مسجدجامعی اظهار داشت: در شهر تهران لازم است نمونه هایی از خانه های پدری و نیاکان اعم از سیاست مدار و بازرگان و مراجع ماندگار باشد تا با سبک معماری و شیوه زندگی آنها بیشتر آشنا شویم و به قول قدما «خانه و میراث پدری را گم نکنیم»

به گزارش جماران؛ ​احمد مسجدجامعی در مراسم تجلیل از حافظان بناهای تاریخی تهران در منطقه 12 و در جمع معماران، شهرسازان و مدیران شهری گفت: مشکل مناطق مرکزی تهران چون منطقه 12 خالی شدن آن از زندگی است به نحوی که در بخش‌هایی زندگی جریان پیدا نمی کند.

عضو شورای شهر تهران با بیان این که کناره های خیابان ها و معابر در این مناطق، در زمینه تجارت و خدمات فعال است اما در عمق محله ها شاهد تبدیل خانه‌ها به انبار، خوابگاه و مسافرخانه هستیم بیان داشت: متاسفانه ساختن یکی دو مکان جدید یا بازسازی برخی خانه های تاریخی به تنهایی کافی نیست و رونق دادن به آن ها نیازمند تصمیم ها و برنامه های گسترده است. 

وی با توجه به برگزاری این مراسم در خانه مدرس یادآور شد: مدرس برای شیوه اداره شهر از عبارت «بلدیه استبداد و بلدیه مشروطه«  بهره می گیرد. این تعبیر را مدرس زمانی به کار گرفت که عوامل رضاخان کم کم بر امور شهری مسلط می شدند و زمینه را برای اداره استبدادی شهر و کشور آماده می کردند. سال ها گذشت و زمانی که قانون بلدیه، امکان انتخاب شهردار را از نمایندگان مردم گرفت همه متوجه معنای صحبت مدرس شدند و به معنای سخن او پی بردند.

مسجدجامعی در ادامه اظهار داشت: در شهر تهران لازم است نمونه هایی از خانه های پدری و نیاکان اعم از سیاست مدار و بازرگان و مراجع ماندگار باشد تا با سبک معماری و شیوه زندگی آنها بیشتر آشنا شویم و به قول قدما «خانه و میراث پدری را گم نکنیم» 

عضو شورای شهر با اشاره به این که در دو دوره پیشتر شورای شهر (دوره سوم) مصوبه ای داشتیم که خانه سید عبداله بهبهانی در سرپولک تملک و بازسازی شده و در اختیار شهر قرار گیرد گفت: در سال اول شورای پیش که ریاست شورا را عهده دار بودم تصویب شد که خانه‌های سید حسن مدرس و شیخ فضل اله نوری تملک و حفظ و بهره برداری شود. در آن دوره شهرداری اقدامی نکرد. ولی خانه مدرس به همت بخش خصوصی تملک و بازسازی شد و اکنون یک پایگاه میراثی و قرآنی است.

وی افزود: متأسفانه درباره خانه های سید عبداله بهبهانی و شیخ فضل اله نوری شهرداری، نه آن دوره ها و نه پس از آن، اقدامی نکرد. این در حالی است که هر سه بنا در منطقه 12 واقع شده اند. امسال درباره اجرای هر دو مصوبه پیشین تذکر دادم و اکنون نیز از شهردار محترم می خواهم توفیقی را که دیگران از دست دادند ایشان درک کنند.

مسجدجامعی در پایان با توجه به قرار داشتن محله عودلاجان در منطقه 12 گفت: عودلاجان در واقع برگرفته از «او» به معنای آب است به قرینه سرچشمه که در کنار آن قرار دارد و امیدوارم قلب تهران یعنی همین منطقه 12، همچنان سرچشمه بالندگی زندگی و قلب تپنده تهران باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.