در گفت وگو با جی پلاس مطرح شد
شمسایی: دنبال تخریب تیم ملی فوتسال نباشیم/ جام جهانی جای آزمون و خطا نیست
یک کارشناس فوتسال می گوید ایران در هنگام بازی با ازبکستان، در مقابل پاورپلی این تیم مشکل داشت و نیازمند اصلاح ساختار دفاعی خود است.
امیر شمسایی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی جی پلاس؛ درباره پیروزی دشوار تیم ملی فوتسال ایران مقابل ازبکستان با وجود اینکه شاگردان ناظمالشریعه با شکست مصلحتی جلوی آرژانتین به دنبال مسیر راحتتری در دور حذفی جام جهانی فوتسال بودند اما در عمل اینطور نبود، گفت: مسئله مهم این است که مسابقات جام جهانی به ما آموخت که هیچ تیمی از پیش بازنده نیست. شاید شکست های سنگینی را شاهد بودیم مانند تایلند که به قزاقستان باخت ولی برزیل خیلی سخت ژاپن را برد. نوع بازی اینطور بود که بحث تاکتیکی اثرگذار نبود و همه دنبال برداشتن یار مستقیم خود بودند تا به گل برسند. در شرایط کنونی فوتبال و فوتسال که بسیار علمی شده است، هنوز هم نقش بازیکنی که یار مستقیم خود را دریبل بزنند، پررنگ است. اینطور نیست که 40 دقیقه تاکتیکی بازی کنید. یک جایی همه چیز به بن بست می خورد و مجبورید بازیکنانی داشته باشید که قابلیت دریبل زدن را داشته باشند.
او درباره مشکلات تیم ملی در دیدار با ازبکستان که باعث خطرناک شدن وضعیت صعود ایران شده بود، گفت: مسئله مهم درباره تیم ملی، حمایت از این تیم است تا به جمع چهار تیم برود. دنبال تخریب نباشیم. نقد خیلی خوب است و به کادرفنی تیم ملی کمک می کند اما خدای نکرده دنبال تخریب تیم نباشیم. تیم ملی در ساختار دفاعی خود و در بحث "پاور پلی" (استفاده یک تیم از دروازه بان در حمله برای برتری نفری بر تیم مقابل) مقابل تیم حریف مشکل داشت. با توجه به اینکه روز دوشنبه با قزاقستان بازی می کنیم که تیمهای باشگاهی این کشور به قدرت پاور پلی خود در فوتسال معروف هستند و این موضوع به تیم ملی قزاقستان هم تسری پیدا کرده است، مهم است که ایرادهای کارمان را اصلاح کنیم. به طور صددرصد ما را آنالیز کرده اند و می دانند در دفاع پاور پلی مشکل داریم.
این کارشناس فوتسال با اشاره به مشکلات تیم ملی جلوی ازبکستان اظهار کرد: فکر می کنم ازبکستان در هنگام پاور پلی خیلی گل زد اما اگر اشتباهات فردی و نوع چیدمان خودمان در زمان دفاع 2-2 یا 1-2-1 اصلاح می شد، توپ های ازبکستان گل تبدیل نمی شد. وقتی با ترکیب 2-2 در دفاع بودیم، با یک تغییر و جا به جایی حریف ترکیب تیم ملی 1-2-1 می شد. خیلی مهم است اندازه زمین را در نظر داشته باشیم و بازیکن راس ما که مقابل اولین بازیکن حریف است، نقش پررنگی دارد. مربیان باید سریعا تذکر بدهند که عقب تر بازی کنیم. وقتی بالا بازی کنیم، فاصله بازیگنان کناری با بازیکن راس زیاد می شود و از همان فاصل توپ را به تیر دوم میدادند و ایران گل میخورد. وقتی احمدعباسی جلو بود، خیلی دفاع نمیکرد. با فشار که میاوردند، بین احمدعباسی و محمد شجری خالی میشد و باز هم به تیر دوم میدادند گل میخوردیم. ما بازیکن دفاعی هم داشتیم و میتوانستیم با این بازیکنان بیشتر جلوی تاکتیک پاورپلی ازبکستان بازی کنیم. به خاطر همین موضوع بود که بازیکنان داخل زمین به جای بازیکن، محو توپ میشدند. باید ساختار دفاعی را درست کنیم و بازیکنان حاضر در منقه دفاعی جمع تر بازی کنند.
