طبق گزارش روزنامه والاستریت ژورنال، با تحمیل شدن تحریمهای ایالات متحده بر ایران، هکرهای ایرانی در حال کار بر روی باجافزارهایی به منظور تامین بیت کوین (از سراسر جهان) هستند.
باج افزار ویروسی است که وقتی روی یک سیستم اجرا شود، اطلاعات آن سیستم را رمزنگاری میکند و برای نجات اطلاعات باید مقداری پول (یا ارز دیجیتال) به هکرها پرداخت شود.
گروه اطلاعاتی امنیتی Accenture PLC، تغییرات پنج باج افزار ایرانی در دو سال گذشته را دنبال کرده است. به گفته جیم گویین از تیم Accenture، هکرها امیدوارند که دریافتیها را به صورت ارزهای دیجیتال بدست آورند.
چندین سرنخ، باج افزارها را به ایران مرتبط کرده است. نمونهها شامل یک سری پیام فارسی هستند که به رایانه های واقع در ایران متصل میشوند.
در یکی از گزارشهای منتشر شده از گروه Accenture به این نکته که باجافزارها میتوانند توسط گروههای حمایت شده از جانب ایران، مجرمین یا هر دو کنترل شوند، اشاره شده است.
این رشته سر دراز داردسالهاست که باجافزارها، شرکتهای تجاری و دولتی را تحت تاثیر قرار داده و آنها را با مشکلات جدی مواجه ساختهاند. در برخی از موارد، هکرهای حمایت شده از جانب دولت، مبالغ را به صورت ارز دیجیتال از قربانیان دریافت کردهاند.
طبق گزارش یکی دیگر از شرکتهای امنیتی سایبری به اسم CrowdStrike Inc، اخیرا مشخص شده که باجافزاری به نام Tyrant به ایران مرتبط است. دو شرکت Palo Alto Networks Inc و Symantec Corp هم در ماه گذشته گزارشاتی را مبنی بر فعالیتهای سرقت اطلاعات مرتبط با ایران منتشر کردند.
استخراج غیرقانونی ارزهای دیجیتال مرتبط با ایرانهمچنین یک نرم افزار استخراج غیرقانونی ارز دیجیتال که از قدرت کامپیوتر اشخاص برای استخراج ارزهای دیجیتال استفاده میکند، هم به ایران مرتبط شده است.
گروه امنیتی Accenture اذعان داشت که با بررسی نرم افزار استخراج ارزهای دیجیتال نصب شده روی شبکههای مشتریان ساکن در خاورمیانه به سرنخهایی از ایران رسیده است.
به گفته جیم گوین، این نرم افزار مشکلات زیادی را در تجهیزات نفت و گاز ایجاده کرده است. او تخمین زده که در سال گذشته از چرخه محاسباتی میلیونها دلار به سرقت رفته باشد.
تکذیب توسط ایرانایران اعلام کرده که در حملات سایبری دخیل نبوده و خود قربانی هک بوده است.
حدود یک دهه پیش، یک حمله سایبری به نام استاکسنت توسط ایالات متحده و اسرائیل به منظور حمله به سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم در برنامه اتمی ایران انجام شد.
به گفته مقامات دولتی و محققان امنیتی ایران، این کشور از آن زمان تاکنون بر افزایش قابلیتهای سایبری خود تمرکز کرده است.
کیت الکساندر، مدیر اجرایی شرکت IronNet Cybersecurity Inc و مدیر سابق بخش فرماندهی سایبری آمریکا و آژانس امنیت ملی، اظهار داشت که استخراج غیرقانونی ارزهای دیجیتال برای کشورهایی که با کمبود نقدینگی ارزی مواجه هستند، سودهای سریع به ارمغان میآورد.
منبع: CCN
دیدگاه تان را بنویسید