نهمین روز از چهلمین جشنواره فیلم فجر؛
واکنش ساعد سهیلی درباره دوئل با برادرش برای کسب سیمرغ
ساعد سهیلی درباره دوئل با سینا مهراد برادرش برای کسب سیمرغ بلورین گفت: سینا هم مانند من این اعتقاد را دارد که تمام جشنواره دشت سیمرغ نیست.
جی پلاس، نشست خبری فیلم سینمایی «شهرک» با حضور عوامل فیلم از جمله علی سرتیپی (تهیه کننده)، علی حضرتی (کارگردان)، نعیم مسچیان (طراح صدا)، کامران کیان ارثی (صدابردار)، شورا کریمی (آهنگساز)، علیرضا برازنده (مدیر فیلمبرداری)، ساعد سهیلی، شاهرخ فروتنیان، کاظم سیاحی، رویا جاویدنیا و همایون ارشادی (بازیگران) برگزار شد.
علی سرتیپی تهیه کننده فیلم سینمایی «شهرک» در ابتدای صحبت های خود عنوان کرد: دوستانی که در این فیلم بودند به شدت در شرایط سختی قرار داشتند به همین دلیل خواستم بابت زحماتشان تشکر کنم.
ساعد سهیلی بازیگر فیلم درباره حضور در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر بیان کرد: طی این سالها من خاطرات خوبی از جشنواره دارم. دیدن فیلم کنار شما لذت بخش بود و امیدوارم این خاطرات خوب ادامه دار باشد.
سهیلی درباره اینکه آیا تابحال تست بازیگری داده است یا خیر عنوان کرد: من قبلا تجربه تست بازیگری داشته ام. اولین فیلمی که قبول شدم انتخاب بازیگر آن جواد عزتی بود و اصرار داشت که من هم باشم و بعد از تست گریم متوجه شد پدرم سعید سهیلی بود. در نهایت در آن تله فیلم بازی کردم و خداروشکر توانستم جایزه بگیرم.
رویا جاویدنیا بازیگر فیلم سینمایی «شهرک» درباره حضور در این فیلم اظهار کرد: حضور در فیلم تجربه جدید و تازه ای بود. همینطور که فیلم را دیدیم برای من بازی کردن و نکردن چالش برانگیز بود. اولین بار بود که در این شراط قرار میگرفتم.
همایون ارشادی بازیگر «شهرک» درباره نقش ساعد سهیلی در این فیلم عنوان کرد: بازی ساعد سهیلی فوق العاده بود. تمام بار فیلم روی دوش ساعد بود و هیچ بازی اغراق آمیزی از او نمیبینید. به او و به علی حضرتی تبریک میگویم زیرا تا به حال چنین فیلمی در سینمای ایران نداشتیم.
مرتضی ضرابی بازیگر «شهرک» درباره حضور خود در این فیلم اظهار کرد: کارگردانی این فیلم کار خیلی خاصی بود. این کار ماندنی است با این که سهم کوچکی در آن داشتم اما به حضور در آن افتخار میکنم.
سرتیپی درباره احتمال حضور و سرمایه گذاری روی فیلمها برای حضور در جشنوارههای بینالمللی اظهار کرد: من فکر میکنم بعد از کرونا سینما باید پوست اندازی کند. فیلمها را باید با استاندارد بالا بسازیم. مردم دیگر برای هر فیلمی به سینما نمیروند. سینما بعد از کرونا شرایط دیگری دارد. ما نمیتوانیم فیلمی بسازیم که نتواند با جهان ارتباط بگیرد. در غیر این صورت سینمای ما منسوخ میشود. این فیلم در خارج از ایران هم میتواند دیده شود و اتفاقات خوبی را رقم بزند.
حضرتی در پاسخ به این سوال که آیا علاقهای ندارد شغل پدر را ادامه دهد، بیان کرد: من به صورت پاره وقت در رسانه کار کردم و از پشت صحنه تئاتر کارم را شروع کردم و واقعا قصد ندارم سینما را کنار بگذارم.
