بیت کوین نخستین نمونه‌ از سامانه‌ی پول الکترونیکی همتا‌به‌همتا بود که در سال ۲۰۰۸ توسط شخص و یا گروهی که خود را با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو معرفی کردند، به وجود آمد. بررسی نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای ۲۰۱۰ تاکنون به شما دیدی وسیع برای تصمیم‌گیری بهتر می‌بخشد. در این مقاله گزارشی ۹ ساله از تغییرات قیمت این ارز دیجیتال (۲۰۱۹-۲۰۱۰) را خواهیم دید و همچنین وقایع تاریخی‌ و رویدادهایی که بر قیمت بیت کوین تاثیر‌گذار بوده‌اند را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

فهرست:

قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۰قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۱قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۲قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۳قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۴قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۵قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۶قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۸قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۹نکاتی درباره قیمت بیت کوینپیش‌بینی بزرگان از قیمت بیت کوین
رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۰

بیت کوین راه خود را با ارزش ۰ دلار در سال ۲۰۰۹ آغاز کرد. این قیمت تا سال ۲۰۱۰ ثابت باقی ماند. در این مدت، بیت کوین در مرحله معرفی و توسعه بود و اساسا ارزش دیگری نداشت.

۱۷ می ۲۰۱۰: راه‌اندازی نخستین صرافی بیت کوین

در هفدهم می ۲۰۱۰، نخستین صرافی بیت کوین با وب‌سایتی به آدرس BitcoinMarket.com، فعالیت خود را شروع کرده و اولین جهش در قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال تا ۰.۰۰۳ دلار اتفاق افتاد.

۲۲ می ۲۰۱۰: نخستین پرداخت با بیت کوین

نخستین پرداخت بیت کوین توسط لازلو هانیچ یکی از کاربران انجمن بیت کوین تالک در می ۲۰۱۰ صورت گرفت. او برای خرید دو پیتزا از رستوران جک‌سانویل، ۱۰,۰۰۰ بیت کوین پرداخت که قیمت آنها در حدود ۴۱ دلار بود. در این زمان ارزش بیت کوین برای نخستین بار بر مبنای دلار و برابر با ۰.۰۰۴ دلار قرار گرفت.

۱۱ جولای ۲۰۱۰: معرفی بیت کوین در وب‌سایت slashdot.org

در ۱۱ جولای ۲۰۱۰، خبر انتشار نسخه‌ی ۰.۳ بیت کوین در وب‌سایت خبری و فناوری محبوب slashdot.org قرار گرفته و نظر بسیاری از علاقه‌مندان به فناوری‌های نوین را جلب کرد. پنج روز پس از این ماجرا، ناگهان نرخ معامله‌ی بیت کوین ۱۰ برابر شده و از قیمت ۰.۰۰۸ دلار به ۰.۰۸ دلار رسید. در اواخر سال ۲۰۱۰، ارزش کل بازار بیت کوین به ۱ میلیون دلار رسید.

۱۸ جولای ۲۰۱۰: راه‌اندازی صرافی MtGox

در ۱۸ جولای ۲۰۱۰، جد مک کالب برنامه‌نویسی که به خاطر توسعه‌ی شبکه‌ی همتا‌به‌همتای ای‌دانکی در سال ۲۰۰۰ معروف شده بود، اعلام کرد که صرافی ام‌تی‌گاکس برای خرید‌وفروش بیت کوین به صورت تمام وقت راه‌اندازی شده است.

مک‌کلاب در ۶ مارس ۲۰۱۱ این صرافی را به مارک کارپلس در ژاپن فروخته و این صرافی در عرض سه سال بیشتر مبادلات بیت کوین را به خود اختصاص داد.

۱۵ آگوست ۲۰۱۰: نخستین هاردفورک بیت کوین

در ۱۵ آگوست ۲۰۱۰، فردی ناشناس با سوء استفاده از نحوه‌ی پردازش اعداد در کامپیوتر، یک تراکنش جعلی ایجاد کرده و ۱۸۴,۴۶۷,۴۴۰,۷۳۷.۰۸۵۵۴۰۷۸ (حدود ۱۸۴ میلیارد) واحد بیت کوین ایجاد می‌کند. این تعداد ۹ هزار برابر مقداری بود (۲۱ میلیون) که می‌توانست در آن زمان به صورت قانونی در سیستم وجود داشته باشد. توسعه‌دهندگان بیت کوین و اعضای انجمن به‌سرعت این باگ را تشخیص داده و چند ساعت بعد نسخه‌ی جدیدی از بیت کوین که این مشکل را حل کرده بود را انتشار دادند. یک‌روز بعد زنجیره‌ی معتبر زنجیره‌ی جعلی را مغلوب کرده و عملکرد شبکه به وضعیت عادی بازگشت.

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۰

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۰: ۰.۰۶$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۰: ۰.۳۹$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۱

سال ۲۰۱۱ برای بیت کوین از چندین جهت اهمیت داشت. از آنجایی‌ که بیت کوین منبع باز نوشته شده بود، سایر پروژه‌ها و ارزهای دیجیتال با به‌کارگیری کد آن، متولد شدند.

اولین حباب بیت کوین و تصادم آن نیز در همین سال اتفاق افتاد. بر اساس گزارشی در ماه ژانویه، ۱۰۵,۰۰۰ بلاک استخراج شدند که معادل ۲۵ درصد از کل مقدار کوین‌های اولیه بیت کوین بود. در اواسط ژوئن ۲۰۱۱، بهای بیت کوین به ۳۲ دلار رسید اما هک صرافی بزرگ ام‌تی‌گاکس موجب شد تا این کوین ۹۰ درصد از ارزش خود را از دست داده و در انتهای سال به قیمت ۲ دلار تنزل کند. چنین افت قیمتی منجر به کاهش علاقه و اشتیاق مردم نسبت به کریپتوکارنسی‌ها در آن سال گردید. در ادامه جزئیات مربوط به رویدادهای این سال را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

۹ فوریه ۲۰۱۱: قیمت بیت کوین به ۱ دلار رسید

دو سال از پیدایش بیت کوین گذشته و این ارز دیجیتال برای نخستین بار در صرافی ام‌تی‌گاکس بر مبنای دلار قیمت‌گذاری می‌شود. انتشار این خبر در رسانه‌های محبوب نقطه‌ی عطفی برای بیت کوین به شمار رفته و موجب افزایش محبوبیت آن گردید.

