ناظران بازار هنر جهانی امیدوارند حراجهای ماه نوامبر به بازار ضعیف هنر امسال پایان بدهد.
به گزارش جماران، حراجی «کریستیز» علاوهبر فروش نقاشی «امپراتوری نور» اثر «رنه ماگریت» که تخمین زده میشود بیش از ۹۵ میلیون دلار فروخته شود و همچنین آثاری از «دیوید هاکنی»، «خوان میرو» و «اد روشا» که در نوزدهم نوامبر به مزایده گذاشته میشوند، حراحی دیگری نیز برای ارائه آثاری از مجموعه متعلق به «ارتگان» را در بیستم نوامبر برگزار خواهد کرد.
«آرتنیوز» نوشت، حراجی «ساتبیز» نیز آثاری از «آلبرتو جاکومتی»، «فرانتس مارک» و «پل گوگن» را در جریان فروش آثار هنر مدرن که در هجدهم نوامبر برگزار میشود به مزایده خواهد گذاشت. «سردیس» (دیهگو) اثر «جاکومتی» با قیمت تخمینی ۱۰ الی ۱۵ میلیون دلار حراج خواهد شد.
در حراج روز یازدهم نوامبر حراجی «ساتبیز» که در هنگ کنگ برگزار میشود، تابلو نقاشی «بدون عنوان» (زرد و آبی) از «مارک روتکو» درحالی به مزایده گذاشته میشود که انتظار میرود بین ۲۹ الی ۳۵ میلیون دلار فروخته شود. البته این نخستینباری نخواهد بود که این تابلو نقاشی به مزایده گذاشته میشود. این نقاشی آبی و زرد که روی بومی با ارتفاع ۲.۴ و عرض ۱.۸ متر خلق شده است، در سال ۲۰۱۵ در حراجی «ساتبیز» واقع در نیویورک به قیمت ۴۶.۵ میلیون دلار فروخته شد. در آن زمان کارشناسان ارزش نقاشی را پیش از برگزاری حراجی بین ۴۰ الی ۶۰ میلیون دلار برآورد کردند.
«مارک روتکو»، نقاش انتزاعی نامدار آمریکایی در سال ۱۹۰۳ میلادی متولد شد. او از سال ۱۹۵۰ میلادی تا ۱۹۷۰ میلادی تابلوهای بزرگ انتزاعی را خلق کرد که بیانگر احساسات بشر بودند. او برای خلق نقاشیهایی در اشکال مختلف که اغلب آنها مستطیل و مربع بودند، به شهرت رسید.
همچنین نقاشی «بدون عنوان» (۱۹۸۲) اثر «ژان میشل باسکیا» که پیشبینی میشود به قیمتی بین ۲۰ الی ۳۰ میلیون دلار فروخته شود توسط «کریستیز» در جریان فروش آثار هنر قرن بیست و یکم در ۲۱ نوامبر به مزایده گذاشته میشود. البته خودنگارهای از «باسکیا» که در حقیقت دو خودنگاره در قالب یک سه لوحی است با قیمت تخمینی بین ۱۰ الی ۱۵ میلیون دلار در حراج آثار هنر مدرن و معاصر فیلیپس که در نوزدهم نوامبر در نیویورک برگزار میشود نیز ارائه خواهد شد. این سه لوحی که از جنس چوب و کاغذ است و «خودنگاره» نام دارد در سال ۱۹۸۳ میلادی توسط «باسکیا» خلق شده است و یادآور مجموعه پرترههای «سرهای سایهای» از «ریچارد هامبلتون» است.
دیگر اثر هنری که در جریان فروش هنر قرن بیست و یکم «کریستیز» ارائه میشود، نقاشی قرمز رنگ «شبکههای بینهایت»(۲۰۱۸) اثر «یایوئی کوساما» است. ارزش این نقاشی بین ۲ الی ۳ میلیون دلار برآورد شده است.
علاوهبر این یک نقاشی منظره اثر «جورجیا اوکیف» در حراج آثار هنر قرن بیستم کریستیز که در نوزدهم نوامبر برگزار میشود نیز ارائه میشود. این نقاشی که «دریاچه جورج در پاییز» نام دارد با قیمت تخمینی 3 الی 5 میلیون دلار به مزایده گذاشته خواهد شد.
در حراجی «بونامز» نیز «پامچال سفید» که پیشبینی میشود بین 4 الی 6 میلیون دلار فروخته شود، در بیستم نوامبر حراج میشود.
«اوکیف» به عنوان یک هنرمند پیشگام آمریکایی موفق شد نوع مشخصی از نقاشی را با استفاده از خلاقیت بصری در ذهنش به وجود آورد. با اینکه تابلوهای نقاشی با موضوع گل مدتها از موضوعات پرتکرار حوزه نقاشی بودند، اما هیچکس پیش از «اوکیف» گلها را این چنین نقاشی نمیکرد. او ضمن اینکه یکی از نخستین هنرمندان آمریکای خالق طراحیهای انتزاعی بود، خلق نماهای زومشده و بسیار نزدیک از گلها توسط به آثار ماندگار تاریخ هنر تبدیل شدند.