کریمی آهنگساز فیلم درباره حجم بالای موسیقی در فیلم سینمایی «شهرک» عنوان کرد: از دید من موسیقی این اثر زیاد نیست و حضور آن در متن فیلم لازم بود.
حضرتی درباره شباهت این فیلم با سریال کرهای «بازی مرکب» اظهار کرد: درمرحله پُست پروداکشن بودیم سریال «بازی مرکب» پخش شد. خط روایت «شهرک» نه در «بازی مرکب» و نه در دیگر فیلمها وجود ندارد. البته باید بدانیم ممکن است مشابهاتی در این زمینه وجود داشته باشد.
سهیلی درباره انگیزه خود از حضور در این فیلم سینمایی گفت: وقتی فیلمنامه را خواندم دچار تردید شدم نه بخاطر اینکه قراره این کارکتر را بازی کنم، بلکه به این دلیل که قرار است مخاطبان چه برخوردی با آن داشته باشند. من وقتی فیلم را دیدم حس کردم میتواند با مخاطب ارتباط بگیرد.
حضرتی در مورد حس خیال در «شهرک» بیان کرد: در بستر اتفاقی که برای یک بازیگر که نقشی را میپذیرد این فیلم روایت میشود. حس خیال در این فیلم وجود دارد. از یکجایی مخاطب حس میکند یک حس غریبتر و واقعیتر درحال رخ دادن است.
حضرتی کارگردان «شهرک» در مورد میزان تاثیرگذاری فیلمش تصریح کرد: قطعا تاثیر خود را میگذاریم و برای من مهم است چرا که این فیلم تاثیر گذار است پس حتما باید ساخته شود.
سهیلی درباره ارتباط برقرار کردن با نقش خود در «شهرک» بیان کرد: سعی کردم لحظات را باور کنم. البته با کمک عوامل به ویژه علی حضرتی که خیلی به کار مسلط بود و اجازه نمیداد من مسیر غلط را بروم. ما خیلی صحبت میکردیم تا بتوانیم به یک درک مشترک برسیم.
حضرتی در ادامه این بحث گفت: نباید فراموش کنیم گروه بازیگران در «شهرک» درحال تمرین برای بازی در یک فیلم هستند. منطق آنالیز این فیلم با دیگر فیلم ها متفاوت است زیرا اتفاقات روی کاغذ به بازیگران داده میشود و شرایط فیلم کمی نسبت به سایر آثار متفاوت است.
سهیلی بازیگر «شهرک» درباره احتمال دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد، اظهار کرد: خوشحالم که در این 11 سال کنار شما بودم و از همکارانم در سایر فیلمها نکات زیادی یاد گرفتم. کاندیدا شدن یا حتی بدون سیمرغ من هدف طولانی دارم که آن را ادامه میدهم. البته شکی نیست که جشنواره فیلم فجر را با سیمرغ دوست دارم.
حضرتی درباره امکان برقراری ارتباط «شهرک» با مخاطب بیان کرد: طیف وسیعی از مخاطبان میتوانند با فیلم ارتباط بگیرند و اینکه هر مخاطبی از نگاه خود میتواند با فیلم همذاتپنداری کند.
سرتیپی در ادامه این بحث گفت: من طرفدار سینمای بدنه هستم و سینمای بدون حضور مردم را دوست ندارم و نمیپسندم. فکر کنم مردم از فیلم سینمایی «شهرک» استقبال کنند و با آن ارتباط بگیرند چون مردم فیلمهای متفاوت را دوست دارند.
سهیلی درباره اینکه این اثر در ویترین افتخاراتش جا دارد، اظهار کرد:از کاری که کردم، راضی هستم. توانستم مثل کسی که دور از فیلم است مخاطب فیلم باشم و این ارتباط بین من و فیلم برقرار شد.