۲۷ مارس ۲۰۱۱: راه‌اندازی صرافی‌های معامله‌ی بیت کوین با سایر ارزهای فیات

در ۲۷ مارس ۲۰۱۱، نخستین صرافی انگلیسی به‌نام بریت‌کوین برای معامله‌ی بیت کوین با پوند استرلینگ بریتانیا دایر گردید. چند روز بعد در ۳۱ مارس، صرافی بیت کوین برزیل، سرویسی را برای مبادله‌ی بیت کوین با رئال برزیل و دلار آمریکا ارائه کرد. در ۵ آوریل پلتفرم بیت مارکت تسهیلاتی را برای معامله‌ی بیت کوین با یورو و دیگر ارزها ارائه داد. چنین رویدادهایی، خرید‌وفروش بیت کوین را برای صدها میلیون کاربر جدید آسان کرده و بازار به سرعت گسترش پیدا کرد.

۱ ژوئن ۲۰۱۱: انتشار مقاله‌ای درباره‌ی سیلک‌رود (آمازون مواد مخدر)

در یکم ژوئن ۲۰۱۱، مقاله‌ی با عنوان «وب‌سایتی در دارک‌وب که هر گونه دارویی (مواد مخدری) در آن یافت می‌شود» توسط آدرین چن در رسانه‌ی آمریکای گاکر منتشر شده و افراد بسیاری این مقاله را خواندند ناگهان مردم به این حقیقت پی بردند که بیت کوین کاربرد ارزشمندی داشته و کاملا منحصر به فرد است. در این مقاله لینکی به وب‌سایت صرافی ام‌تی ‌گاکس داده شده بود. با گذشت یک هفته پس از انتشار این مقاله، نرخ بیت کوین در مقابل دلار افزایش یافته و به رکورد جدید ۳۱ دلار دست یافت.

۱۹ ژوئن ۲۰۱۱: اولین هک صرافی ام‌تی‌گاکس

هکری با به‌دست آوردن اطلاعات کاربری یکی از حسابداران رسمی‌ ام‌تی ‌گاکس، توانست یک نسخه‌ی قدیمی از پایگاه اطلاعات مربوط به مشتریان شامل آدرس‌های ایمیل و پسوردهای هش شده‌ی آنها را به‌دست آورد. او با در اختیار داشتن سطح دسترسی سرپرست شبکه، شروع به تولید درخواست‌های بی‌شمار برای فروش بیت کوین‌هایی کرد که واقعا وجود نداشتند. این مسئله موجب کاهش مصنوعی قیمت‌ها شده و بیت کوین تا مرز ۰.۰۱ دلار سقوط کرد. صرافی ام‌تی‌گاکس معاملات جعلی را معکوس کرده و برای بازگردانی سیستم و بازیابی امنیت خود به مدت هفت روز معاملات را متوقف کرد. دو صرافی بزرگ دیگر نیز برای بازبینی امنیتشان معاملات خود را به مدت محدودی متوقف ساختند. دیری نگذشت که یک نسخه از پایگاه داده‌ی دزدیده شده فاش شد و از آن برای حمله به حساب‌های کاربران کیف‌پول MyBitcoin که پسورد یکسانی با ام‌تی ‌گاکس داشتند استفاده شد. در این حمله، ۴,۰۱۹ بیت کوین از ۶۰۰ حساب به سرقت رفت.

۱۹ دسامبر ۲۰۱۱: سریال محبوب تلویزیونی «the good wife» یک اپیزود خود را به بیت کوین اختصاص داد

پس از اعلان اولیه‌ی اینکه سریال تلویزیونی «The good wife» قصد دارد یکی از اپیزودهای خود را با عنوان «Bitcoin for dummies» به ترند بیت کوین اختصاص دهد، بسیاری از سرمایه‌گذاران بر سر افزایش قیمت این ارز و رکورد جدید آن شرط‌بندی کردند و نزدیک به ۹.۴۵ میلیون تماشاگر در ۱۵ ژانویه‌ی ۲۰۱۲ به تماشای این سریال نشستند.

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۱

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۱: ۰.۳۰$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۱: ۲۹.۶۰$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۲

در سال ۲۰۱۲، شاهد افزایش قیمت تقریبا یکنواختی در بیت کوین بودیم. بیت کوین در ۲۰۱۲ توانست توجه بسیاری از رسانه‌ها را به خود جذب کرده و نرخ پذیرش آن در بین مردم افزایش یافت. ارزش بیت کوین در ابتدای این سال، ۴ دلار و در انتها به حدود ۱۳ دلار رسید.

 ۱۱ فوریه ۲۰۱۲: توقف فعالیت دو صرافی پاکسوم و ترید هیل

در ۱۱ فوریه‌ی ۲۰۱۲، سرویس آنلاین پرداخت پاکسوم که به‌خاطر ابزار تبادل بیت کوینش شهرت داشت اعلام کرد که در راستای پیروی از مواضع قانونی تمامی معاملات خود را متوقف می‌کند. دو روز پس از این خبر مقامات نظارتی صرافی ترید هیل را وادار به متوقف کردن کسب‌وکار خود کرده و بلافاصله تمامی بیت کوین‌ها را برای بازگرداندن سرمایه‌ی سپرده‌گذاران فروختند.

۱۵ نوامبر ۲۰۱۲: پذیرش بیت کوین توسط وردپرس

وردپرس اعلام کرد که پی‌پل به‌تنهایی از ارائه‌ی سرویس به بیش از ۶۰ کشور ممانعت می‌کند و بسیاری از شرکت‌های ارائه‌ی خدمات کارت‌های اعتباری نیز سیاست‌های محدود کننده‌ی مشابهی دارند. وردپرس در اطلاعیه‌ای گفت که یک نویسنده در کشورهایی همچون هائیتی، اتیوپی و یا کنیا نباید به خاطر محدودیت‌هایی که در سیستم پرداخت این کشورها وجود دارد از سرویس‌هایش محروم شوند.

