حرف های جالب اولین گزارشگر زن بسکتبال ایران

اولین گزارشگر زن بسکتبال گفت: مطمئنم به زودی از تلویزیون هم گزارش زنده خواهم داشت.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، بعضی اتفاق‌ها که در خیلی از کشورها می‌تواند عادی تلقی شود در کشور ما به راحتی یک موج رسانه‌ای در فضای مجازی به راه می‌اندازد و خبرش حسابی در شیپور می‌شود و چند ساعتی همه از آن می‌گویند.

اتفاقی مثل گزارش یک بازی بسکتبال به صورت زنده آن هم از رادیو شاید خیلی رخداد مهمی نباشد اما وقتی پسوند «اولین» در ابتدای خبر آن قرار می‌گیرد این اتفاق را حسابی خاص و جذاب می‌کند. نعیمه ظفر، مربی بسکتبال که نزدیک به سه سال در رادیو، برنامه مجله تخصصی بسکتبال بانوان را اجرا می‌کند، صبح چهارشنبه گذشته دو مسابقه لیگ بسکتبال بانوان را گزارش کرد. اولین بازی را حدود 10 دقیقه و برای دومی به‌طور کامل در کسوت گزارشگر حاضر شد و مسابقه را گزارش کرد. با این بانوی گزارشگر که شاید بتوان او را به عنوان سدشکن گزارشگران زن ایران نامید گفت‌وگوی کوتاهی انجام داده‌ایم.

*حسابی نام‌تان بر سر زبان‌ها افتاده و از شما به عنوان اولین بانوی گزارشگر زن یاد می‌کنند. این خبر صحت دارد؟

چهارشنبه صبح دو بازی را برای رادیو ورزش گزارش کردم. بازی اول از 4 کوارتر 10 دقیقه‌ای تقریباً حدود 10 دقیقه با فاصله‌های نامنظم روی آنتن بودم، ولی برای بازی دوم زمان بیشتری به ما دادند و به صورت زنده آن را گزارش کردم.

*تجربه‌‌اش چگونه بود؟

من سه سال است که در رادیو ورزش، برنامه مجله بسکتبال بانوان را اجرا می‌کنم و می‌شود گفت تنها تجربه‌ام در رادیو همان برنامه و برنامه جهان ورزش است. یک برنامه تولیدی هم داشته‌ام، اما گزارشگری کاملاً یک دنیای متفاوت است و خیلی فرق می‌کند. تجربه خوبی بود و خودم از کارم راضی بودم.

*فکر می‌کنید بتوانید روزی برای تلویزیون هم گزارش کنید؟

با این روندی که من پیش می‌روم مطمئنم این کار را هم انجام می‌دهم.

*می‌دانید که، در تلویزیون محدودیت‌های بیشتری وجود دارد.

با توجه به فعالیت‌هایی که در فدراسیون‌های والیبال، بسکتبال و فوتبال برای ورزش بانوان انجام می‌شود و داستان‌های حجاب و پوشش اسلامی ما برای حضور در میادین بین‌المللی در حال حل شدن است، مسلماً در صداوسیما هم تمهیداتی برای پخش گزارشگری خانم‌ها انجام می‌شود. وقتی تیم‌ها به بازی‌های آسیایی بروند یا در المپیک حاضر شوند، رسانه ملی آن را پخش خواهد کرد و این خودش روندی می‌شود که با حفظ ارزش‌ها بتوانیم به صورت مستقیم از تلویزیون، هم بازی‌ها را ببینیم و هم گزارش کنیم.

*با همان تجربه کارشناس برنامه ورزشی بودن گزارش بازی را به شما دادند؟

من در اصل مربی بسکتبال هستم ولی به خاطر این برنامه رادیویی که در آن کارشناس بسکتبال بودم با پیشنهاد و حمایت دکتر قاسمی، مدیر شبکه ورزش رادیو توانستم این کار را انجام بدهم. ابتدا قرار بود گزارش من به صورت دوزبانه باشد که بعد به خاطر محدودیت زمانی که روی آنتن داشتیم در همان تایم محدود فقط به زبان فارسی گزارش کردیم.

*از گزارشگران ورزشی در رشته‌های مختلف هم الگو گرفتید؟

ما در بسکتبال چند برند داریم. آقای ابوالحسنی و آقای افشین رضاپور و آقای آیدین مقیمی‌پور را داریم که سه آدم متفاوت با سه نوع گزارش متفاوت هستند. من از بچگی بسکتبال بازی می‌کردم، آن موقع تنها برنامه بسکتبال که از تلویزیون پخش می‌شد، «بسکتبال نوین» بود که 7 صبح روزهای جمعه با صدای آقای آتشی و آقای ابوالحسنی پخش می‌شد. لحن صحبت آنها علاقه‌ و انگیزه‌ مرا به بسکتبال و دیدن بازی‌های NBA بیشتر کرد. یک جورهایی آقای ابوالحسنی و آقای رضاپور و آقای آتشی از کسانی بودند که من به صدایشان گوش می‌کردم و سعی کردم از تجربیات‌شان استفاده کنم. خانم صدف سبحانی، تهیه‌کننده برنامه‌های رادیو که بسکتبال بانوان را به صورت مجزا وارد رادیو کردند هم یکی از کسانی بودند که استارت این کار را زدند.

*پس از گزارش‌تان از سوی مسئولان بازخوردی گرفتید؟

آقای دکتر قاسمی خیلی حمایت کردند و راضی بودند؛ البته من باید از ایشان تشکر کنم چون لطف کردند و این فرصت را به ما دادند. ایشان جزو اولین کسانی بودند که تماس گرفتند و تشکر کردند. آقای مشحون، رئیس فدراسیون و خانم کرم‌‌زاده، نایب‌رئیس فدراسیون بسکتبال هم خیلی لطف کردند و تشکر کردند.

 

دیدگاه تان را بنویسید