معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری در آیین بهره‌برداری از نمایشگاه صنایع دستی در دبستان حاج عباس صفرپور شهرکرد گفت: در این نمایشگاه یک روزه انواع صنایع‌دستی و خوراکی‌های خانگی از سوی دانش‌آموزان این مدرسه ابتدایی تهیه و برای فروش عرضه شد.

مهرداد رییسی تاکید کرد:‌ برای ارایه انواع صنایع‌دستی و خوراکی‌های خانگی در ‌دانش‌آموزان دبستان حاج عباس صفرپور شهرکرد ۴۰ غرفه از سوی دانش‌آموزان و ۱۰ غرفه از سوی فعالان و هنرمندان حرفه‌ای صنایع دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری برپا شد.

رییسی تصریح کرد: ‌تمامی درآمدهای حاصل از برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و خوراکی‌های خانگی ‌دانش‌آموزان دبستان حاج عباس صفرپور شهرکرد برای زلزله‌زدگان استان آذربایجان شرقی ارسال خواهد شد.

وی یادآور شد: شناخت انواع تولیدات صنایع‌دستی و خوراکی‌های خانگی،‌ آشنایی با انواع راه‌های درآمدزایی ناشی از فعالیت در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی و تقویت حس نوع‌دوستی بین دانش‌آموزان از مهمترین اهداف برپایی نمایشگاه یک روزه صنایع‌دستی و خوراکی‌های خانگی از سوی ‌دانش‌آموزان دبستان حاج عباس صفرپور شهرکرد فعالان و هنرمندان حرفه‌ای صنایع دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری افزون‌بر ۱۲ هزار هنرمند صنایع دستی دارد که از این تعداد ۳ تا ۶ هزار نفر در فصل‌های مخلتف سال فعالیت می‌کنند.

هم‌اکنون ۵۲ رشته صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.

بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، گیوه دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه چادر، قفل‌سازی، حجاری، گره‌چینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آن ها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری این استان است.

در سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار دلار محصولات نمدی از چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور صادر شد و این نشان می‌دهد این محصول میتواند یکی از مهمترین کالاهای صادراتی استان باشد.

هم‌اینک ۵۰۰ هنرمند نمدمال در ۱۵ کارگاه بزرگ تولیدی چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند که از این تعداد ۴۰۰ نفر در شهرکرد و ۱۰۰ نفر در بروجن هستند.

تاکنون ۲۵۰ فقره مجوز صنایع دستی برای این رشته صادر شده و ۴ شرکت فعال در تولید و صادرات نمد در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند.

در خرداد ۱۳۹۰ نمدمالی چهارمحال و بختیاری جزو میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده است.

با توجه به کاربرد زیاد نمد، قابلیت استفاده این تولیدات در صنایع گردشگری، خودروسازی، دفاع و ورزش نیز وجود دارد.

تولید محصولات نمدی چهارمحال و بختیاری به دو روش سنتی و نوین صورت می‌گیرد که امروزه در بخش تولید نمدهای نوین به علت نوآوری و کاربردهای مختلف افزون‌بر ۴۰ نوع محصول نمد تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

زمین لرزه ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه بامداد جمعه ۱۷ آبانماه در عمق ۸ کیلومتری زمین در ۱۹ کیلومتری شهر «ترک» شهرستان میانه روی داد و شدت آن به اندازه ای بودکه علاوه بر تمام شهرستان های آذربایجان شرقی، در استان های اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی نیز احساس شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.