سهیلی درباره دوئل با سینا مهراد برادرش برای کسب سیمرغ بلورین چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: سینا هم مانند من این اعتقاد را دارد که تمام جشنواره دشت سیمرغ نیست. بازی سینا فوق العاده بود چون با او بزرگ شدم متوجه شدم که او در شخصیت خود در فیلم سینمایی «شادروان» اصلا شبیه شخصیت خودش خارج فیلم نبود.
حضرتی درباره سوژه فیلم سینمایی «شهرک» بیان کرد: قهرمان ما با آرزوی بازیگر شدن وارد شهرک میشود اما اتفاقات رخ داده، ربطی به سینما ندارد. این فیلم درباره هویت و البته خارج شدن از هویت خود و تبدیل شدن به شخص دیگری است. 2 دنیای حقیقی در فیلم داریم یکی در داخل و دیگری در خارج از «شهرک» است. فرهاد مدبر سخت تر میتواند زندگی گذشته را فراموش کند.
سهیلی در انتهای صحبتهای خود اظهار کرد:از عوامل پشت دوربین به ویژه علی افشین راد تشکر میکنم . همه عوامل خیلی زحمت کشیدند تا فیلم به نتیجه برسد.
حضرتی درباره همکاری عوامل در شهرک اظهار کرد:موسیقی شورا کریمی بی نظیر بود و خیلی به لایه های مختلف فیلم کمک کرد. سینما جای پیچیده ای است و با یک کار گروهی میتوان در آن به نتیجه رسید.
حضرتی درباره سکانس خاک کردن پدر، بیان کرد: در آن سکانسی که پدر خاک میشود، ما به این دلیل خاک روی جنازه کفن پوش شده میریختیم که بتوانیم حسی که در فرهاد مدبر به وجود میآید را ببینیم.
نرگس محمدی : من 2 یا 3 روز سر صحنه بودم و واقعا از کار لذت بردم
نشست خبری فیلم سینمایی «2888» با حضور عوامل فیلم از جمله علی اوجی (تهیه کننده)، کیوان علیمحمدی (کارگردان و نویسنده)، علی اکبر حیدری (کارگردان)، مهدی اسلامی (فیلمبردار)، نعیم مسجیان (صداگذار)، سامان احتشامی (آهنگساز)، کامران خلج (طراح گریم)، نرگس محمدی، کامبیز دیرباز، سیاوش مفیدی و شیرین اسماعیلی (بازیگران) برگزار شد.
همچنین پیشکسوتان نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران و افرادی مانند عبدالله نیک فرجام، رستمی، عتیقه چی، نعمت اللهی، براتی، زمانی، کاظمیان، پیروان، نمکی، زارع نژاد، خانواده آلابا محققی، فرزند تیمسار اسکندری و سایر خانواده شهدا در این مراسم حضور داشتند که به درخواست علی اوجی تهیه کننده فیلم؛ با حضور حضار مورد تشویق قرار گرفتند.
علی اوجی تهیه کننده فیلم سینمایی «2888» درباره شهدای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: 265 شهید خلبان، 184 جاوید الاثر و 57 نفر خلبان آزاده داریم. خلبان هایی که در تیتراژ اسامی و عکسهایشان بود نیز در نشست امروز حضور دارند که باعث افتخار است.
علی محمدی کارگردان فیلم سینمایی «2888» درباره فیلم خود بیان کرد: امیدوارم عشقی که در 2888 داشتیم را منعکس کرده باشیم. در نشست خبری امروز قهرمانانی حضور دارند که صحبت کردن در حضور ایشان واقعا سخت است.
سیاوش مفیدی بازیگر فیلم سینمایی «2888» درباره حضور خود در این فیلم اظهار کرد: خیلی دوست داشتم بدانم نظرتان درباره این فیلم چیست. این فیلم، برای من یک افتخار بزرگ است که در فیلمی بازی کردم که در آن از قهرمانانی حرف زده میشود که کمتر به آنها پرداخته شده است. از کیوان علی محمدی و علی حیدری سپاسگزارم که من را انتخاب کردند.
