شهردار شهرکرد طی این مراسم اظهار کرد: در بحث تفکیک زباله از مبدأ جلسات فراوانی برگزار شد و اجرای این طرح از دغدغه‌های بسیاری از مسؤولان استان بود.
نورالله غلامیان دهکردی با اشاره به این موضوع که بسیاری زباله‌ را طلای سیاه می‌نامند، افزود: جدای از اینکه تفکیک پسماند می‌تواند بهره اقتصادی بسیاری داشته باشد اما اولویت ما در اجرای این طرح توجه ویژه به حفظ و حراست از محیط زیست است.
شهردار شهرکرد با تأکید بر اینکه طرح تفکیک زباله از مبدأ باید به‌صورت ریشه‌ای در بین مردم نهادینه شود، خاطرنشان کرد: در شهرهای بزرگ این طرح به‌طور کامل اجرا نشد و به موفقیت نرسید، ما تلاش می‌کنیم این طرح با قوت ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه یک کارخانه بازیافت پسماند در چهارمحال و بختیاری پاسخگوی نیازهای استان است، گفت: امیدواریم در اجرای طرح تفکیک زباله از مبدأ موفق باشیم و این موضوع نیازمند حمایت همگان و بخصوص بخش خصوصی است.
غلامیان دهکردی با اشاره به سرمایه گذاری 6 میلیارد ریالی بخش خصوصی در اجرای طرح تفکیک زباله در مرکز استان گفت: بطور متوسط در شهرکرد روزانه بیش از 130 تن زباله تولید می شود که تفکیک آن ضروری است.
نورالله غلامیان تصریح کرد: با راه اندازی شرکت تفکیک زباله از مبدا بخش زیادی از زباله خشک و قابل بازیافت مرکز استان جداسازی خواهد شد.
وی تصریح کرد: حدود 25 درصد از زباله تولیدی شهرکرد را پسماند خشک و قابل بازیافت تشکیل می دهد، که با فعال شدن 12 دستگاه خودروی نیمه سنگین و سبک بخش خصوصی در طرح تفکیک پسماند از مبدا امید است این میزان حجم زباله تفکیک و جداسازی شود.

در ادامه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: از فواید تفکیک زباله می‌توان به حفظ محیط‌زیست و بهره‌برداری اقتصادی از اجرای این طرح اشاره کرد.
گودرز امیری اظهار کرد: مدیریت شهری یک کار بسیار پیچیده است و امیدواریم همگان با برنامه‌ای که ارائه شده بتوانند در دست‌یابی به اهداف و برنامه‌های خود خالصانه قدم بردارند.
وی با اشاره به سختی کار شهرداری در پاسخ دادن به انتظارات مردم، افزود: شهرداری باید جهت انجام کارهای زیرساختی و عمرانی منابع درآمدی و مالی را از مردم دریافت کند و آن‌ها را در پروژه‌های عمرانی هزینه کند و به همین دلیل با انتظارات مردم روبرو است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری تفکیک و دفن زباله را از مهم‌ترین اقدامات خدمات شهری عنوان کرد و ادامه داد: در جهان روش‌های متعددی برای این موضوع وجود دارد، اما مؤثرترین روش، تفکیک زباله از مبدأ است.
امیری از فواید تفکیک زباله را حفظ محیط‌زیست و بهره‌برداری اقتصادی از اجرای این طرح دانست و خاطرنشان کرد: از زباله‌های تر که فسادپذیر هستند و باعث آلودگی خاک، آب و محیط‌زیست می‌شوند، می‌توان در کارخانه‌‌های مخصوص تهیه کود استفاده و بدین وسیله از نفوذ شیرآبه‌های زباله‌های تر به منابع آب زیرزمینی و آسیب به محیط زیست جلوگیری کرد.
وی با اشاره به اینکه تفکیک زباله در سه شهر شهرکرد، بروجن و فرخشهر آغاز شده است، گفت: این طرح به‌عنوان یک ضرورت باید با جدیت پیگیری شود و اگر با موفقیت انجام شود بسیاری از مشکلات محیط‌زیستی رفع می‌شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: با توجه به اینکه حجم بیشتر زباله‌های تولیدی خشک است، اگر تفکیک زباله از مبدأ انجام گیرد با کاهش حجم زباله دفن شده روبرو می‌شویم.
امیری با درخواست از مردم جهت همکاری با مأموران شهرداری، افزود: اگر طرح تفکیک زباله با شکست روبرو شود نمی‌توان جایگزین بهتری برای آن پیدا کرد و به همین علت شهرداری، پیمانکار و مردم باید با جدیت تمام در اجرای طرح تفکیک زباله از مبدأ تلاش کنند تا این طرح به ثمر برسد.
وی تصریح کرد: در اجرای طرح تفکیک زباله با افرادی که در این امر سهل‌انگاری کنند و هم‌چنین خانواده‌هایی که در این طرح همکاری لازم را نداشته باشند در چارچوب قانون و مقررات پسماند، برخورد صورت می‌گیرد.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 663044
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.