شیوه های مختلفی مانند آب درمانی و بادکش برای ریکاوری ورزشکاران به کار گرفته میشوند که میتوانند درد عضلات را کمتر کنند و به ریکاوری سرعت ببخشد. حتی ورزشکاران مبتدی نیز میتوانند از این روشها استفاده کنند، اما باید به یاد داشته باشید که این روشها باید با مشورت پزشک و افراد متخصص انجام شود.
به گزارش جی پلاس، با روشهای مختلفی که اخیرا برای ریکاوری ورزشکاران به کار میروند عبارتند از:
۱. آب درمانی:
معمولا این نوع درمان تحت نظر مربیان و یا متخصصان انجام میشود. استخرهای یخ برای مثال میتوانند سوزش عضلات را کم کنند و از میزان التهاب بکاهند. این روش برای ورزشکارانی که ورزشهای پر برخورد انجام میدهند و دچار کبودی و دردی میشوند قابل استفاده است.
۲. بادکش:
در بازیهای المپیک سال گذشته تعدادی از ورزشکاران به نام همچون مایکل فلپس از این روش استفاده کردند. بادکش کبودیهایی بر روی بدن بر جای میگذارد، ولی برای ریکاوری موثر است. بادکش با گذاشتن لیوانهای شیشهای بر روی بدن و ایجاد مکش انجام میشود. بادکش روشی برای مقابله با التهاب است و بافتهای عضلانی را می کشد.
۳. تحریک عضلات:
این روش با کمک دستگاههای خالی انجام میشود که در اختیار مربیان و متخصصان ورزشی است. با کمک این دستگاه الکترودهایی بر روی عضلات بدنی قرار داده میشوند و با کمک آنها عضلات تحریک میشوند. گفته میشود که این روش به بهبودی جریان خوب و کاهش التهاب کمک میکند و درد را بعد از تمرین کاهش میدهد.
۴. اتاق اکسیژن:
در این روش ورزشکاران در اتاقهایی می نشینند که فشار اکسیژن در آنها بالا است. در این اتاقها کمپرس و ماساژ انجام میشود. این نوع درمان میزان اکسیژن در خون را افزایش میدهد و به بدن کمک میکند که ریکاوری بهتری داشته باشد و خستگی عضلات کاهش یابد.
۵. لیزر درمانی :
از لیرز با شدت کم برای درمان آسیبدیدگیهای ورزشی استفاده میشود. این روش دردی ندارد. لیرز باعث ایجاد تعادل در عصبها میشود و تیم جریان خون را بهبود می بخشد. برای رفع کبودیها و حتی پارگیها از لیزر میتوان استفاده کرد.
۶. طب سوزنی:
در این روش از سوزنهای مخصوص و خیلی ریز استفاده میشود. میتوان با طب سوزنی درد عضلات را کاهش داد. بعد از طب سوزنی ورزشکاران احساس میکنند که تنش و درد در بدن آنها کمک میشود.
منبع: ایسنا