۲۸ نوامبر ۲۰۱۲: نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین

اولین نصف شدن پاداش بلاک در این تاریخ اتفاق افتاد. در راستای رسیدن به اهداف اولیه‌ی بیت کوین و مطابق با مکانیزم طراحی آن و برای کنترل عرضه و تقاضا، پاداش استخراج بلاک هر چهار سال یک‌بار نصف می‌‌شود. روزهای نصف شدن از پیش برنامه‌ریزی شده و تا سال ۲۱۴۰ که ۲۰,۹۹۹,۹۹۹.۹۷۶۹ بیت کوین استخراج شود، ادامه دارد.

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۲

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۲: ۴.۲۷$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۲: ۱۳.۷۰$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۳

سال ۲۰۱۳ را می‌توان سالی در نظر گرفت که بیت کوین کار خودش را به‌صورت جدی شروع کرد. در این سال، این ارز دیجیتال خودش را بهتر نشان داد و نرخ پذیرش پرسرعتی را تجربه کرد. نخستین دستگاه خودپرداز بیت کوین نیز در سال ۲۰۱۳ و در کالیفرنیا شروع به‌کار کرد. وب‌سایت سیلک رود که بستری برای تراکنش‌های بازار سیاه و کالاهای قاچاق بود نیز تعطیل شد.

با توجه به نمودار قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۳، در ۲۸ مارس ۲۰۱۳، حجم کل بازار بیت کوین به ۱ میلیارد دلار رسید. بیت‌کوین در ۲۰۱۳ نوسان قیمت شدیدی را تجربه کرد. در ابتدای این سال ، قیمت بیت کوین ۱۳ دلار بوده و در ماه آوریل به ۲۶۶ دلار رسید. با این وجود در ماه می به ۱۳۰ دلار و در ماه ژوئن به ۱۰۰ دلار تنزل پیدا کرد. در ماه نوامبر بیت کوین توانست از مرز ۱۰۰۰ دلار عبور کند اما قیمت آن در ماه دسامبر به ۶۰۰ دلار کاهش یافت. قیمت بیت کوین در اواخر سال ۲۰۱۳ به ۸۰۰ دلار رسید. در ادامه جزئیات این حوادث را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

۱۱ مارس ۲۰۱۳: هاردفورک در نسخه‌ی ۰.۰۸

این هاردفورک کمی اعتماد مردم نسبت به بیت کوین و اعتبار تراکنش‌های آن را تحت‌تاثیر قرار داد. قیمت‌ها کمی پایین آمده و صرافی ام‌تی گاکس، سپرده‌گذاری بیت کوین خود را به صورت موقت تعلیق کرد. توسعه‌دهندگان بیت کوین، ماینرها و اعضای انجمن سریعا به این مسئله رسیدگی کرده و پس از چند ساعت فورکی در شبکه اتفاق افتاد.

۲۵ مارس ۲۰۱۳: بحران اقتصادی قبرس

این طرح برای نجات قبرس از بحران اقتصادی و بانک‌های ورشکسته این کشور با رایزنی رئیس جمهور قبرس، گروه یورو، کمیسیون اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین‌الملل پول برای کمک مالی ۱۰ میلیارد یورو به این جزیره مطرح شد. از پیش‌شرط‌های این کمک مالی، مالیات سنگینی بود که به اکثریت حساب‌های بانکی‌ای که بیش از ۱۰۰,۰۰۰ یورو موجودی داشتند تعلق می‌گرفت. مالیات‌های سنگین تنها نگرانی شهروندان ثروتمند قبرس نبوده بلکه در بسیاری از کشورها نظیر روسیه که سیاست‌های مالیاتی سخت‌گیرانه‌ای دارند وجود دارد. مردم قبرس برای حفاظت از دارایی‌های خود پیش از آنکه مالیاتی تعلق بگیرد، آنها را به بیت کوین تبدیل کردند. پس از این ماجرا، قیمت بیت کوین از ۸۰ دلار به ۲۶۰ دلار رسید.

۱۰ آوریل ۲۰۱۳: افزایش حجم معاملات و از کار افتادن سرورهای ام‌تی‌گاکس

در ابتدا تصور می‌شد حمله‌ی DDoS بر روی بزرگ‌ترین صرافی بیت کوین یعنی ام‌تی‌گاکس رخ داده است اما بعدا مشخص شد که از کار افتادن سرورها در اثر هجوم معامله‌گرانی بوده است که تحت تاثیر اعلام طرح نجات مالی قبرس، دست به خرید بیت کوین زده‌اند.

۲۰ نوامبر ۲۰۱۳: چین شرکت در بازار بیت کوین را برای مردم خود آزاد می‌کند

فردی به نام ای‌ (YI) در یکی از انجمن‌های اقتصادی اظهار می‌کند که مردم چین برای شرکت در بازار بیت کوین هیچ گونه محدودیتی نداشته و آزاد هستند. او در گفته‌هایش چشم‌انداز خوبی را برای آینده‌ی این ارز متصور شد. سخنان او انرژی تازه‌ای به بازار بیت کوین در چین بخشیده و حجم معاملات در این کشور به بیش از دو برابر بزرگ‌ترین صرافی آن زمان یعنی ام‌تی‌گاکس رسید.

۵ دسامبر ۲۰۱۳: دولت چین استفاده از بیت کوین توسط موسسات مالی این کشور را ممنوع اعلام کرد

با محبوبیت روزافزون بیت کوین در چین، مسئولین مالی این کشور نگران شده و اعلام کردند که نوآوری ساتوشی ناکاموتو قابلیت استفاده به عنوان یک ارز را ندارد. به همین جهت موسسات مالی و بانک‌های این کشور حق استفاده از بیت کوین را در معاملات، بیمه و هرگونه سرویس مرتبط با آن را ندارند. با گذشت چند هفته از این ماجرا، محدودیت‌های بیشتری به بازارهای مبادله‌ی ارزهای دیجیتال در چین وارد گردید. ۱۰ روز بعد، قیمت بیت کوین از ۱۰۲۲ دلار به حدود ۸۳۹ دلار کاهش پیدا کرد.

