به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری  به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان ، شهرام احمدی افزود: جمعیت این پرنده در سطح جهانی رو به کاهش است و لحاظ درجه حفاظتی IUCN در ردیف گونه های آسیب پذیر قراردارد.

احمدی تصریح کرد: در ایران این گونه در زمره‌ی پرندگان حمایت شده محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: مشاهده این گونه در تالاب نشان دهنده وضعیت مطلوب زیستگاهی تالاب گندمان است که باعث جذب گونه های با ارزش و با اهمیتی مانند این گونه شده است.

احمدی اظهار داشت: اردک مرمری پرنده ای است که طول بدن این گونه 38-41 سانتی متر است، اردکی است کوچک جثه، که از خوتکا کمی بزرگتر با پرو بال قهوه‏ای تیره و روشن مشخص با طرح مرمری، لکه تیره بیضوی شکل در اطراف چشم دیده می‏شود، سر بزرگ و گردن درازتر از خوتکا و در زمان پرریزان پر و بال متفاوتی با سایر فصول ندارد، سطح پشتی این پرنده به رنگ سبز مایل به خرمایی است که در ناحیه شانه اش لکه بلوطی رنگی دیده می شود و سر، گردن و قسمت بالای سینه اش سیاه است، بجز یک نوار پهن سفید که از ناحیه چشم شروع و در طرفین گردن امتداد پیدا کرده و به سفیدی سطح شکمی می پیوندد.

وی عنوان کرد: این پرنده ی زیبا بسیار آرام و بی صدا می باشد و معمولا به صورت جفتی و در لابه لای نیزارها زندگی کرده و در ارتفاعات پایین شروع به پرواز می کند.

این مقام مسئول درباره زیستگاه این پرنده اظهار داشت: این پرنده بیشتر در مجاورت آبهای شیرین دیده می‌شود و مناطق پرگیاه را به فضاهای باز ترجیح می دهد، همچنین در تالاب‌ها و در طول سواحل رودخانه‌ها نزدیک به آب آشیانه می سازد.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1211222
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.