به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین  استان چهارمحال وبختیاری به نقل از روابط عمومی صداوسیمای مرکز استان  چهارمحال وبختیاری  ، معاون امور استان های صدا و سیما در کمیسیون صدای بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز استانی گفت: در کمیسیون جشنواره سال گذشته مطالبات، انتظارات و اولویت‌هایی را مطرح کردم که از جمله آنها تعاملی شدن رادیو و نقش پررنگ مردم در برنامه‌ها بود، اینکه سهم و میزان زبان محلی در برنامه‌های صدای استان‌ها، رادیو و حضور و نقش نخبگان هم در اتاق فکر (شورای اندیشه‌ورز) و هم در برنامه‌های مختلف به عنوان صاحب‌نظر و کارشناس ارتقا یابد.

آقای دارابی افزود: ارتقای رادیو نماها از نظر شکل و محتوا، اهتمام بر نمایش در رادیوی استان‌ها و لزوم نظارت و ارزیابی مستمر و کارآمد از فعالیت مراکز از دیگر مطالبات بود که لازم است امسال گزارشی از روند اقدامات صورت گرفته در این راستا ارائه شود.

معاون امور استان‌های صدا و سیما با اشاره به بیانیه هیأت داوران کمیسیون صدا و نکات حائز اهمیت در آن عنوان کرد: توجه به نیروهای شاخص و استعدادهای ویژه، سنجش آثار، خلاقیت و ذوق در تولید کارها، حسن سلیقه در بکارگیری واژه، استعمال نام‌ها، وفاق ملی و اهتمام به تولید چند رسانه‌ای از جمله این این نکات به شمار می‌روند.

وی در ادامه به انتظارات رسانه ملی از رادیو به ویژه صدای مراکز پرداخت و گفت: حقیقت آن است که می‌خواهیم در عصر رقابت نفس‌گیر و فشرده رسانه‌ها که بسیار متنوع، متعدد و متکثر شده است رادیو همچنان پویا و مانا بماند.

دکتر دارابی افزود: رادیو بود که برای ما از شعر، ادبیات، موسیقی، فرهنگ، تاریخ و تحولات ایران و جهان و آخرین خبرها روایت کرده است، رادیو در حقیقت یک حس نوستالژیک هم برای خیلی‌ها دارد.

معاون امور استان‌های صدا و سیما عنوان کرد: همه مشکلات رادیو با «بالا بردن نرخ برنامه‌سازی» حل نمی‌شود چرا که رادیو برنامه‌ساز، مدیر، کارشناسان و تهیه کننده عاشق می‌خواهد و این اکسیری است که کمیاب شده و در این راستا لازم است شناسایی و کشف استعدادهای نو، جوان، خلاق، سازنده و باسواد در دستور کار صدای مراکز قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه ۲۴ ساعته شدن رادیوی استان‌ها یک فرصت بی‌بدیل برای برنامه‌سازی و ارائه بهترین‌ها برای مخاطبان است، افزود: هنر مدیران صدا این است که این ظرفیت بزرگ را در خدمت مردم قرار دهند، رادیو رسانه‌ای همراه با مردم بوده است و این نزدیکی و رفاقت و همدلی را باید دوباره احیاء کرد.

اقای دارابی بر ایجاد سامانه‌ای برای اطلاع‌رسانی مناسب در صدای مراکز تأکید کرد و گفت: تولید و پخش آنونس‌های جذاب و بهره‌گیری از صداهای ماندگار می‌تواند در جذب مخاطبان رادیو نقش جدی داشته باشد.

معاون امور استان‌های رسانه ملی اضافه کرد: در عصر چند رسانه‌ای و «حاکمیت تصویر» بر سایر وجوه چون «نوشتار و گفتار» باید برای معرفی رادیو و برنامه‌های آن برنامه داشت، مخاطب کنونی فرصت محدودی دارد و این ما هستیم که باید خودمان را در سبد کالای مصرف فرهنگی- رسانه‌ای مخاطب قرار دهیم.

وی با بیان اینکه رادیو نما یا همان تصویری کردن رادیو که گامی برای بهتر دیدن و بیشتر شنیدن رادیو در عصر دیجیتال و تنوع رسانه ها است را باید جدی گرفت، تصریح کرد: بارگذاری عکس‌ها و تصاویر، استفاده از نوشته‌ها و زیر نویس، بهره‌مندی هنرمندانه درمناسبت‌ها و ایام، افزایش جذابیت‌های بصری آن از قبیل فرم، رنگ، غنای بصری، فونت نوشته‌ها، از مهم‌ترین ساز و کارهای ارتقاء رادیو نما است.

آقای دارابی با اشاره به جمله حکیمانه رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه صدا و سیما یک دانشگاه است، گفت: این دانشگاه سراسری و مجازی را در فاصله جشنواره بیست و یکم تا بیست و دوم به بهترین نحو باید محقق ساخت، در این مسیر باید تاریخ ایران و جهان را برای مخاطبان بازگو و از منابع ارزشمندی همچون نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه استفاده کرد، همچنین منابع ادبی و فرهنگی غنی فراوانی داریم که باید مورد استفاده قرار بگیرند.

معاون امور استان‌های صدا و سیما با اشاره به اینکه در سال آینده برای هر یک از این بخش‌ها جوایز ویژه‌ای تدارک دیده می‌شود، عنوان کرد: رادیو برای برنامه‌سازی مشترک و مبادله برنامه با کشورهای همسایه در استان‌های مرزی پیشگام شود، در جشنواره بیست و چهارم «بخش بین‌الملل» خواهیم داشت که امیدوارم حاصل این کارهای مشترک را در آن جشنواره ملاحظه کنیم .


وی با بیان اینکه رادیو «توسعه پایدار و متوازن استان» را بر سر دست بگیرد، گفت: فضای شادی و نشاط در رادیو باید گسترش یابد؛ طنزها، فولکلورهای محلی و استانی را با لهجه و زبان و گویش شیرین محلی تولید کنید و این تولیدات به گونه‌ای باشد که در شبکه‌های سراسری قابل استفاده باشد.

دارابی افزود: بارها گفته‌ایم صدا و سیمای استان اختصاص به مرکز استان ندارد همه نقاط استان باید در آن دیده و شنیده شوند علاوه بر این سهم رادیو استان‌ها از رادیو سراسری نباید صرفاً در مناسبت‌ها، راهپیمایی‌ها و مراسم باشد بلکه در طول سال باید برنامه‌های مهم، پرمخاطب و تاثیرگذار و در آنتن شبکه‌های سراسری رادیو جا پیدا کنند.

معاون امور استان‌های صدا و سیما افزود: «رادیو زیارت» اگرچه در خراسان رضوی مستقر است اما اما متعلق به همه مراکز است، شورای راهبردی دارد که مدیران برخی مراکز و چند تن از اشخاص حقیقی عضو آن هستند فرصت همکاری و تولید برنامه مشترک را از دست ندهید.

وی بر مسئله برندسازی برنامه‌ها و حمایت از آنها تاکید کرد و گفت: مراد از برنامه برند داشتن مخاطب و رضایتمندی بالا و تولید محتوا براساس منظور فکری رسانه گاهی یک رادیو با یک یا دو برنامه می درخشد، برندها چنین نقشی در رادیو دارند.
دارابی افزود: در سازمان صدا و سیما «رادیو» رتبه اول در احراز جوایز در جشنواره های بین‌المللی را دارد و تولیدات صدای استان‌ها نقش اول این جوایز را از آن خود کرده‌اند.

رونمایی از چهار اثر فاخر رادیویی  درجشنواره تولیدات رادیویی مراکز استانها

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 998635
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.