بازار سودجویی در کدام میوهها گرمتر است؟
در حالی که به گفته رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تنها قیمت انار با گرانی مواجه شده و بقیه میوهها مشکلی از نظر کمبود و قیمت ندارند، گشتی در بازار میوه و تره بار پایتخت نشان میدهد که انواع میوه به طور میانگین ۲۸ درصد بیشتر از حداکثر نرخ منطقی ( نهایتا ۳۵ درصد سود + قیمت عمدهفروشی) فروخته می شود و در این میان هندوانه با بیش از ۶۰ درصد ، گوجهفرنگی گلخانه ای با بیش از ۵۰ درصد و سیب سفید با حدود ۴۱ درصد گرانفروشی، بیشترین فاصله را با نرخ منطقی دارند.
به گزارش جی پلاس، دو روز پیش حسین مهاجران – رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی – گفته بود که قیمت انواع میوه و محصولات تره باری مناسب است و تنها انار در این میان با گرانی مواجه شده که ناشی از سرمازدگی سالهای گذشته و کمبود محصول حاصل از این حادثه طبیعی است، اما به نظر او بقیه میوهها و تره بار مشکلی از نظر قیمت نداشتند.
وی همچنین نرخ سود منطقی برای خرده فروشیها و فروشندگان میوه و سبزی را ۳۵ درصد دانسته بود اما مشاهدات خبرنگار ایسنا از بازار میوه و تره بار نشان میدهد که قیمت این محصولات فاصله زیادی با نرخ منطقی دارند و تقریبا هیچ کدام از انواع میوه و تره بار در بازار به قیمت درست و منطقی فروخته نمیشوند.
به گونهای که به عنوان مثال نرخ منطقی برای هر کیلوگرم انار به عنوان گرانترین میوه در بازار عمده فروشی از ۲۷۰۰ تا ۹۴۵۰ تومان است در حالی که این محصول در میوه فروشیهای مختلف سطح شهر از ۳۰۰۰ تا ۱۲ هزار تومان فروخته میشود.
جالبتر این که بسیاری از میوههای دیگر نیز قیمتهای بالایی دارند که میتوان به سیب سفید ۸۰۰۰ تومانی، موز ۷۰۰۰ تومانی، هلو ۹۰۰۰ تومانی و شبرنگ ۶۵۰۰ تومانی اشاره کرد که قیمتشان با نرخهای منطقی محاسبه شده براساس همان ۳۵ درصد تفاوت بسیاری دارد.
چرا که در این میان قیمت محصولاتی مانند هندوانه با ۶۰.۲۹ درصد، گوجه فرنگی گلخانه ای با ۵۰.۵۰ درصد، سیب سفید با ۴۰.۹۴ درصد و هلو با ۴۰ درصد بیشترین فاصله را با نرخ منطقی که فروشندگان باید بفروشند، دارد و نشان می دهد که در حاال حاضر بازار سود جویی در کدام میوه ها گرم تر است و مشخص نیست دستگاه های نظارتی چه می کنند و چرا با این فروشندگان گرانفروش و سودجو برخورد نمی کنند.
*جدول قیمت انواع میوه و تره بار بر اساس سود ۳۵ درصدی خردهفروشی، قیمت موجود در بازار مصرف و تفاوت آن با قیمت منطقی محاسبه شده*
به دلیل متفاوت بودن انواع میوه در کیفیت ها و قیمت های گوناگون، میزان تغییرات حداکثر قیمت موجود در بازار با حداکثر نرخ منطقی محاسبه شده، نرخ بررسی به درصد عنوان شده است.
دیدگاه تان را بنویسید