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۳

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۳: ۱۳.۴۴$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۳: ۱.۲۳۷.۵۵$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۴

سال ۲۰۱۴ برای بیت کوین سال خوبی نبود و با افت شدید قیمت همراه بود. مهم‌ترین علت این افت قیمت، پایان یافتن کار صرافی ام‌تی‌گاکس بود که در آن زمان بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال به‌شمار می‌رفت و بیشتر حجم مبادلات بیت کوین را به خود اختصاص می‌داد. این حادثه تاثیر مخربی بر بازار بیت کوین گذاشت. از سویی دیگر ممنوع اعلام شدن بیت کوین در چین نیز وضعیت را وخیم‌تر کرد.

در ماه فوریه قیمت بیت کوین به ۶۰۰ دلار کاهش پیدا کرده و در ماه مارس به ۴۵۰ دلار رسید. نوسان بیت کوین در این سال بیشتر بین ۳۰۰ الی ۷۰۰ دلار گزارش شده است.

۷ فوریه ۲۰۱۴: حملات به صرافی‌های بزرگ

صرافی‌های بیت استمپ، ام‌تی‌گاکس و بی‌تی‌سی‌ای همگی در اثر حملات DDoS، معاملات خود را متوقف ساختند. صرافی ام‌تی‌گاکس در ششم فوریه ابتدا برداشت‌های خود را بست و این موجب کاهش قیمت بیت کوین شد.

۲۴ فوریه ۲۰۱۴: ام‌تی‌گاکس تعطیل شد!

پس متوقف شدن برداشت‌ در صرافی ام‌تی‌گاکس در ۶ فوریه و اعلام اینکه هکرها توانسته‌اند با استفاده از خاصیت انعطاف‌پذیری مضر سرور این صرافی و موتور ترید آن را مورد حمله قرار دهند، سایر صرافی‌ها و کسب‌وکارهای بیت کوین بیانیه‌ی مشترکی صادر کرده و سوء مدیریت از سوی مدیران این صرافی ژاپنی را محکوم کردند. پس از افشای اطلاعات مربوط به این حملات، مشخص شد که ۷۴۴,۰۰۰ بیت کوین از دست رفته است. این موضوع به شدت در قیمت بیت کوین تاثیرگذار بود و به طور کلی دو سال بازار را به رکورد کشاند.

۶ مارس ۲۰۱۴: شایعه‌ی پیدا شدن ساتوشی ناکاموتو

روزنامه‌نگاری به نام لین مکگرات گودمن در مقاله‌ای با عنوان «چهره‌ی پشت بیت کوین» عنوان می‌کند که مهندسی در تمپل‌سیتی ایالت کالیفرنیا همان خالق بیت کوین است. مقاله‌ی گودمن توجه افراد بسیاری را به سمت این شخص جلب کرد اما او این مسئله را انکار کرده و اعلام کرد که هیچ گونه ارتباطی با بیت کوین نداشته است.

۲۶ مارس ۲۰۱۴: سازمان خدمات درآمد داخلی بیت کوین را مشمول مالیات اعلام کرد

سند مربوط به سیاست‌نامه‌ی سازمان خدمات داخلی، بیت کوین را یک دارایی و نه یک ارز دانسته و از همین رو مشمول مالیات بر سرمایه است.

۲۷ ژوئن ۲۰۱۴: شرکت خدمات مارشال ایالات متحده آمریکا، ۲۹,۶۵۶ بیت کوین ضبط شده را به مزایده گذاشت

نزدیک به ۳۰۰۰۰ بیت کوین که از وب‌سایت غیرقانونی سیلک‌رود در اکتبر ۲۰۱۳ ضبط شده بودند توسط سرویس مارشال ایالات متحده در گروه‌های ۳۰۰۰تایی به مزایده گذاشته شدند.

۱۸ جولای ۲۰۱۴: پذیرش بیت کوین توسط شرکت دل

مایکل دل بنیان‌گذار شرکت دل در توییتر اعلام کرد که از این به بعد مشتریان می‌توانند محصولات این شرکت را با بیت کوین خریداری کنند.

۸ سپتامبر ۲۰۱۴: پذیرش بیت کوین توسط برین‌تری زیرمجموعه‌ی پی‌پل

برین‌تری شرکت تابعه‌ی پی‌پل اعلام کرد که قصد دارد با همکاری کوین‌بیس، بیت کوین را به عنوان روش پرداخت در پلتفرم خود بپذیرد.

۱۱ دسامبر ۲۰۱۴: پذیرش بیت کوین توسط مایکروسافت

شرکت مایکروسافت اعلام کرد که برای خرید اپلیکیشن‌ها، بازی‌ها و سایر محتواهای دیجیتال در فروشگاه‌های آنلاین ویندوز و ایکس‌باکس از مشتریان خود بیت کوین می‌پذیرد.

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۴

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۴: ۱۱۱.۵۶$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۴: ۱،۰۰۷.۰۰$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۵

سال ۲۰۱۵ امید دوباره‌ای برای بازار بیت کوین بود. هرچند که در ابتدای سال قیمت بیت کوین از ۳۰۰ دلار به ۱۵۰ دلار رسید، اما این افت قیمت برای مدتی طولانی‌ دوام نیاورد و در ماه مارس مجددا بیت کوین بین ۲۰۰ الی ۳۰۰ دلار نوسان کرد. این شروع مجددی برای افزایش قیمت بیت کوین بود. قیمت بیت کوین در نوامبر ۲۰۱۵ به ۵۰۴ دلار رسیده و در انتهای سال با قیمت ۴۰۰ دلار معامله می‌شد.

۲۶ ژانویه ۲۰۱۵: راه‌اندازی صرافی کوین‌بیس

استارتاپ کوین‌بیس که پیش‌تر به عنوان پردازشگر پرداخت بیت کوین فعالیت کرده و جذب سرمایه کرده بود اعلام کرد که قصد دارد از پلتفرم معامله‌ی بیت کوین خود نیز رونمایی کند.

