به گزارش خبرگزاری خبرانلاین به نقل از روابط عمومی پارک علم وفناوری استان ، در این کارگاه دکتر نجات نیا ضمن تشریح کامل ویژگی های جغرافیایی، سیاسی و جمعیتی عراق، شاخص های کلان تجاری ، تولیدات مهم بخش کشاورزی و صنعت و معدن، عمده ترین اقلام وارداتی و صادراتی، نظام تجاری و امور گمرکی و استانداردهای عراق، فهرستی از نمایشگاه های عراق، بانک های دولتی و خصوصی عراق، بازارچه های مرزی مجاور با کشور عراق و شرکتهای بازرسی بین المللی صادر کننده گواهی انطباق کالا با استانداردهای عراق در ایران را در اختیار شرکت کنندگان در کارگاه قرار داد.
وی اظهار داشت: یکی از راه های ورود به بازار بکر عراق شرکت در مناقصاتی است که این کشور برگزار می کند و برای شرکت در مناقصات کشور عراق باید به مبلغ قرارداد و زمان تحویل و انجام کار توجه ویژه داشت.
رایزن بازرگانی سابق ایران در عراق گفت: ذکر نام تحویل گیرند و تحویل دهند، آدرس ایمیل (راه ارتباطی)، تعیین مرجع حل اختلاف در خاک عراق، حسب قوانین جاری گمرکی و امضاء مترجم را جزء نکات مهمی است که باید در قراردادهای تجاری با تجار کشور عراق ذکر شوند.
دکتر نجات نیا افزود داشتن اطلاعات کامل و مختصر به عربی، لیست قیمت تمام شده تا بغداد، قرارداد فروش به زبان عربی و زبان فارسی و قرارداد نمایندگی به زبان عربی از الزاماتی است که شرکت ها جهت حضور در نمایشگا ههای کشور شرکت عراق باید داشته باشند.
گفتنی است ، بعد از برگزاری کارگاه، 16 نشست تخصصی با حضور دکتر نجات نیا و شرکت های مستقر در پارک برگزارشد که در این نشستها شرکتها از نظرات و راهنمایی های دکتر نجات نیا برای بازاریابی و صادرات محصولات تولیدی خود بهره مند شدند.
46