این شوراها با برگزاری انتخابات از میان دانش آموزان هر مدرسه انتخاب می شوند.
در سال تحصیلی جاری (98 - 97) 290 هزار دانش آموز مقاطع مختلف تحصیلی در سه هزار و 800 مدرسه شهری و روستایی استان کردستان تحصیل می کنند.
7348/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.