شاهرخ پارسا افزود: این استان پس از استان‌های خراسان شمالی و آذربایجان‌ شرقی، بیشترین کسری بارش‌ها را نسبت به میانگن بلندمدت دارد و پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که این کسری بارش‌ها در زمستان امسال جبران نشود.

وی ادامه داد: اگر چه بیشتر بارش‌های سال آبی جاری به شکل برف بوده است اما این بارش‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۳ درصد کاهش دارد و هم اینک ۶۷.۲ درصد مساحت استان با خشکسالی ضعیف تا شدید مواجه است.

پارسا، بیشترین مساحت خشکسالی در استان را مربوط به شهرستان سامان با ۱۰۰ درصد مساحت خشکسالی اعلام کرد و گفت: همچنین شهرستان کوهرنگ با ۳۲.۶ درصد کمترین مساحت خشکسالی را در استان دارد.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بارش‌های دی‌ماه امسال در حد نرمال بوده است، خاطر نشان کرد: این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود بارش‌های بهمن ماه استان با کاهش ۴۰ میلیمتری مواجه شود.

پارسا، میانگین بارش‌های سال آبی امسال را ۱۸۱ میلیمتر اعلام کرد و گفت: این بارش‌ها در خوش‌بینانه‌ترین حالت به میزان بارش‌های سال آبی گذشته نمی‎رسد و استان همچنان با چالش خشکسالی مواجه است.

گفتنی است ، چهارمحال و بختیاری با وجود مساحت کمی که دارد، نقش مهمی در تولید آب شیرین کشور ایفا می‌کند و سرچشمه ۲ رودخانه کارون و زاینده‌رود و سرچشمه بخشی از رودخانه دز در این استان است.
تا چند سال گذشته عنوان می‌شد که این استان ۱۰ درصد از منابع آب کشور را در اختیار دارد، اما امروز بسیاری از کارشناسان و مسئولان حوزه آب نسبت به کمبود شدید آب در این منطقه هشدار می‌دهند.

خشکیدگی ۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس و ۵۰۰ هزار هکتار از مراتع و گون‌زارهای استان، ممنوعه شدن هر ۱۰ دشت اصلی استان، فرونشست دشت‌ها، خشک شدن ۵۸ درصد از چشمه‌ها، قنات‌ها و چاه‌ها، شکل‌گیری چشمه‌های گرد و خاک و گسترش بیابان‌زایی تنها بخشی از پیامدهای وقوع خشکسالی در این استان است.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1328037
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.