۳ ژوئن ۲۰۱۵: انتشار سیاست‌نامه‌ی بیت کوین و ارزهای دیجیتال در نیویورک

سرپرست امور مالی ایالات متحده نیویورک، ضوابطی را برای قانون‌گذاری بر روی بیت کوین و ارزهای دیجیتال مربوط به کسب‌وکارهایی که در نیویورک فعالیت می‌کردند منتشر کرد.

۱۵ آگوست ۲۰۱۵: پیشنهاد هاردفورک بیت کوین XT

مایک هرن و گوین اندرسون از توسعه‌دهندگان بیت کوین کور نسخه‌ی جدیدی از کلاینت بیت کوین به‌نام Bitcoin XT را منتشر کردند. این نسخه در راستای بحث صورت گرفته در مورد تغییر سایز بلاک منتشر شد. در بیت کوین XT، بلاک‌ها به‌جای طول ثابت ۱ مگابایت، اندازه‌ی متغیری داشته که بیشترین آن ۱ مگابایت است. این پروپوزال در نهایت نتوانست حمایت کافی از سوی جامعه‌ی بیت کوین را به‌دست آورد و با شکست مواجه شد.

۱۸ سپتامبر ۲۰۱۵: قانون‌گذاران ایالات متحده بیت کوین را یک کالا اعلام کردند 

کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده اعلام کرد که بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال ماهیتا کالا هستند.

۲۲ اکتبر ۲۰۱۵: دیوان دادگستری اروپا بیت کوین را از مالیات بر ارزش افزوده معاف کرد

دیوان دادگستری اروپا اعلام کرد، معامله‌ی بیت کوین در اتحادیه‌ی اروپا مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیست.

۳ نوامبر ۲۰۱۵: لوگوی بیت کوین توسط کمیته‌ی یونیکد پذیرفته شد

کمیته‌ی یونیکد، نماد بیت کوین را به صورت حرف B و دو خط عمودی پذیرفت و آن را در لیست استانداردهای یونیکد ثبت کرد.

۸ دسامبر ۲۰۱۵: گوون برانون ادعا کرد کریگ استیون رایت همان ساتوشی ناکاموتو است

گوورن برانون نویسنده و محقق امنیت اطلاعات، مقاله‌ای را در مجله‌ی وایرد منتشر کرد که ادعا می‌کرد فردی استرالیایی به‌نام دکتر کریگ استیون رایت با استناد به پست‌های وبلاگ، ایمیل‌های افشا شده و پیام‌های رد‌وبدل شده‌ی او یا همان ساتوشی ناکاموتوی واقعی است و یا کلاه‌برداری نابغه است.

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۵

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۵: ۱۶۴.۹۲$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۵: ۴۶۳.۱۸$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۶

در اوایل این سال، بیت کوین با قیمت ۴۰۰ دلار معامله می‌شد اما ارزش آن در ماه‌های بعد افزایش یافت. این افزایش قیمت مستمر، اعتماد و انگیزه‌ی سرمایه‌گذاران را بیشتر می‌کرد.

در اواسط ماه ژوئن ، سرمایه‌گذاران چینی شروع به خرید بیت کوین کردند و از این رو جهش نسبتا بزرگی در قیمت بیت کوین تا ۷۷۳.۹۴ دلار اتفاق افتاد.

در انتهای سال ۲۰۱۶، بیت کوین با قیمت ۶۳۸ دلار معامله می‌شد.

۱۴ ژانویه ۲۰۱۶: مایک هرن توسعه دهنده‌ی گوگل بیت کوین را رد کرد

مایک هرن در یک پست وبلاگ عمومی اعلام کرد که بیت کوین رسما شکست خورده و او حاضر نیست در هیچ‌یک از برنامه‌های توسعه‌ی بیت کوین شرکت کند. هرن از توسعه‌دهندگان سابق گوگل بوده و پروژه‌ی بیت کوین جی که نسخه‌ی جاوا بیت کوین کور است را توسعه داده است.

۴ آوریل ۲۰۱۶: راه‌اندازی نخستین پلتفرم خرید‌وفروش ارزهای دیجیتال

نسخه‌ی اولیه‌ی پلتفرم غیرمتمرکز خرید‌وفروش ارزهای دیجیتال به‌نام اُپن بازار با هدف فراهم ساختن معاملات همتا‌به‌همتا بدون هیچ‌گونه واسطه، کارمزد و یا محدودیتی در معاملات راه‌اندازی شد.

۲ می ۲۰۱۶: کریگ رایت ادعا کرد که همان خالق بیت کوین است 

پس از پنج‌ماه غیبت، کریگ استیون رایت بالاخره در منظر عموم در پستی ادعا کرد که همان ساتوشی ناکاموتو واقعی است.

۹ جولای ۲۰۱۶: نصف شدن پاداش بلاک

پاداش ماینینگ بلاک برای دومین‌ بار در این تاریخ نصف شده و به ۱۲.۵ بیت کوین به ازای هر بلاک رسید.

۲ آگوست ۲۰۱۶: هک صرافی بیتفینکس 

صرافی بیتفینکس بزرگ‌ترین صرافی این زمان به‌لحاظ حجم معاملات هک شد و اعلام کرد ۱۱۹,۷۵۶ بیت کوین از سرمایه‌ی کاربران آن به‌علت وجود یک نقص امنیتی به سرقت رفته است. این قیمت بیت کوین را شدت تحت تاثیر قرار داد و سقوط شدیدی را تجربه کرد.

۹ نوامبر ۲۰۱۶: انتصاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا 

دونالد ترامپ برخلاف تصور عموم هیلاری کلینتون رقیب انتخاباتی خود را شکست داده و به‌عنوان رئیس جمهور آمریکا منصوب گردید. در این راستا ارزش بازار آمریکا ۱ درصد سقوط کرد. این اتفاق در قیمت بیت کوین تاثیر گذار بود و آن را افزایش داد.

