رشید حیدری مقدم روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: استفاده بی رویه از فضای مجازی یکی از عوامل کم تحرکی است که موجب افزایش روز افزون 'اسکولیوز' یا همان انحراف در ستون فقرات هم شده است.
وی بیان کرد: استفاده از غذاهای زود آماده شو (فست فود) نیز گسترش یافته در حالیکه می تواند به سلامت بدن آسیب بزند.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه به اندازه هزینه ای که برای تبلیغ چیپس و پفک صورت می گیرد در حوزه سلامت سرمایه گذاری نشده است افزود: باید در تمامی ابعاد سلامت به ویژه اقداماتی که منجر به کاهش هزینه سلامت و افزایش امید به زندگی می شود تلاش کرد.
حیدری مقدم درباره معضل چاقی نیز بیان کرد: در هیچ جا جهان داروی چربی سوز ساخته نشده است و تبلیغات صورت گرفته در این باره کذب است.
وی افزود: وزن 90 درصد افرادی که جراحی لیپوساکشن برای رفع چربی های موضعی انجام داده اند پس از گذشت مدتی از وزنی که در گذشته داشتند بیشتر شده است.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: برای دستیابی به سلامتی راه میانبری وجود ندارد بلکه با تحرک بالا و رعایت رژیم غذایی می توان به سلامت جسمی دست یافت.
حیدری مقدم از شهروندان خواست در هفته سه نوبت و در هر نوبت نیم ساعت به انجام حرکات ورزشی اختصاص دهند تا با کسب سلامتی و پیشگیری از بروز بیماری، هزینه درمان را کاهش دهند.
وی با عنوان اینکه نهادینه کردن سلامت اجتماعی یک ضرورت است اظهار کرد: 75 درصد سلامت در خارج از حوزه بهداشت و درمان است و تنها 25 درصد به این حوزه مربوط می شود.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: 28 دستگاه اجرایی در طرح جامع سلامت با علوم پزشکی همکاری و تعامل دارند.
حیدری مقدم تاکید کرد: نگاه حوزه سلامت در کشورهایی مختلف به پیشگیری است چون اگر به درمان توجه شود نمی توان در این حوزه موفق بود.
وی اضافه کرد: اگر تنها در راستای سلامت فردی، مسایل خود مراقبتی را در جامعه را نهادینه کنیم از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری می شود.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: سبک زندگی و رفتار بهداشتی سالم را باید از سنین پایه به دانش آموزان آموزش داد تا مراجعه افراد در بزرگسالی به مراکز درمانی کاهش یابد.
حیدری مقدم ادامه داد: افزایش تحرک دانش آموزان و کاهش استفاده غذاهای زود آماده شو، در سلامت بلند مدت جامعه کمک می کند.
وی اظهار کرد: ورزش یکی از بهترین روش ها برای کاهش کم تحرکی و جلوگیری از گسترش بیمارهای غیر واگیر در جامعه است.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ورزش در جامعه ما به یک رفتار فانتزی تبدیل شده به گونه ای که افراد وقتی که اوقات فراغت بیشتری دارند با دچار بیماری شدند به ورزش رو می آورند.
حیدری مقدم، اجتماعی شدن سلامت، توجه جدی به مساله سلامت و مسئولیت پذیری متقابل برای توسعه سلامت را برای فعالان در حوزه بهداشت و درمان بسیار حائز اهمیت دانست.
وی یکی از رویکردها و اولویت های دانشگاه علوم پزشکی همدان را توسعه محله های سلامت محور در سال جاری دانست.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی همدان توضیح داد: در این طرح تعدادی از افراد نخبه ساکن در محل کانونی را تشکیل داده و سیاست های سلامت محله را با توجه به شرایط منطقه تدوین می کنند.
حیدری مقدم با تاکید بر اهمیت خود مراقبتی گفت: سلامت تنها در جسم خلاصه نمی شود بلکه سلامت روانی نیز حائز اهمیت است.
وی مثال زد: پدر یک خانواده نباید نقش عابر بانک را داشته باشد بلکه به دغدغه های فرزند گوش داده و برای اعضای خانواده وقت بگذارد.
وی با بیان اینکه سند برنامه جامع سلامت استان تدوین شده است و در این سند فعالیت هایی که هنگام بروز هر چالش و مشکلی باید انجام شود بررسی شده است افزود: 460 شاخص درباره مشکلات مربوط به حوزه های مختلف مشخص شده است.
حیدری مقدم از کمرنگ بودن فرهنگ قدردانی در جامعه انتقاد کرد و گفت: برخی مسئولان حوزه بهداشت و درمان اگر در بخش خصوصی فعالیت کنند 10 ها برابر این درآمد را خواهند داشت.
وی اضافه کرد: در نقد عملکرد هر مجموعه نباید تنها به نیمه خالی لیوان توجه داشت بلکه فعالیت های صورت گرفته را نیز عنوان کرد.
وی ادامه داد: کمتر از 10 درصد در حوزه بهداشت و درمان تخلف انجام می شود که این رقم نیز مورد قبول این مجموعه نیست.
هفته سلامت از یکم اردیبهشت ماه آغاز می شود.
7526/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.