طبق پستی که در وبلاگ گوگل منتشر شد، گوگل بیگ کوئری (BigQuery) که یکی از سرویسهای رایانش ابری گوگل در مقیاس پتابایت (۱۰۰۰ برابر ترابایت) برای جمعآوری کلان داده است، با استفاده از مجموعه دادههای (Dataset) اتریوم درباره تجزیه و تحلیل قراردادهای هوشمند تحقیق خواهد کرد.
بیگ کوئری قابلیت بررسی و تحلیل تمامی دادههای موجود بر روی بلاک چین اتریوم را فراهم کرده است. پروژه ETL اتریوم در گیتهاب همان کد برنامهنویسی است که برای جمعآوری اطلاعات از بلاک چین اتریوم و انتقال آن به بیگ کوئری نیاز دارید.
گوگل به دنبال همکاران و بلاک چینهای جدید است.
قابل دسترسی کردن دادههای بلاک چینهدف از قابل دسترسی کردن اطلاعات بلاک چین اتریوم در سرویس رایانش ابری گوگل، دسترسی آسانتر به این اطلاعات است. اتریوم از رابط برنامهنویسی یا همان API های مختلفی برای عملکردهای گوناگون نظیر چک کردن موجودی کیف پول استفاده میکند، اما نقاط پایانی رابط برنامه نویس (API endpoints) به راحتی برای دستیابی به تمامی اطلاعات ذخیره شده در بلاک چین نمیتوانند پاسخگو باشند.
این در حالی است که استفاده از رابط برنامهنویسی ما را از دیدن تصویری بزرگتر که از دادهها شکل گرفته محروم میکند، اما سرویس BigQuery OLAP اجازه تجزیه و تحلیل و آنالیز این دادهها را میدهد. در این بلاگ نموداری از هزینه تراکنشها و اترهای ارسال شده در سال جاری نشان داده شده است.
این مصورسازیها میتواند در تصمیمگیری برای اعمال تغییرات و بروزرسانیها در شبکه اتریوم مفید واقع شود.
از این پس گوگل این امکان را برای کاربران فراهم میکند که با استفاده از برنامه Parity که در رایانش ابری آن اجرا خواهد شد، اطلاعات بلاک چین اتریوم از این دفتر کل توزیع شده استخراج شود.
همچنین این برنامه اطلاعات را به صورت روزانه از بلاک چین اتریوم که شامل تراکنشهای اتر و تمامی توکنهاست، استخراج میکند و به صورت طبقهبندی شده جهت تجزیه و تحلیل در بیگ کوئری ارائه میدهد.
علاوه بر این کتابخانه پایتون بیگ کوئری این امکان را به مشتریان خواهد داد تا جداول داده را در کرنلز (Kernels) – پلتفرم کدنویسی درون مرورگری استارتآپ کگل (Kaggle) – تحلیل کنند.
تجزیه و تحلیل قراردادهای هوشمندهمچنین بیگ کوئری گوگل امکان آنالیز فراخوانی قراردادهای هوشمند، زمان تراکنشها و عملکرد این قراردادها را فراهم کرده است.
از دیگر دستاوردهای گوگل در بیگ کوئری تجزیه و تحلیل قراردادها و مجموعه دادههای تراکنشها برای شناسایی پراستفادهترین قراردادهای هوشمند از لحاظ تراکنشها میباشد. جدولی که در این زمینه به دست آمده ۱۰ قرارداد هوشمند پراستفاده اتریوم که مبتنی بر استاندارد ERC-721 میباشند را نشان میدهد.
قرارداد هوشمند و بازی کریپتوکیتیز محبوبترین قرارداد هوشمند با استاندارد ERC-21 میباشد. کد اصلی قرارداد هوشمند از زمانی که در بلاک چین اتریوم به وجود آمده است این اجازه را به کاربران خواهد داد تا به تمامی وقایعی که در آن اتفاق افتاده دسترسی داشته باشند. قابلیت دیگری که گوگل فراهم کرده این است که شما میتوانید بازیهای مشابه کریپتوکیتیز یا هر قرارداد مشابه را با استفاده از جاکارد (Jaccard) که از User Defined Functions جاوا اسکریپت استفاده میکند، پیدا کنید.
از دیگر قابلیتهای تجزیه و تحلیل که وجود دارد قابلیت یافتن ۱۰ توکن محبوب با استفاده از حجم تراکنشهاست. در برنامه Parity همانطور که در چارت زیر نمایش داده شده است، امکان مشاهده تراکنشهای یک توکن در هر روز و در بازه زمانی خاصی وجود دارد.
مصورسازی بیشتراستفاده از گراف دادهها که تفکرات موجود در شبکه را از تراکنشهای کیفپولها جمعآوری کند و آنها را در قالب نمودار و چارت نشان دهد، یکی دیگر از قابلیتهای این برنامه است.
در مثالی که در تصویر زیر آمده، ۵۰,۰۰۰ تراکنش که بین کیفپولهای مختلف که به عنوان نود (نقطه) در تصویر در نظر گرفته شدهاند به صورت گرافیکی نمایش داده شده است. تراکنشهای مختلف هم با خطوط رنگی بین کیفپولها قابل مشاهده است. این تصویر با استفاده از الگوریتم مدولاریتی ساخته شده است.
قسمت اعظمی از سورس کد قراردادهای هوشمند به طور رایگان قابل دسترسی است و کاربران گوگل عملکرد این قراردادها را میتوانند ارزیابی کنند و حتی از آن برای تفحص قراردادهایی که کد منبعشان قابل دسترسی نیست اما عملکردهای مشابهی دارند، استفاده کنند.
سرویس رایانش ابری گوگل شروعی قدرتمند برای آنالیز قراردادهای هوشمند از طریق بیگ کوئری داشته است.
منبع: ccn