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۶

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۶: ۳۷۳.۹۲$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۶: ۹۷۲.۱۷$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷

بیت کوین در این سال رشد قیمت شدیدی را تجربه کرده و به بالاترین قیمت خود از ابتدا رسید. در آغاز این سال برای نخستین بار قیمت بیت کوین به ۱۰۰۰ دلار پس از سه سال افت شدید رسید. پس از آن در ماه مارس برای نخستین بار قیمت بیت کوین به قیمت یک اونس طلا رسید. در ماه می و ژوئن بیت کوین با قیمت‌های ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ دلار معامله می‌شد.

در آگوست ۲۰۱۷، بیت کوین کش متولد شد و این درحالی بود که قیمت ارز دیجیتال شماره یک دنیا یعنی بیت کوین به ۴۰۰۰ دلار رسیده بود. این افزایش قیمت به دنبال راه‌اندازی ماهواره‌ی بیت کوین بود که برای پخش بیت کوین از فضا طراحی شده بود.

در اکتبر ۲۰۱۷، قیمت بیت کوین ۳۰۰ درصد رشد داشته و به ۱۰۰۰۰ دلار برای نخستین بار رسید. این افزایش قیمت تا ماه دسامبر یعنی زمانی که قیمت بیت کوین به ۱۹,۷۸۲ دلار رسید ادامه یافت.

با این حال ظرف کمتر از ۱۰ روز بیت کوین حدود یک سوم از ارزش خود را از دست داده و قیمت آن به ۱۴۰۰۰ دلار رسید.

۳ ژانویه ۲۰۱۷: قیمت بیت کوین پس از سه سال مجددا به ۱۰۰۰ دلار رسید

بیت کوین پس از سه سال به رکورد ۱۰۰۰ دلار رسیده و مخاطبان جدیدی به دست آورد

۱۰ مارس ۲۰۱۷: عدم پذیرش ETF بیت کوین

دولت ایالات متحده، طرح صندوق قابل معامله در بورس (ETF) که توسط دوقلوهای وینکلواس ارائه شده بود را نپذیرفت.

۱ آوریل ۲۰۱۷: ژاپن بیت کوین را به عنوان یک روش قانونی پرداخت پذیرفت

ژاپن بیت کوین را به عنوان یک روش قانونی پرداخت پذیرفته و قانون‌گذاری‌هایی به این منظور صورت گرفت.

۱ آگوست ۲۰۱۷: فورک بیت کوین و تولد بیت کوین کش

پس از سال‌ها بحث و مشاجره در خصوص مقیاس‌پذیری بیت کوین، بالاخره زنجیره‌ی بلاک‌های بیت کوین به دو سوی متفاوت گرویده شدند. زنجیره‌ی قدیمی یا همان بیت کوین با به‌کارگیری راهکارهای مقیاس‌پذیری نظیر سگویت موافق بوده و زنجیره‌ی فورک شده (بیت کوین کش) به سمت افزایش سایز بلاک رفتند.

۳ سپتامبر ۲۰۱۷: چین جمع‌آوری سرمایه از طریق ICO را ممنوع اعلام کرد

قانون‌گذاران چینی عرضه اولیه سکه در این کشور را به دقت بررسی کرده و به علت ریسک موجود و پروژه‌های اسکم، جمع‌آوری سرمایه از طریق کریپتوکارنسی‌ها را ممنوع اعلام کردند.

۱۳ اکتبر ۲۰۱۷: قیمت بیت کوین برای نخستین بار به بیش از ۵,۰۰۰ دلار رسید

بیت کوین برای نخستین بار به رکورد بیش از ۵۰۰۰ دلار دست یافته و با شروع از قیمت ۹۶۶ دلار از ابتدای سال به ۵۲۴۳ دلار رسید.

۲۵ اکتبر ۲۰۱۷: هاردفورک بیت کوین گلد (Bitcoin gold)

این هاردفورک با هدف غیرمتمرکزتر کردن فرایند استخراج صورت گرفت و تنها با گذشت چند ساعت از زنجیره‌ی اصلی ۶۶ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد.

۲۸ نوامبر ۲۰۱۷: قیمت بیت کوین برای نخستین بار به ۱۰,۰۰۰ دلار رسید

بیت کوین بزرگ‌ترین مقاومت خود را شکسته و از ۱۰۰۰۰ دلار عبور کرد.

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۷: ۸۱۹.۶۲$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۷: ۱۹،۳۳۶.۴۵$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۸

سال ۲۰۱۸ برای بیت کوین، سالی پر از آزمون و خطا بود. در ابتدای این سال، بیت کوین با قیمت ۱۳,۳۶۸ دلار معامله می‌شد. تا ۷ ژانویه رشد غیرقابل انتظاری تا ۱۶,۴۵۵.۹۹ دلار را تجربه کرد و این بالاترین قیمتی بود که بیت کوین توانست در سال ۲۰۱۸ بدست آورد.

بیت کوین در ابتدای ماه مارس با قیمت ۱۱,۵۴۷ دلار معامله می‌شد اما الگوی کاهشی ادامه یافته و قیمت آن برای چندین ماه بین ۵۰۰۰ الی ۶۰۰۰ دلار نوسان کرد. با وجود اینکه همه انتظار داشتند بیت کوین دوباره خود را احیا کند اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده و اوضاع تا انتهای سال بد و بدتر شد. در انتهای ۲۰۱۸ بیت کوین با قیمت ۴۰۰۰ دلار معامله می‌شد.

۸ ژانویه ۲۰۱۸: کوین مارکت کپ صرافی‌های کره جنوبی را از لیست محاسبات خود حذف کرد

حذف صرافی‌های کره جنوبی از لیست محاسبات کوین مارکت کپ منجر به سقوط شدید بیت کوین شد. مقامات مالی کره جنوبی در این راستا تحقیقات خود را در خصوص سرویس‌های ارائه شده در حوزه‌ی ارزهای دیجیتال توسط بانک‌های مرکزی این کشور با رویکردی انتقادی نسبت به اقدامات این کشور و تاثیر منفی آن بر بازار شروع کردند.