شمسایی به توقعات از تیم ملی فوتسال و فشار روی تیم ملی اشاره کرد و یادآور شد: توقعات از تیم ملی بالا است. مردم هم دوست دارند تیم ملی جمع 4 تیم برود. همین انتظار فشار زیادی روی کادرفنی و بازیکنان گذاشته است. باید یک روانکاو باشد که فشار را کم کند. بحث روانکاو مهم است که آرامش را به تیم ملی برگرداند.
او درباره شناختش از تیم ملی قزاقستان که در دور یک چهارم نهایی با ایران رو به رو خواهد شد گفت: یک قسمتی از بازی این تیم را دیدم. ممکن است 40 دقیقه پاور پلی کنند. بازیکنان ما باید با تمرکز بالا بازی کنند. مطمئن باشید این اتفاق رخ می دهد که پاور پلی کنند. وقتی پاور پلی کنند دو حالت دارد. این اتفاق یک ریسک از تیم حریف است اما فشار مضاعفی را هم روی تیم ما میگذارد. این فشاری که حریف میآورد، مستلزم تمرکز بالایی از سوی تیم ایران است. اگر در این شریط دفاع کنیم و از حریف جلو بیفتیم، مطمئن باشید ممکن است در ادامه به علت شرایط بازی دچار اشتباه شوند.
این کارشناس فوتسال با بیان اینکه بازیکنان ایرانی نسبت به قزاقها کیفیت بالایی دارند گفت: از نظر فنی بازیکنان ما بالاتر هستند اما این دلیل نمی شود که بازی را هم ببریم. اگر بخواهیم مانند هفت، هشت دقیقه آخر بازی با ازبکستان یا آمریکا بازی کنیم و تمرکز تیم بهم بریزد، به مشکل می خوریم.
شمسایی به ایراد بزرگ تیم ملی اشاره کرد و افزود: ایراد بزرگ ما این است که تنها چپ پای ما مهدی جاوید است. وقتی اولادقباد هم وارد زمین می شود مجبور است با پای غیر تخصصی خود بازیکن مقابل را دریبل بزند. ما چپ پای کلاسیک نداریم. وجود چهار بازیکن راست پا در زمین مشکلات ایجاد می کند. باید چپ پای کلاسیک تربیت کنیم.
این کارشناس در پاسخ به این سوال که به نظر میرسد تیم ملی از نظر داشتن بازیکن خلاق با تکنیک فنی بالا هم مشکلاتی دارد و در این زمینه فقط مسلم اولادقباد دیده می شود اظهار کرد: در این دوره فقط این بازیکن را برای دریبل زدن داریم و بقیه مثل او نیستند. بازیکن برداشتن هم دل بزرگ می خواهد. بازیکن تکنیکی کم نداریم ولی در حال حاضر همین بازیکن در تیم ملی است.
این مربی فوتسال درباره اینکه در صورت صعود ایران به جمع چهار تیم برتر جام جهانی و تکرار نتیجه دور گذشته، احتمال دارد استرس و فشار در این تیم کمتر شود، گفت: الان همه ایران و خود بچه ها در فکر این هستند که به جمع چهار تیم بروند. این موضوع فشار مضاعفی آورده است. فکر می کنم اگر به جمع چهار تیم برتر بروند فشار روانی کم می شود. باید استرس تا بازی روز دوشنبه جلوی قزاقستان کمتر شود.
شمسایی درباره یک سری از انتقادها و صحبتها درباره تیم ملی گفت: یک سری صحبت ها شد که تیم ایران پیر است. میانگین سنی تیم ملی تقریبا 32 سال است و اگر اشتباه نکنم بعد از روسیه دوم هستیم. آژرانتین هم یک سال کمتر است. برزیل هم کمتر از ما است. جام جهانی نشان داد جای آزمون و خطا نیست و تیم ها باید تجربه داشته باشند. احساس می کنم بازیکنان یک مقدار سنگین هستند و باطراوت بازی نمی کنند.
دیدگاه تان را بنویسید