ماجرای پرونده ٤٠‌ میلیاردی سازمان نظام مهندسی، به صدور قرار وثیقه دو‌میلیاردی برای رئیس و معاونان شعب بانک شهر رسید.

به گزارش جی پلاس، روزنامه شرق در ادامه نوشت: البته ماجرا هنوز هم ختم به خیر نشده و زوایای دیگری از تخلفات رونمایی شده است. رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران به‌تازگی در گفت‌وگویی، با پرداختن به چگونگی تخلف رخ‌داده، خبر داده این سازمان از برخی از اعضای هیئت‌مدیره ششم سازمان نظام مهندسی هم شکایت عام کرده است. به نظر این افراد، همان افرادی هستند که اکبر ترکان، رئیس سازمان نظام مهندسی کشور وقت، به آ‌نها اشاره کرده بود. ترکان این اتفاق را به اختلاس شبیه کرده بود و از دست‌داشتن مدیران وقت سازمان نظام مهندسی در ماجرا خبر داده بود.

خیانت در امانت رخ داده، نه اختلاس
اما درهرحال، حسین قربانخانی، رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران، اختلاس را رد می‌کند و درباره آخرین وضعیت تخلفات مطرح‌شده هیئت‌مدیره دوره ششم سازمان نظام مهندسی برای سپرده‌گذاری ٤٠ میلیارد تومانی در بانک شهر می‌گوید: بحث اختلاس درباره ٤٠ میلیارد تومانی که در دوره ششم هیئت‌مدیره نظام مهندسی  سپرده‌گذاری شد و دقیق نیست؛ چراکه اختلاس در موضوعات دولتی می‌تواند رخ دهد؛ بنابراین در بخش خصوصی می‌تواند خیانت در امانت نامیده شود. 

وی می‌افزاید: خیانت در امانت هم چند شرط دارد که در اینجا اصلا وجود ندارد. فردی در هیئت‌مدیره دوره ششم نظام مهندسی تهران اعلام کرد که اگر پول این سازمان را در بانک شهر سپرده‌گذاری کنید، این بانک به شرکت‌هایی که در بافت فرسوده واحد مسکونی احداث کنند، وام می‌دهد و به‌این‌ترتیب هم برای مهندسان ایجاد اشتغال می‌شود و هم به‌ نفع مردم است.

‌شیطنت با چک سفید‌امضا
قربانخانی ادامه می‌دهد: هیئت‌مدیره نظام مهندسی ساختمان تهران هم به نیت خیرخواهانه ٤٠ میلیارد تومان پول را در بانک شهر سپرده‌گذاری کرد؛ اما در زمانی که این مبلغ را می‌خواستند سپرده‌گذاری کنند، شیطنتی انجام شد و یک فرم سفید‌امضا در وثیقه این پول هم گرفتند و شرکت «م» «ا» آمد روی سپرده‌های نظام مهندسی ساختمان وام گرفت. رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران تصریح می‌کند: سازمان نظام مهندسی اقدام حقوقی دراین‌باره علیه بانک کرده است؛ چون بانک نمی‌توانسته این کار را انجام دهد و قاضی هم حکم داده که نمی‌توانسته‌اند سفید‌امضا بگیرند و سازمان بدون داشتن علم به این موضوع این کار را کرده است. البته سازمان نظام مهندسی هم شاید دراین‌باره خطایی انجام داده باشد؛ اما به‌هرحال دادگاه حکم داده تا تعیین‌تکلیف پرونده، این ٤٠ میلیارد تومان سر جای خود بماند و ماهانه هم سود ٢٠‌درصدی خود را دریافت کنیم. 

بلوکه پول در بانک شهر
وی ادامه می‌دهد: این پول با مابقی پول‌های ما که در بانک‌هاست، تفاوتی ندارد. فقط نمی‌توانیم آن را جابه‌جا کنیم؛ اما سود آن را دریافت می‌کنیم. بانک شهر هم اعلام می‌کند تا زمانی که آن شرکت («م» «ا») که وام گرفته، بازپرداخت را به اتمام نرساند، ٤٠ میلیارد تومان را بانک شهر نزد خود نگه خواهد داشت. 

‌بانک، میزان وام را اعلام نمی‌کند
به گفته قربانخانی، یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که ما هنوز نتوانسته‌ایم از بانک شهر آمار بگیریم شرکت مزبور چه میزان وام از بانک شهر گرفته است. 

وی ادامه می‌دهد: دادگاه برای رئیس و معاون قبلی و دوره بعد یکی از شعب بانک شهر قرار وثیقه دو میلیارد تومانی صادر کرده است و بانک شهر این پول را نقدی واریز کرده است و این افراد آزاد هستند. 

نامه دادگاه علیه این بانک
قربانخانی تصریح می‌کند: تعیین‌ تکلیف این پرونده در پروسه قضائی قرار دارد؛ اما پول ما وجود دارد و ماهانه هم سود آن را دریافت می‌کنیم. ما کار را به این نقطه رساندیم و دادگاه نامه زده است به بانک شهر که حق ندارید سپرده را به نفع خود ضبط کنید.

قربانخانی در پاسخ به این سؤال که آیا از اعضای هیئت‌مدیره نظام مهندسی نیز شکایتی شده است، گفت: ما شکایت عام مطرح کرده‌ایم و دادگاه فعلا برای مدیران شعبه قرار صادر کرده است.

در بیانی دیگر می‌توان گفت، در هیئت‌مدیره دوره ششم ٤٠ میلیارد تومان از اموال سازمان نظام مهندسی به بانک سپرده شده که این مبلغ، وثیقه دریافت تسهیلات برای یک شرکت خصوصی قرار گرفت. به‌همین‌دلیل هیئت‌مدیره دوره هفتم به ریاست حبیب‌الله بیطرف و قربانخانی، رئیس کنونی نظام مهندسی، به دنبال این هستند تا این مبلغ ٤٠ میلیارد تومان از بلوکه بانک شهر خارج شود.

سال گذشته، اکبر ترکان در پی اعلام این تخلف از سوی حامد مظاهریان، معاون وزیر راه، این اقدام را اختلاس خوانده بود که این جمله با واکنش رئیس وقت نظام مهندسی تهران روبه‌رو شده بود. سعید غفرانی، درباره اظهارات ترکان گفته بود: «چنین چیزی صحت ندارد. پولی در بانک سپرده‌گذاری شده و بانک سود آن را می‌دهد و نه پولی گم شده و نه اینکه سوء‌استفاده‌ای صورت گرفته است».

غفرانی در واکنش به این موضوع که در هفته‌های اخیر برخی معاونان وزیر راه و شهرسازی از بروز تخلف ٤٠ میلیارد تومانی می‌گویند، افزود: «هیچ تخلفی در‌این‌باره صورت نگرفته است، سال ٩٣،٤٠ میلیارد تومان در بانک شهر سپرده‌گذاری شد که این بانک هم ماهانه به‌طور منظم حدود دو میلیارد تومان سود آن را پرداخت کرده است». 

البته این گفته او از سوی مقام قضائی رد شد و تخلف صورت‌گرفته نیز به تأیید رسید. اکنون مسئولان نظام مهندسی تهران به دنبال آزادکردن پول بلوکه‌شده در بانک شهر همراه با برخورد قضائی با متخلفان در این پرونده هستند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.