۱۳ ژانویه ۲۰۱۸: پایان استخراج هشتاد درصد از کل بیت‌کوین‌ها

از ۲۱ میلیون بیت کوین اولیه، ۱۶,۸۰۰,۰۰۰ کوین تا تاریخ ۱۳ ژانویه ۲۰۱۸ استخراج شده و تنها ۲۰ درصد از آنها برای استخراج باقی است.

۳۰ ژانویه ۲۰۱۸: منع تمامی تبلیغات مربوط به کریپتوکارنسی‌ها توسط فیس‌بوک

شبکه‌ی اجتماعی فیس‌بوک تمامی تبلیغات مربوط به بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام می‌کند. این کار در راستای جلوگیری از سوء استفاده کلاه‌برداران و پروژه‌های اسکم صورت گرفت.

۷ مارس ۲۰۱۸: الزام ثبت قانونی صرافی‌های ارز دیجیتال آمریکا به دستور SEC

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اعلام کرد که تمامی پلتفرم‌های آنلاین خرید‌وفروش ارزهای دیجیتال در این کشور باید به عنوان صرافی ثبت شوند.

۱۴ مارس ۲۰۱۸: گوگل تبلیغات مربوط به ارزهای دیجیتال را ممنوع کرد

گوگل اعلام کرد که تبلیغات مربوط به ارزهای دیجیتال و ICOها را از ماه ژوئن متوقف خواهد ساخت.

۱۰ ژوئن ۲۰۱۸: هک صرافی کوین‌ریل

صرافی کوین ریل در کره‌ی جنوبی هک شده و ۴۰ میلیون دلار به سرقت رفت.

۲۶ جولای ۲۰۱۸: رد ETF بیت کوین توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالت متحده برای دومین با لیست کردن صندوق قابل معامله در بورس بیت کوین که توسط دوقلوهای وینکلواس ارائه شد مخالفت کرد.

۳ آگوست ۲۰۱۸: انتشار خبر راه‌اندازی بکت 

بازار بورس نیویورک، استارباکس و مایکروسافت اعلام کردند که بر روی راه‌اندازی پلتفرمی به‌نام بکت کار می‌کنند. بکت از فناوری مایکروسافت کلاود استفاده کرده تا اکوسیستم دارایی‌های دیجیتال قانونی و منبع‌بازی را به‌وجود آورد.

۳۱ اکتبر ۲۰۱۸: بیت کوین ۱۰ ساله شد

بیت کوین ۱۰ ساله شده و همچنان در میان ارزهای دیجیتال، بزرگ‌ترین بازار و بیشترین حجم معاملات را دارد.

۱۵ نوامبر ۲۰۱۸: هاردفورک بیت کوین کش

در نوامبر ۲۰۱۸، هاردفورکی در بیت کوین کش که خود از بلاک چین بیت کوین جدا شده است، رخ داده و بلاک چین آن را به دو شبکه‌ی بیت کوین ABC و بیت کوین SV تقسیم نمود.

۳ دسامبر ۲۰۱۸: سختی شبکه‌ی بیت کوین به‌شدت کاهش یافت

سختی استخراج بیت کوین ۱۵ درصد کاهش یافت.

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۸

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۸: ۳،۲۳۲.۵۵$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۸: ۱۷،۱۷۱.۵۶$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۹

بیت کوین سال ۲۰۱۹ را با شرایطی نه‌چندان بد آغاز کرد و از جولای ۲۰۱۸ برای نخستین‌بار توانست مجددا به ۸۰۰۰ دلار برسد. بیت کوین در یک شب در کنار سایر ارزهای دیجیتال رشد ۱۴ درصدی را تجربه کرد. در ادامه رویدادهای مهم سال جاری را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

۹ فوریه ۲۰۱۹: خبر راه‌اندازی پلتفرم بکت

مدیرعامل شرکت ICE خبر راه‌اندازی پلتفرم بکت که یک بازار قانونی برای دارایی‌های دیجیتال است را اعلام کرد.

 ۶ می ۲۰۱۹: شرکت سرمایه‌گذاری ۷ تریلیون دلاری فیدلیتی، خرید‌و فروش بیت کوین را در پلتفرم خود راه‌اندازی می‌کند 

شرکت فیدلیتی که در اکتبر ۲۰۱۸ به عنوان سرویس‌دهنده‌ی حفاظت از ارزهای دیجیتال و معاملات فرابورس شروع به‌کار کرده بود، اعلام کرد که خرید‌و فروش را برای سرمایه‌گذاران نهادی خود راه‌اندازی خواهد کرد.

۷ می ۲۰۱۹: هک صرافی بایننس

بایننس یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های ارزهای دیجیتال در این تاریخ هک شده و ۷۰۰۰ بیت کوین که در زمان نوشتن این مقاله بیش از ۴۰ میلیون دلار ارزش دارند به سرقت رفت.

۱۹ می ۲۰۱۹: امکان ارسال بیت کوین بر روی پیام‌رسان واتس‌اپ

بیتکوینیست اعلام کرد که کاربران از این پس می‌توانند با استفاده از ربات lite.im و اجرای دستورات آن، در واتس‌اپ بیت کوین مبادله کنند.

۲۳ می ۲۰۱۹: غول مخابرات جهان بیت کوین را به‌عنوان روش پرداخت می‌پذیرد

شرکت ای‌تی‌اند‌تی، غول مخبرات جهان در راستای مشتری‌مداری و برای راحتی کاربرانش اعلام کرد که پرداخت از طریق ارزهای دیجیتال را از طریق درگاه پرداخت بیت‌پی خواهد پذیرفت.

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۹

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۹: ۳،۳۹۴.۵۲$

بالاترین قیمت تا اواخر ماه می : ۸،۸۰۰$

در زیر اینفوگرافیکی از مهم‌ترین وقایع تاریخی که بر روی ارزش بیت کوین تاثیر گذاشتند را می‌بینید:

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

چند نکته‌ای درباره قیمت بیت کوین

قیمت بیت کوین برحسب ارزهای فیات همچون دلار آمریکا، یوان چین و یا یورو سنجیده می‌شود. علاوه بر این، بیت کوین ظاهرا مشابه تمامی آیتم‌هایی است که در بورس اوراق بهادار بین‌المللی معامله می‌شوند. برخلاف ارزهای فیات، قیمت مصوبی برای بیت کوین وجود نداشته و قیمت آن تنها بر اساس میانگین قیمتی که در نمودارهای قیمت صرافی‌های جهانی وجود دارد مشخص می‌شود. قیمت جهانی بیت کوین از میانگین قیمت معامله آن در صرافی‌های مختلف بدست می‌آید. بنابراین در خصوص ارزهای دیجیتال این امری کاملا طبیعی است که در هر صرافی با قیمتی متغیر با میانگین مبادله شوند.