کیوان علیمحمدی درباره تشکر عوامل فیلمش از او در نشست خبری اظهار کرد: دوستان از من تشکر میکنند اما در اصل من باید از آنان تشکر کنم. این دوستان حتی یک ریال هم از من نگرفتند و در فیلمم حضور داشتند. از همه آنها سپاسگزارم.
نرگس محمدی بازیگر فیلم «2888» درباره نقش خود در این فیلم اظهار کرد: من 2 یا 3 روز سر صحنه بودم و واقعا از کار لذت بردم. از علی محمدی تشکر میکنم که به من اعتماد کرد و این نقش را به من داد. تا امروز برای دیدن این فیلم لحظه شماری میکردم.
سامان احتشامی آهنگساز این فیلم در ابتدای صحبتهای خود عنوان کرد: این فیلم ادای دینی به عزیزانی است که برای این مرز و بوم خدمت کرده اند. از علی محمدی سپاسگزارم که موسیقی این کار را به من سپرد. یک موسیقی مینیمالی ساختم که تا به حال آن را انجام نداده بودم و امیدوارم مورد رضایت قرار گرفته باشد.
مسجیان صداگذار این فیلم درباره نقش صداگذاری در فیلم سینمایی «2888» تصریح کرد: این فیلم یکی از بهترین تجربههای من بوده است. همچنین این فیلم رویای هر صداگذاری است چون اکثرا با صدا کار شده است.
اصلانی فیلمبردار فیلم سینمایی «2888» درباره سختی کار خلبانان اظهار کرد: برای تمام صحنهها در این فیلم فکر شده است. من خوشحالم که علی محمدی را میشناسم. بعد از اینکه با خلبانان آشنا شدم نگاهم به زندگیشان عوض شد. 80 کیلو تی ان تی زیر صندلی خلبان وجود دارد و من در این چند روز فهمیدم زندگی خلبانی چیست و باید دست آنها را بوسید. درباره فیلم نیز باید بگویم هیچ پلانی آرشیوی نیست و همه سکانس ها را فیلمبرداری کرده ایم.
شیرین اسماعیلی بازیگر فیلم سینمایی «2888» درباره احتمال دریافت سیمرغ بلورین بیان کرد: ما آنقدر فضا را حس کردیم که از ما دور نیست و این حزن و شادی در ما تنیده شده است و من خودم را در آن فضا دیده ام. خوشحال میشوم سیمرغ بگیرم اما فکر میکنم یک پیشینه ای نیاز دارد. با این حال بی رویا هم نیستم و آرزو بر جوانان عیب نیست!
علی اوجی تهیه کننده فیلم درباره شانس 3 فیلمی که در جشنواره فجر امسال برای دریافت سیمرغ بلورین تدارک دیده است، بیان کرد: کار ما فیلمسازی است و از خوش اقبالی من این است که 3 فیلمم در جشنواره امسال حضور دارد. اینکه کدام فیلم دیده شود به هیئت داوران بستگی دارد ولی هر فیلمی سختی خودش را دارد.
او افزود: علی اکبر حیدری و کیوان علیمحمدی با کمترین امکانات تلاششان را برای «2888» کردند. آنها واقعا پژوهش کردند و مستند هایی را دیده اند تا فیلم را به جشنواره برسانند. نباید فراموش کنیم اینکه ما الان اینجا راحت نشستیم و حرف میزنیم بخاطر تلاش این قهرمانان است. امیدوارم تلاشهای تیممان جواب داده باشد.