عرضه و تقاضا

پاسخ عمومی به این پرسش که چرا بیت کوین با این قیمت مبادله می‌شود؟ چیزی نیست به جز عرضه و تقاضا. بهای بیت کوین از نقطه‌ی تلاقی تقاضای خریداران و عرضه‌ی فروشندگان به دست می‌آید. با چنین سازوکاری، روشن است که بیشتر عرضه توسط خریداران اولیه و ماینرها صورت می‌گیرد.

عرضه 

بیت کوین نیز با الهام گرفتن از طلا، به‌گونه‌ای طراحی شده است که مقدار اولیه‌ی محدودی (۲۱ میلیون) دارد. سرمایه‌گذاران اولیه‌ی بیت کوین که به اندازه‌ی کافی باهوش بودند، پیش از افزایش قیمت چشم‌گیر آن، به میزان کافی از این ارز خریدند و استخراج کردند. معروف‌ترین آنها ساتوشی ناکاموتو همان خالق بیت کوین است که تصور می‌شود ۱ میلیون بیت کوین داشته باشد.

اگر روزی ناکاموتو تمام سکه‌هایش را در بازار بفروشد، انباشته شدن این سکه‌ها در بازار موجب افت شدید قیمت می‌شود. این اتفاق ممکن است برای هر سرمایه‌دار بزرگ دیگری نیز رخ دهد اما هر فرد عاقلی که به دنبال بازگشت سرمایه و به حداکثر رساندن سود خود باشد، فروش خود را در طول زمان توزیع کرده تا تاثیر منفی بر قیمت را به حداقل برساند.

تقاضا 

در حال حاضر پاداش ماینینگ بلاک‌های بیت کوین، ۱۲.۵ بیت کوین است و با این میزان، بیت کوین نرخ تورمی معادل ۴ درصد در سال دارد. این نرخ در سال ۲۰۲۰ که پاداش بلاک نصف خواهد شد، کمتر می‌شود. با وجود تورم ۴ درصدی، ارزش بیت کوین در حال افزایش است که این از میزان تقاضای بالا برای این ارز دیجیتال حکایت می‌کند.

نمودار قیمت و رشد بیت کوین از ابتدای 2010 تاکنون

چرخه‌ی هایپ بیت کوین

یکی از روش‌های معمول برای ارزیابی تقاضای ورودکنندگان جدید بازار، تحلیل داده‌های گوگل ترندز از سال ۲۰۱۱ تا به امروز است. تنها کافی است میزان جست‌وجوی واژه‌ی بیت کوین را بررسی کنید. این آمار میزان علاقه‌ی عمومی نسبت به یک موضوع را انعکاس می‌دهد که همبستگی زیادی با قیمت دارد. علاقه‌ی بیش از حد عموم نسبت به یک موضوع موجب مبالغه در قیمت شده و گزارش رسانه‌ها در خصوص افزایش قیمت بیت کوین، خریداران حریص و نا آگاه را به ایجاد یک حلقه‌ی بازخورد می‌کشاند. در نهایت حباب قیمتی شکل می‌گیرد که طول عمر زیادی ندارد. بیت کوین در طول عمر خود حداقل دو چرخه‌ از از این نوع را تجربه کرده و در آینده نیز تجربه خواهد کرد.

دست‌کاری بازار

دست‌کاری قیمت‌ها جزء جداناپذیری از بازار بیت کوین هستند. زمانی بیشترین قیمت بیت کوین نتیجه‌ی به‌کارگیری الگوریتم‌های ترید خودکار و یا ربات‌هایی بودند که در صرافی ام‌تی‌گاکس اجرا می‌شدند. تمامی شواهد حاکی از آن هستند که این ربات‌ها تحت نظارت مارک کارپلس به عملیات جعلی و دست‌کاری قیمت‌ها با سرمایه‌های کاذب مشغول بودند.

صرافی ام‌تی‌گاکس ، تنها صرافی بزرگ در زمان خودش بود و کنترل بازار را تماما در دست داشت. امروزه صرافی‌های بزرگ بسیاری وجود دارند بنابراین اگر یکی از آنها دست به عملیات جعلی بزند، نمی‌تواند تأثیری به وسعت ام‌تی‌گاکس بر قیمت‌ها بگذارد.

سیاست‌های بانک‌ها

در اواخر ۲۰۱۰، ویزا، مسترکارت، وسترن یونیون و پی‌پل حمایت‌های مالی به سایت ویکی‌لیکس را مسدود کردند. طبق درخواست ساتوشی ناکاموتو خالق بیت کوین، جولین آسانژ از پذیرش بیت کوین تا اواسط ۲۰۱۱ خودداری کرد. با این وجود این قضیه تاثیر به‌سزایی در دیدگاه عموم نسبت به بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال غیر قابل سانسور و بدون مرز گذاشت.

شاید برایتان جالب باشد که داستان وب‌سایت سیلک رود که به جرم ایجاد یک بازار سیاه برای فروش دارو تبدیل شده بود و در نهایت انعکاس آن در رسانه‌ها، بیت کوین را به بسیاری از افرادی که هنوز اسم آن را نیز نشنیده بودند معرفی کرد.

ریسک‌های عمدهاین جمله را که بیت کوین هنوز یک پروژه‌ی آزمایشی و دارایی پرریسکی است به کرات شنیده‌ایم.این باور تاثیرات منفی‌ای بر وی قیمت می‌گذارد که مهم‌ترین آن می‌توان به ممنوع شدن بیت کوین و یا تحت قوانین محدود کننده ق
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1198252
  • منبع: arzdigital.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.