حیدری کارگردان فیلم سینمایی «2888» درباره موضوع جنگ تحمیلی در این فیلم عنوان کرد: ما درباره وضعیت جنگ تحمیلی صحبت کردیم که هیچ کجا درباره آن صحبت نشده است. درباره آدمی که در یک اتاق تاریک نشسته و آسمان را رصد میکند 2 سال تحقیق کردیم و فهمیدیم که این بهترین وجه از جنگ است که به آن پرداخته نشده است.
کیوان علیمحمدی کارگردان این فیلم در ادامه این بحث گفت: من ششمین فیلمم را ساختم و هیچ نشست مطبوعاتی به من بد نگذشته است اما الان حالم بد است. این تیم 3 سال زحمت کشید تا این فیلم ساخته شود. من را وارد بازی خود نکنید و اجازه دهید دیگران صحبت کنند.
در ادامه کیوان علیمحمدی با اجازه حضار نشست خبری را ترک کرد و ادامه بحث را به همکاران خود واگذار کرد.
حیدری کارگردان فیلم سینمایی «2888» درباره الگوبرداری از اثری دیگر عنوان کرد: از هیچ اثری الگو نگرفته ایم. ما از ابتدا فیلمنامه را خودمان نوشتیم.
حیدری درباره انتخاب بازیگران برای «2888» گفت: درباره انتخاب بازیگران باید بگویم با کسانی که لطف کردند و بازی کردند بسیار راحت بودیم. همه همراه بودند و فضایی که در کار وجود داشت باعث راحت بودن کار شده بود.
او درباره سوژه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی و مواجهه با جنگ گفت: ما کار ساده ای نداشتیم یعنی کلی مدرک داشتیم و توانستیم یک موضوع را انتخاب کنیم. ما به حالت کلی عملیاتهای مهم در طول 8 سال جنگ تحمیلی را پردازش کردیم. ما کار سختتر را انتخاب کردیم و امیدواریم موفق بوده باشیم.
اوجی درباره به تصویر کشیدن تصویر جنگ در این فیلم تصریح کرد:کارگردانان تصمیم گرفتند از ابتدا تا انتهای جنگ را به تصویر بکشند. خیلی راحت بود اگر یک قهرمان را سوژه قرار میدادند اما کار سخت را انتخاب کردند و سعی کردند داستان را به این شکل روایت کنند. از پژوهش هایی که انجام دادیم حدود 10 سوژه باقی مانده همه از آنها قابلیت فیلم شدن را دارند.
حیدری درباره ساخت فیلم با صدای بیشتر بازیکنان نسبت به حضور فیزیکیشان در فیلم سینمایی «2888» بیان کرد: هر کارگردانی آرزو دارد فیلمی بساز که درباره صدا باشد. در فیلمهای جنگی ما همه چیز را میبینیم. ما خواستیم مخاطب تخیل کند و فکر کردیم این صداست که میتواند تخیل مخاطب را پرواز بدهد. ما سختی کشیدیم تا این فیلم را ساختیم. این دوستان یک ریال پول نگرفتند. کدام از شما دوستان حاضرید پول نگیرید و کار کنید؟
اوجی در ادامه این بحث گفت: باید صدای بازیگر در فیلمی که تماما صدا است، شنیده میشد. فرض کنید قرار است صدای عباس دوران را بشنویم پس باید یک بازیگر توانا آن را میگفت. ما هیچ سوءاستفادهای از این کار نکردیم و پشت صحنه صدا پیشگی ها را هم در فضای مجازی پخش کردیم و هیچ قصد سوءاستفاده ای نداشتیم.
اوجی تهیه کننده فیلم سینمایی «2888» در انتهای صحبت های خود گفت: اکثر زحمات را کیوان علی محمدی کشیده است. من عضو خیلی کوچکی از این کار هستم. شما در جشنواره فجر پشت سر هم فیلم میبیند.
بعد از نشست به پاس تقدیر از ساخت این فیلم هدیه ای را به علی اکبر حیدری کارگردان فیلم سینمایی «2888» اهدا کردند.
دیدگاه تان را بنویسید